2021 december 19 - Telihold az Ikrekben-Vénusz retrográd és Chiron direkt

2021-12-15

 

December 19.-én Telihold ragyog az égen, a Hold az Ikrekben, mely kiteljesítő energia az elmúlt másfél év lezárása is, melyhez a megértést, a kis dolgok összerakásából születő teljességet biztosítja, amennyiben együttműködünk ezzel az energiával.
 

 

Eközben a Vénusz retrográdba vált, amely által nem távolódik hanem ismét közeledik a Plútóval való együttálláshoz, amely drasztikus változásokat hivatott előidézni mind kapcsolati, mind pénzügyi területen. 

A Vénusz retrográd idején a Vénusz eltűnik az esti égboltról, és már csak jövő évben jelenik majd meg mint hajnali csillag.

Ezek a Vénusz ciklusok igen fontosak, hiszen minden vénuszi témában lehetőséget adnak a váltásra, változtatásra.

Ehhez szükséges a megértése a folyamatoknak életünkben és a tudatos megélésére is.

Amennyiben pénzügyi és/vagy szerelmi téren nem vagy elégedett életeddel, itt a lehetőség, hogy megváltoztasd a sorsod.

Természetesen ehhez hinned is szükséges abban, hogy mindez rendelkezésedre áll.

A Vénusz majd ismét együttállásba kerül a Plútóval, mely szintén támogatja a radikális változtatásokat, mely energia által a szélsőségek is megjelenhetnek.

Ezáltal jobban ráláthatsz a korlátozó hiedelmekre, félelmekre, blokkokra amelyek belül rejtve munkálkodnak, a sötétben megbújva ugyan de irányítják világodat.

Ezen démonaiddal való szembesülés eleinte félelmetes is lehet, majd bátorságot is nyerhetsz belőle, és dönthetsz, hogy mostantól másképp csinálod.

A Telihold az Ikrek-Nyilas tengelyen a gondolati rendszereket, a kimondott szavak erejét hozza el, éppen ezért kiváló alkalom ennek tudatos átalakítására is.

Másrészt a kapcsolatokban a megbeszéléseknek is eljött az ideje, hiszen a titkok, a rejtett dolgok felszínre kerülhetnek.

 

A Chiron, a karmikus gyógyító archetípusa is aktív ezen napokban, hiszen elhagyva a retrográd időszakát direktbe vált, amely szintén kedvez minden gyógyító terápiának, azonban a gyógyulás első fázisa a diagnózis, hiszen csak azt lehet megjavítani, meggyógyítani amit felismerünk, hogy nincs rendben.

Amikor egy lassan mozgó égitest, mint például a Chiron irányt változtat, energiája erősebb, mint valaha.

Ha az utóbbi időben érzékenyebbnek és sebezhetőbbnek érezted magad, az azért van, mert a Chiron sebességváltásra készül. Ez a kiszolgáltatottság érzés december 19-én, az Ikrek Teliholdkor éri el csúcspontját, majd lassan alábbhagy.

 

Itt már hatótávolságon belül van az év világfényszöge, a Szaturnusz-Uránusz kvadrátja, melynek harmadik bepontosodása éppen Karácsonykor történik majd.

Ebben az energiában a múlt és a jövő, a ragaszkodás és a változtatás feszültsége jelenik meg, így ahol szükséges váltani, megújítani ott erre igen alkalmas az idő.

 

December 21.-én érkezünk el a Téli Napfordulóhoz, amikor a leghosszabb az éj és legrövidebb a nappal, majd ettől kezdve már növekszik a napos órák száma és majd a tavaszi napéjegyenlőségkor éri utol a fény a sötétséget.

Mindez arra is utal, hogy jelenleg inkább bent mint kint szükséges a fényt, az erőt keresnünk, azonban éppen ekkor kerülnek felszínre a sötétben hagyott félelmek, sérelmek és eltemetett emlékek.

 

Bővebben az alábbi videómban: