2021 január 30-31 - Merkúr retrográd - Visszatekintés

2021-01-30

A Merkúr megállni látszik égi útján és retrográdba vált, mely retrográd szakasz egészen február 21.-ig tart.
 


A Merkúr a gondolkodás, a kommunikáció, a hírek, a közlések, a közlekedés, és a közvetítő energiáit jeleníti meg, ezért ezekben a témákban a dolgok összezavarodhatnak a napokban.

Amikor a Merkúr retrográd idejét éli, tehát a Földről megfigyelve hátrálónak tűnik a mozgása, akkor visszatekint, visszalép bizonyos kérdésekhez, helyzetekhez életünkben.
 

Február 21.-én vált majd újra direktbe, amikor visszajut arra a pontra ahol már január 15.-én járt.

Ezért érdemes átgondolni, visszatekinteni már most, arra az időszakra mely 2021 január 15 és január 30 között történt életedben, és elgondolkodni vajon mit nem értettél meg, mi indult itt el, és mihez kell még visszatérned.

Erre lesz módod 2021 február 21 és március 13 között, hogy visszafordíts valamit életedben, vagy átalakíts, esetleg újragondold, és egy magasabb tudati szinten működtetve valósítsd meg.
 

Lássuk a retrográd Merkúr útját:
 

  • február 8.-án a retrográd Merkúr a Pallas Athénéval kerül együttállásba, mely a bölcsességre, az önállóságra és az okos megoldásokra nyújt lehetőséget.
     
  • szintén február 8.-án a retrográd Merkúr ismét találkozik a Nappal, ami egy megvilágosító érzést és lehetőséget teremt
     
  • február 10.-én a Merkúr kvadrát fényszögkapcsolatba kerül a Marssal, mely türelmetlenséget is szülhet, azonban a gondolatok megvalósítására, a cselekvésre is kiváló lehetőség, valamint visszautal a januári Mars-Merkúr kvadrátra ami pontosan január 9.-én volt
     
  • február 13.-án a Merkúr a Vénusszal kerül együttállásba, mely harmóniát, a szerelmet és a boldogság gondolatait, üzeneteit hordozza
     
  • február 14.-én a Merkúr ismét találkozik a Jupiterrel, melyre január 11.-én került sor első ízben az évben, mindez az igazság fontosságára fogja felhívni a figyelmet, valamint a túlzások elkerülésére szólít fel.

     

Miután ismét elindul egészen március 14.-ig járja be újra ugyanazt az utat, amit januárban.

Március 14.-én jut vissza ismét erre a pontra ahol a mai retrográd kezdődik, ezért valami hosszabb távú dolog készül életedben, ami most indul majd márciusra érik be, illetve még vissza kell nézned, térned az úton olyan tudásért, információért, kapcsolatért amire szükséged lesz a jövőben, vagy épp ellenkezőleg amit le kell zárnod, hogy ne akadályozza jövődet. 

 

Valamit meg kell érteni, magasabb szintre kell emelni és ebben lesz segítségünkre a ma kezdődő retrográd Merkúr ciklus, olyan helyzetekkel melyeket egy más megközelítésből tudsz megoldani.

 

Bővebben a február havi hatásokról az alábbi videómban: