2021 augusztus havi asztrológia - Tenni vagy nem tenni

2021-07-29

 

 

Az augusztus hónap kiemelten fontos energiákat jelenít meg, melyek az egész évet összekapcsolják, mintegy folyamat kiteljesedése.
 

 

Mint tudjuk a 2021 év egyik legfontosabb asztrológiai állása a Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja, valamint a Szaturnusz és Jupiter a Vízöntőben.

A sorsbolygók a Vízöntőben felerősítik a Bikában haladó Uránusz energiáját, azáltal hogy teremtő fényszögbe kerülnek egymással.

Ezen folyamat még bőven átnyúlik majd a 2022-es évre, ezért egy hosszú távú megnyilvánulás mutatkozik meg és bontakozik ki.

Mivel a Vízöntő energiája a társadalmat, a csoportokat, a közösséget képviseli, de ide tartozik a számítástechnika tudománya, az újítás, a forradalom, a lázadás, a különcség,  az őrület, szabadság, és szabadulás is.

Megélésének szintje már változékony, tudatosan működtetve arra világít rá, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a Vízöntő és az Oroszlán jegy által képviselt minőségekkel. 

Az Oroszlán képviseli az egyediséget, az önállóságot, az uralkodást önmagunkon, a kibontakozásunkat, a ragyogásunkat, az irányítást, a kreativitást, az életörömöket, a büszkeséget és az önbizalmat. 

Ezzel szemben a Vízöntő a társadalmi elvárások, a közösségek, a beilleszkedés is.

A két minőség közötti harmónia abból ered, ha kapcsolódunk másokhoz, beilleszkedünk a közösségbe, azonban mindezt nem birkaként követve az aktuális nyomásokat és trendeket, hanem megőrizve öntudatunkat, méltóságunkat, értékrendünket. 

Az Oroszlán ura a Nap, így ragyogásra született, melyet akkor tudunk elérni, ha biztosak vagyunk önmagunkban, önértékelésünk nem külső tényezők függvénye, és nem megfelelni akarunk. Részei vagyunk egy közösségnek, családnak, társadalomnak, azonban ez nem irányíthat minket a megfelelés kényszerével, hanem önmagunkban kell megtalálnunk a Napot, a ragyogót, a fényeset.

A Szaturnusz energiáit tudatosan és magasabb szinten felhasználva működtethetjük tartásként, szilárdságként, amellyel megőrizzük önmagunkat, életünk irányítását, önállóságunkat.

augusztus 1-2 - Nap-Szaturnusz szembenállás

Az augusztus első napjai erre világítanak rá, hiszen a Szaturnusz a Vízöntőben szembenállásba kerül az Oroszlán Nappal és Merkúrral is.

Milyen kötések, megkötések, korlátok vannak, melyek a megfelelés érdekében köttettek, egyéni boldogságod, boldogulásod hol és miben korlátozódik. 

Ha sikerül erre rálátnod, megtalálhatod a kiinduló pontot is, és elkezdhetsz megszabadulni a felesleges terhektől, elfojtásoktól.

 

augusztus 3 - Vénusz-Uránusz trigon

A Vénusz a Szűzben a Bika Uránusszal kerül áldásos fényszögkapcsolatba, mely a megújulásnak kedvez minden vénuszi témában, mint szerelem, pénzügyek, harmónia...

Kedvező időszak új irányok kijelölésére, mivel a Vénusz a Szűzben igen gyakorlatias, így nem rugaszkodunk el a valóságtól.

 

augusztus 4 - Merkúr-Uránusz kvadrát

Az Oroszlán Merkúr a Bika Uránusszal kerül kvadrátba, mely teremtő energia kedvez a gondolati tisztításnak, a szabadulásnak megkötésektől, például egy régi fogadalom, vagy gondolati blokk... 

A kvadrát által érkezhetnek olyan helyzetek melyek megoldást követelnek, ráadásul gyors cselekvést, így a teremtő energia megvalósulást hoz.

A gondolati őrület is jellemzi ezen időszakot, hiszen kik elvesztették önazonosságukat, és a külvilágból várják a megoldást, azok újabb és újabb elégtételt kívánnak, hiszen az önmagukban rejlő egyensúly hiányát igyekeznének kívülről megszerezni, mely egy lehetetlen küldetés.

Használd fel ezt a napot arra, hogy gondolataidat rendszerezed, megszabadítod magad a megkötő gondolatoktól és hiedelmektől.

 

augusztus 6 - Nap-Uránusz kvadrát

Az Oroszlán Nap kerül kvadrátba a Vízöntő urával az Uránusszal.

Megfelelés, vagy kibontakozás, függetlenség vagy önazonosság?

Felszabadulás vagy értelmetlen lázadás?

Ha belül szabad vagy, mert értékeled önmagad, tudatában vagy erősségeidnek, és uralod életed, akkor nincs szükséged külső tapsra.

 

augusztus 8 - Újhold az Oroszlánban

Ez már a második Oroszlán-Vízöntő energiájú Holdfázis, hiszen a Vízöntő Telihold júliusban, majd augusztusban is kiteljesedik, mely nem gyakori, hogy két Telihold is legyen ugyanabban a jegyben, éppen ezért ez az Újhold nagyon fontos felismeréseket hozhat, melynek kiteljesedése a Teliholdkor történik.

 

augusztus 9-10 - Vénusz-Neptunusz szembenállás

Érdekes kérdést vett fel a Szűz Vénusz és a Halak Neptunusz szembenállása, méghozzá a racionális és az érzékek feletti, a látható és láthatatlan, a valóság és az illúziók, a tények és a hamisságok, a rend-rendszer és a káosz, az irányítás és a sodródás, az aktivitás és a passzív elszenvedő, az áldozat és áldás kettősségét. 

Itt is az egyensúly a megoldás, vagyis középen van az igazság ha a benned élő rendszert és a megérzéseket együttesen használod fel, ha az álmaidat összeveted a valósággal, a káoszban megtalálod a rendszert.

 

augusztus 11 - Merkúr a Szűzben

A Merkúr az Oroszlánból átlép a Szűzbe, ahol rendszerezhetjük gondolatainkat, erre hívja fel figyelmünket előtte a Merkúr szembenállása a Jupiterrel, hiszen a bölcsesség, a nagyobb kép és az igazság megjelenése és megértése adott ezen időszakban.

 

augusztus 16 - Vénusz a Mérlegben

Vénusz a saját jegyébe a Mérlegbe érkezik, ahol kiválóan érzi magát így felerősíti megnyilvánulását.

Párkapcsolati rendezéshez, önmagunk egyensúlyának megtalálásához ad lehetőséget. Szeptember 10.-ig lesz a Vénusz a Mérlegben.

 

augusztus 18-19 - Nap-Jupiter szembenállás - Mars-Merkúr együttállás

Merkúr a Marssal együttállásban csodálatos lehetőség a legkülönfélébb feladatok megoldásához, a harc helyett az okos megoldások válnak könnyen elérhetővé. 

A Mars tüzes, akaratos megnyilvánulása már eleve a Szűzben értelemmel telítődnek, azonban tovább fokozza mindezt, hogy a Merkúrral egyesülve a taktikát, a stratégiát támogatja ez az égi helyzet.

Az Oroszlán Nap szembenállásban a Vízöntő Jupiterrel az igazságot világítja meg, valamint a személyes szerencsére is felhívja figyelmünket, méghozzá aképp, hogy mindezt a belső kreatív energiák által teremtheted meg.

 

augusztus 20 - Uránusz retrográd

Az Uránusz retrográdba vált, így megváltozik a megnyilvánulása, hiszen inkább belül mint kívül történnek a változások. 

 

augusztus 22 - Telihold a Vízöntőben - Nap a Szűzben

Izgalmas Teliholdas napunk lesz, hiszen itt a második Vízöntő Telihold, mely a jegyek utolsó fokán jön létre, majd nem sokkal később este 23:35-kor a Nap már a Szűzben lesz.

 

augusztus 24-25 - Merkúr-Neptunusz szembenállás

Illúzió vagy valóság, megérzés vagy félelelem ezek a kérdések merülnek fel a Merkúr Neptunusz szembenállásakor.

Megtévesztés, hamisság, mind megjelenhet, most ne dőljünk be álhíreknek.

Angyali energiák hívhatók ma le a Földre igen intenzív erővel.

 

Bővebben az augusztus havi asztrológiáról az alábbi videómban: