2021 január 19 - Nap a Vízöntőben-Betekintés a jövőbe

2021-01-19

 

A Nap elhagyta a Bak visszafogott és fegyelmezett jegyét és átlépett a Vízöntőbe, így elindul a Vízöntő ideje életünkben.

Mivel a 2021-es évben a Szaturnusz és a Jupiter is ebben a jegyben halad, a Nap megérkezése megvilágítja a jövőt, felerősíti a készülő hatásokat és új energiákat.

Megmutatja a szellemi kapukat, a lehetőségeket az év hatásainak produktív felhasználására. 

A Nap a Vízöntőben január 24.-én együttállásba kerül a Szaturnusszal, így az idő urának terveit tárja elénk, és napvilágra kerülnek a fejlődés lehetőségei.

Ezáltal teremtő kapcsolatba kerül majd a Bika Uránusszal és Marssal egyaránt, ami a váltást, változásokat hozza, ennek irányítása egyéni szinteken dől el.

Már hat a Mars Uránusz együttállása is, ami felszabadítja a Mars akaratát, erejét és harci szellemét, így a korlátokból szabadulást segíti.

Más kérdés, hogy mik a valódi korlátok, és melyek a külső kivetülései.

Mindez a türelmetlenséget is erősítheti, a meggondolatlan cselekvést és a kiszámíthatatlan harcokat.

A Nap a Vízöntőben inkább az együttműködést támogatja mint az egyéni célokat, felerősíti a kapcsolatok fontosságát, a segítők és segítségek szerepét, valamint mindezen hatások pozitív és negatív megélési lehetőségeit is.

 

Lássuk a Nap útját a Vízöntőben:

  • január 26.-án a Nap az Uránusszal kerül teremtő kvadrát fényszögkapcsolatba, ami az újításnak, a tisztításnak, és a fordulatoknak kedvez. Azonban előhozhat olyan külső hatásokat is, melyek átalakítják önmagunkról alkotott képet.
     
  • január 28.-án este a Nap a Holddal kerül szembenállásban, így jön létre a Telihold az Oroszlánban
     
  • január 29.-én a Nap a Jupiterrel kerül együttállásba, mely hatás felerősíti a személyes igényeket, megvilágítja a terveket, a jövőt, az igazságot. 
     
  • február 1.-én a Nap a Marssal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, ami az akarat felerősödését és a személyes vágyakat, célokat segít a megvalósítás felé terelni.
     
  • február 8.-án a Nap a Merkúrral kerül együttállásba, ami az értelmes gondolatokat illetve a gondolati váltást hivatott elősegíteni.
     
  • február 11.-én este a Nap a Holddal találkozik és így jön létre az Újhold a Vízöntőben
     
  • február 18.-án a Nap elhagyja a Vízöntőt és átlép a Halakba

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban:

 

Az éves összefoglaló ebben a videómban: