2021 december - Vénusz-Plútó együttállás - Végletek és átalakulások a szerelemben és pénzügyekben

2021-12-10

 

 

December 11.-én érkezünk el az egyik legizgalmasabb égi álláshoz, mely nem más, mint a Vénusz és a Plútó együttállása. 
 

Ez az együttállás minden évben bekövetkezik, azonban a jelenlegi azért különleges, mivel nagyon szoros és hosszú ideig tartó, tekintve, hogy a Vénusz 2022 márciusig a Bakban lesz, beleértve a retrográd idejét is, amikor majd bevárja a Marsot és vele indul útnak, de erről majd később a 2022-es évi előrejelzésben lesz szó.

A Vénusz és a Plútó találkozása a radikális változásoknak kedvez, amely csodálatos szintemelkedésre ad lehetőséget, de nem a hagyományosan elképzelt módon, hanem olyan Plútó módjára, amikor megéljük a legnagyobb mélységet, szembenézünk a legsötétebb oldallal vagy lezárunk egy helyzetet, kapcsolatot, irányt életünkben, amely hatalmas hiányt is eredményez, azonban ebből a mély és félelmetes helyzetből főnixként emelkedünk ki a magasságokba.

Ez az energia utal az energiaválságra, a pénzügyi átrendeződésre és krízisekre, kiszámíthatatlanságra, valamint a hatalmi manipulációkra is.

 

A Vénusz alá tartozik a szerelem, a boldogság, az örömök és a pénzügyek is. Ebből adódóan a Plútóval való találkozása ezen területeken hatalmas energiát biztosít, mely megjelenése gyökeres változásokra, változtatásra ad lehetőséget.

A szerelemben megvalósulhat amit eddig hiába vártál, vágytál, vagy visszatérhet valaki az életedbe ahol még van megérteni való, és/vagy szeretet.

Megmutatkozik a szerelem hatalmas ereje, mellyel legyőzhetjük a legnagyobb félelmeinket is, és megmászhatjuk a legmagasabb hegyeket, érintve a legnagyobb mélységeket is közben.

Mindez egy olyan energia és lehetőség ami szintemelkedést hozhat életedbe, amennyiben tudatosan uralod erődet és lehetőségeidet.

Megjelenítheti a hiányokat, a szakításokat, elválásokat illetve a hirtelen robbanásokat kapcsolatainkban, valamint a hatalmi harcokat, érzelmi zsarolásokat egyaránt.

Amennyiben ilyesmivel szembesülnél keresd meg önmagadban mikor és milyen területen viselkedtél így, illetve melyek azok a dolgok, kapcsolatok amelyekhez ragaszkodsz annak ellenére, hogy már nincs benne fény és szeretet, csupán birtoklás és dacos ragaszkodás, uralkodás a másikon.

A bosszú és sötét gondolatok is felszínre kerülhetnek, amennyiben a mélyben van ilyen benned, éppen ezért ezeket nyakon kell csípni és átalakítani a szeretet erejével.

 

Ebben a három hónapban nagyon sokat tanulhatunk a szeretetről, hiszen a birtoklás, az erőszakosság, az akaratunk másikra erőltetése közel sincs a szeretethez.

Ha ezen a téren leckéket kapsz, akkor abból érdemes lenne tanulni, mivel ezen energiák, megnyilvánulások a sötétséghez vezetnek, a lehúzó erőket erősítik önmagadban is, melynek a külvilágból érkező válasza sem lehet más, mint a hasonló sötét és alattomos szándék.

Itt a lehetőség mindezt felismerni, és átalakítani fénylő szeretetté, amelyet önmagadból és önmagadnak is sugárzol majd.

Minden sötét és negatív energiát a fénnyel és szeretettel lehet csak legyőzni, így akár a külvilágból érkező mögöttes szándékok okoznak gondot, vagy érzelmi zsarolással találkozol, a megoldás a szeretet erejében rejlik.

 

Ez a folyamat az alábbi időpontokat érinti:

 

  • egyrészt december 11.-én az első együttállás a Vénusz és Plútó között,
  • majd december 19.-én a Vénusz retrográd, amikor eltűnik az esti égboltról és alámerül a sötétségben, hogy később majd 2022 év elején hajnali csillagként ragyogjon fel.
     
  • December 25.-én már a retrográd Vénusz találkozik ismét a Plútóval, mely napok a Szaturnusz és Uránusz kvadrát fényszögkapcsolatának harmadik felvonása is, így a Karácsony napjai intenzív energiákat teljesítenek ki.

 

  • Majd 2022 év januárban elhagyva a retrográd időszakot direktbe vált és újra közelít a Plútóhoz, mely harmadik találkozásra márciusban kerül sor, amikor a Vénusz már a Marssal együttállásban találkozik a Plútó átalakító erejével.

 

Ez a Vénusz ciklus egy nagyon intenzív időszak, ahol a felemelkedés lehetősége jelenik meg, amennyiben tudatosan tekintünk a minket ért hatásokra, érzésekre.

 

Bővebben az alábbi videómban a Vénusz és Plútó közös táncáról: