2021 március -Merkúr a Halakban-Gondolatok tengere

2021-03-15

 

Március 15.-én a Merkúr a kommunikáció, a gondolatok és a közvetítés jelölője a Halakba költözik.

Most nem kell mindent elhinni ami érkezik hír vagy információ, mivel ez az időszak nem a tiszta igazságot mutatja be, de talán leleplezheti a hamisságot is.

A Merkúr április 4.-én lép majd a Kosba és hagyja el a Halak jegyét.

A Merkúr a Halakban összezavarodik és ködösítésre hajlamos, ezért az információk, a technika, a kereskedelem, és a kommunikáció most egyrészt visszafogottabb lesz, másrészt kissé befelé fordulós, elvonulni vágyó, és zavarodott is. Azonban a kreatív alkotásokhoz kiváló időszak. 

Jelenleg inkább az összegzés, a mélyebb megértés idejét éljük, amihez a megérzéseink vezetnek.

Kiváló időszak az álmok és megérzések megfigyelésére, és azok üzeneteinek lehívására. Kevésbé alkalmas a megállapodásokra, szerződésekre, és egyéb hivatalos ügyekre, mivel a Neptunusz csalóka és félrevezető jellege is megmutatkozhat.

Önmagunkat megérteni, elvonulni és figyelni sugallatainkra, érzelmeinkre roppant áldásos lehet.

Kissé visszafogottabb kommunikációt, érzelmes beszélgetéseket és összegzést támogató idő ez, ami gyógyításra, segítő tevékenységre nagyszerűen alkalmas.

 

A Merkúr a Halakban az alábbi fényszögkapcsolatokat hozza:

 

március 18.-án Merkúr együttállásban a Pallas Athenéval

A bölcsesség találkozik a megérzésekkel, intuícióval, mindez nagyszerű alkalom olyan tervek készítésére melynek elindítása áprilisban válik esedékessé. A honvédelmet is megjeleníti, ami az országok közti lezárásokkal lehet összefüggésben.

 

március 21.-én a Merkúr az Uránusszal kerül fényszögkapcsolatba

Mindez az újításoknak, az új látásmódnak és felismeréseknek kedvez, megújítani valamit, akár szokatlan formában folytatni a régit.

Másrészt felszabadító jellege is van, ami bizonyos szabadságot, megszabadulást is eredményezhet.

 

március 23.-án a Merkúr a Marssal kerül kvadrátba,

teremtő ám feszült kapcsolatba, mely hatás hozhat türelmetlenséget, késéseket, félreértéseket, feszült kommunikációt és híreket is. Másrészt megoldandó feladatokat, melyekhez észszerű tettek szükségesek.

 

március 24-25 Merkúr a holdcsomópontokkal kvadrátban

A szabad akarat és cselekvés kerül átmeneti feszültségbe, valamint fontos megérzések, információk érkeznek, esetleg korlátozó hatások is megjelenhetnek a külvilágból.

Gondolataink uralása egy fontos része ennek a folyamatnak, megtalálni a megoldásokat, a lehetőségeket a szabad akarat adta ajándékot életünkben.

 

március 29-30 Merkúr együttállásban a Neptunusszal

Egyrészt egyénileg felhasználható a megérzések segítségét megélni, kommunikáció a felsőbb szférákkal, angyalokkal, ezért ilyen gyógyító szertartásokra kiváló lehetőség. Művészetben, alkotásban felhasználható energia, valamint megértés, együttérzés és segítő szándék megnyilvánulása, szeretet kifejezése szavak által.

Másrészt a valóság kiszínezése, megtévesztések, illúziók is megjelenhetnek, valamint olyan hírek információk amelyek kiszolgáltatottságot keltenek.

 

Bővebben a március havi hatásokról az alábbi videómban:

 

A tavaszi napéjegyenlőségről, és az asztrológiai új évről pedig itt: