2021 augusztus 2-8.-ig - Kötődés vagy megkötés

2021-08-03

 

Ahol a legnagyobb az ellenállás ott rejtőzik a legnagyobb kincs is.

Augusztus első napjai kissé nehezebbnek tűnhetnek, azonban éppen ebben rejlik sok lehetőség.

 

A Nap a Merkúrral kerül együttállásba, mely egy új Merkúr ciklust is kezd, valamint segíti a megértéseket. A Nap sugarai fényt és világosságot hoznak elménkbe, rávilágítanak fontos felismerésekre. 

 

Ehhez még szükséges lehet szembesülni bizonyos témákkal, helyzetekkel éppen ezt szolgálja a Szaturnusz szembenállásban a Nappal és Merkúrral.

Akadályt, korlátot, nehézséget észlelhetsz bizonyos területen életedben, egyénileg attól függően kinek mely életterületét érinti a születési horoszkópjában.

Ezek bizony lehetőségek, melyek tanítások formájában is érkezhetnek, de a célja az egyéni szabadságod visszaszerzése.

A Szaturnusz felszínre hozhat olyan témákat, területeket, amelyeket még nem oldottál meg, nem értettél meg, vagy nem dolgoztad fel. Rávilágít a Nappal összefogva, hogy milyen terheket cipelsz utadon, és hogyan tudnád értékké alakítani őket. 

Megértheted, hogy mi a hűség, és mi az ami iránt érdemes elköteleződni, nyilván az amiben fény és élet van.  

Másrészt mi vagy ki az akitől már el kell búcsúznod, el kell engedned azt amibe beleragadtál, és megfullaszt, hiszen a Merkúr-Szaturnusz szembenállás a levegő megrekedését is szimbolizálja.

Régi sérelmek, nehézségek, veszteségek dédelgetése nem hoz örömet, a múlt már nincs, csupán az emlékezéssel tartod itt.

A múltból tudást meríthetsz, anélkül, hogy a fájdalmat tartogatnád. Sőt csak anélkül működik, hiszen amit megértesz abból tanulság válik, és ott a fájdalom már értelmet nyer ezáltal eltűnik.

A jelen amit felszabadíthatsz ha kilépsz a múlt megkötéseiből és tapasztalataival éled a jelent, építed a jövőt.

A Vénusz a Szűzben a Bika Uránusszal kerül áldásos fényszögkapcsolatba, mely a megújulásnak kedvez minden vénuszi témában, mint szerelem, pénzügyek, harmónia...

Kedvező időszak új irányok kijelölésére, mivel a Vénusz a Szűzben igen gyakorlatias, így nem rugaszkodunk el a Földtől.

Az Oroszlán Merkúr a Bika Uránusszal kerül kvadrátba, mely teremtő energia kedvez a gondolati tisztításnak, a szabadulásnak megkötésektől, például egy régi fogadalom, vagy gondolati blokk... 

A kvadrát által érkezhetnek olyan helyzetek melyek megoldást követelnek, ráadásul gyors cselekvést, így a teremtő energia megvalósulást hoz.

Itt már a felszabadulás a fő irány, amire eddig rájöttünk, amit megtaláltunk azt megújítani, felfrissíteni, vagy megszabadulni, ha az egy lehúzó energiát képvisel.

Tisztán láthatod ki-kik azok akikkel összetartozol, mi az ami hozzád tartozik, ezáltal érdemes megtartanod életedben. Ezeket a kötelékeket most megújíthatod, felfrissítheted, új irányba terelheted.

Arra is ráláthatsz melyek azok a személyek, vagy helyzetek amelyek megkötnek, amiben már nincs öröm sem fény, így felszabadíthatod ezeket a megkötéseket, és elválhatsz tőlük.

Nagyon fontos ezen a héten ez a megújulás, hiszen régi kötéseket szabadíthatsz fel, valamint olyan társakat értékelhetsz akik valódi szeretetet jelentenek.

Olyan időszak ez amikor a vihar tisztító üdítő hatását érzékelheted életedben.

A hét zárásaként augusztus 8.-án az Újhold az Oroszlánban már egy új fejezetet indít el, amit terhek nélkül szabadon könnyebb elkezdeni, mint a múlt alatt roskadozva.

 

Bővebben az augusztusi asztrológiáról az alábbi videómban: