2021 április havi asztrológia - Feltámadás és gyökeres változások

2021-03-30

 

Az április hónap asztrológiai hatásai vegyesek, és tevékenyek, melyek elindító energiában és a kiteljesedésben is bővelkednek.
 

 

Intenzív Kos Újhold és még erősebb szuper Teliholdunk is lesz a Skorpióban, ezért a hónap energiáit a Mars és Plútó határozza meg, ami gyökeres változásokat és nagyon erős energiákat hordoz, hiszen a Kos ura a Mars, a Skorpió ura pedig a Plútó mellett a Mars is.

Az Uránusz és a Plútó is kiemelt szerephez jut, hiszen a Szaturnusz-Uránusz egész évet átható kvadrátjába kerül a Nap, a Vénusz és a Merkúr is.

A hónap végén a Plútó irányt vált - látszólagosan a Földhöz viszonyítva- , és retrográdba fordul.

A jelenlegi helyzet fokozódik, a megoldás is várat magára és a feszültség növekszik a bizonytalanság, a fenyegetettség és a félelmek okán.

Ebből nagyon fontos kiemelkedni és magasabb szintre lépni, akármilyen nehéz is és bármennyire lehúzó időket élünk, a döntés rajtunk áll, éppen erre szólít fel az Uránusz energiája, hogy kiemeljen a félelmek mocsarából, valamint a Plútó lehetetlent nem ismerő ereje, mely által főnixként élhetjük meg az újjászületés energiáit. 

 

Lássuk részletesen a hónap hatásait:

 

április 4 - Merkúr a Kosba lép
 

Merkúr elhagyja az intuitív Halak birodalmát és átlép a Kosba ahol a kommunikáció harcossá és versengővé válik. Április 19.-ig lesz a Merkúr a Kosban, ezáltal a Mars uralma alatt. 

Külön érdekes hogy úgynevezett uralmi cserében vannak, hiszen a Merkúr az Ikrek jegyhez tartozik, ahol jelenleg a Mars jár, a Kos pedig a Mars otthona, ahol a Merkúr halad.

A Merkúr a gondolkodás, a kommunikáció, az információ, a hírek, és közlések és a közvetítés energiáit hordozza, amely a Kosban konokká, makaccsá válhat, amennyiben erre hajlunk.

Másrészt sok és gyors változást, információt és akár információs támadásokat is eredményezhet. 

Úgy élhetjük meg pozitívan ha az elindító energiát éljük meg és használjuk fel, így kiváló lehetőséget ad bármit elkezdeni, elültetni, mely magokból égig érő fák nőnek majd.

 

április 6 Vénusz-Mars szextil 
 

Harmonizáló hatás, melyet az örömök megtalálására, a férfi-női kapcsolatok egyensúlyba kerülésére használható fel.

 

április 9 - Merkúr-Chiron együttállás   Mars-Neptunusz kvadrát
 

A Kosban járó Merkúr beéri a Chiront, amiről már sokszor írtam, a sebeket és tudatalatti korlátokat jelöli, valamint a fájdalmas azonban csodálatos gyógyító energiát.

Tavalyi évben április 15.-én találkozott a Merkúr a Chironnal, ami bizony sokaknak fájdalmas korlátozást okozott munkájában, életében.

Eközben a Mars a Neptunusszal kerül kvadrátba, mely teremtő energia feszültsége nyilvánul meg a kiszolgáltatottság és az akarat kérdéseiben.

A Chiron gyógyulása abban rejlik, hogy tudatosítjuk sebeinket, helyzetünket ami fájdalmas is lehet, azonban ebből indul a gyógyulás is.

A Neptunusz az angyali segítő energiákat hozza mely a Mars akaratával csodálatos beteljesüléseket adhat. 

Másrészről bizony megtévesztéseket is okozhat, amennyiben illúziók, hamis prókátorok, valamint irreális vágyakban nyilvánul meg, amely a Mars által felesleges harcokat és háborúkat eredményezhet.

Előfordulhat ebben a fényszögben az áldozattá válás érzése is, abban az esetben ha nem a megfelelő tervekkel indítod el tetteidet, akaratodat, hanem át szeretnél ugrani reális tények felett, vagy az egyéni akarat, vágy uralmát is megjelenítheti ami színészkedést és mások vezetését okozhatja.

 

április 10-11 - Vénusz-Jupiter  -  Vénusz-Plútó kvadrát
 

Érdekes energiák érkeznek ezen a napon, hiszen a Vénuszé a főszerep, mely egyrészről kellemes megélésekhez vezethet, hiszen a Vénusz a harmónia, a boldogság és vágyak, találkozása a Jupiterrel, mely a nagy szerencse és bőség, kiteljesedés energiáit adja, kiválóan felhasználható az örömök meglelésére életünkben.

Azonban a Vénusz a Plútóval is találkozik méghozzá egy kvadrát fényszögkapcsolatban, ami hatalmas energiát szabadít fel hiszen az Univerzum akarata nyilvánul meg általa. A kellemetlen érzés akkor merül fel, ha ez nem egyezik pillanatnyi vágyainkkal, azonban ebben az esetben ajánlott más megközelítésből tekinteni a dologra, amiből kiválóan meglelhető a csodálatos felismerés.

 

április 12 - Újhold a Kosban
 

Hajnalban pontos az égen a Nap és Hold találkozója a Kosban azaz az Újhold.

Ahogy a tavaszi napéjegyenlőség amikor a Nap a Kosba lép és elindult az asztrológiai új év, úgy jelentős az Újhold is a Kosban, hiszen az új irány, a születés, az elindítás energiáit képviseli és ehhez használható fel kiválóan életünkben.

Bizonyosan lesz ebben valami rendkívüli és szokatlan is, a nem járt út varázsa és félelme egyaránt, azonban minden új ismeretlen és csábító is egyben, hiszen benne rejlik a jobb és szebb lehetősége is.

 

április 14 - Vénusz a Bikában
 

A Vénusz elhagyva a Kos jegyét saját jegyébe a Bikába lép, ahol kiválóan érzi magát, ezért hatása felerősödik és pozitívan nyilvánul meg, amennyiben hajlandóak vagyunk ezt észre venni és működtetni is.

Ide tartoznak a szerelmi témák, a pénzügyeink melyekre most más megközelítésből láthatunk rá illetve alternatív lehetőségeket találhatunk.

A szerelmi kapcsolatokban kiteljesedés is várható ahol ez lehetséges.

A Vénusz a Bikában aktívvá válik illetve azon területek melyeket képvisel, mivel az Uránusszal kerül majd együttállásba, valamint a Szaturnusszal kvadrátba.
 

április 15-16 - Mars-Jupiter trigon   Nap-Plútó kvadrát
 

A Mars kerül intenzív és áldásos kapcsolatba a Jupiterrel, amely gyors cselekvést, szerencsés lehetőségeket tartogat, ha nem lustulunk el és tettre készen haladunk.

A Nap a Plútóval kvadrátban arra az átalakító és regenerálódó erőre szólít fel amellyel újjászülethetünk a már halott helyzetekből, és átalakíthatjuk életünk nem működő részeit. A Plútó hatalma és a Nap ereje együttesen nem ismer lehetetlent.

Alacsonyabb szinten is megjelenhet a hatalmaskodásban, a támadások alattomos formájában, mely a rejtett és mélyen gyökerező erőkből fakadhat. 
 

április 17 - Merkúr-Plútó kvadrát
 

A Plútó a Merkúrral is teremtő ámde feszült kapcsolatba kerül, ami a szavak erejét erősíti, és hívja fel figyelmünket arra, hogy a gondolataink, szavaink hatalmas energiával rendelkeznek, ezért azt mondd és azt gondold amit szeretnél is ha megvalósulna.

A Merkúr most igen erős, másnap indul el egy új ciklusa, hiszen a Nappal találkozik, majd április 19.-én átlép a Bikába.

Mindezt külön támogatja a Mars és a Jupiter áldásos trigonja, ami sikereket és szerencsés beteljesüléseket támogatja életünkben.
 

április 19 - Nap a Bikában   Merkúr a Bikában
 

Mind a Nap mind a Merkúr elhagyja a Kost és a Bikába érkezik, ahol kevésbé harcias és türelmetlen, azonban sokkal nyugodtabb, lassabb de biztosabb alapokat igyekszik teremteni.

A földi csodák megtalálására biztosít csodálatos lehetőséget, és a belső erők külső megmutatkozásra amikor munkánk és fáradozásaink teremtése bújik elő, ahogy a virágok és termények a tavaszi földben.
 

április 22 - Vénusz-Uránusz együttállás
 

A Vénusz az Uránusszal együttállásban a megújulásra szólít fel, minden vénuszi témában, legyen az pénzügyekkel kapcsolatban, vagy a szépségápolással, diétával kapcsolatos. Hirtelen fordulatok is megjelenhetnek akár szerelmi kérdésekben is.

A vágy most a szabadság köré épül, amit önmagadban találhatsz meg.
 

április 23 - Mars a Rákban
 

A Mars a Rákba költözik, ahol kissé kiszámíthatatlanná válik cselekvésünk hiszen a Hold hatása alatt érzelmeink, hangulatunk függvénye lesz. Másrészt a Rákban 

  • május 12.-én kvadrátba kerül majd a Chironnal, mely a Kosban a Mars jegyében áll, 
  • május 31.-én a Neptunusszal trigonban
  • június 5.-én szembenállásba fog kerülni a Plútóval
  • június 11.-ig lesz a Rákban 

     

április 24 - Merkúr-Uránusz együttállás
 

Itt már a Merkúr belekerül a Szaturnusz-Uránusz kvadrátjába ami olyan híreket, eseményeket, gondolatokat hozhat ami az év fontos vonulatára utal, pénzügyi és szerelmi téren, valamint a biztonság és kiszámíthatóság területén forgatja fel a dolgokat, valamint szabadít fel és mutat egy teljesen új ám szokatlan nézőpontot.

 

április 27 - Szuper Telihold a Skorpióban    Plútó retrográd
 

A Telihold attól lesz szuperhold, hogy földközeli Holdról beszélünk.

Ennél intenzívebb nem is lehetne ez a Telihold, hiszen egyészt a Skorpióban jön létre mely a Plútó jegye, másrészt éppen ekkor a jegy ura a Plútó retrográdba vált, ami mindig hatalmas energiákat szabadít fel, és ha a Plútóról van szó akkor az Univerzum akaratáról is szól. 

Másrészt arról a hátsó és titkos erőről amely egyrészt a tudattalanból ered, másrészt szembesít démonjainkkal. Ehhez az energiához tartozik az alacsonyabb szintű működtetésben az ármány, a hatalom titkos eszközei, a manipuláció és a sötét titkok.

De használjuk a magasabb szintű megélését mely a gyökeres átalakulás, a lehetőség a regenerálódásra, az újjászületésre és a lehetetlen megvalósítására.

A Skorpió Telihold azt a teljességet képviseli ami a Skorpió és Bika analógiáiból származik, A Bika a biztonság, a harmónia, a teremtés fizikai síkon, az anyagban, a ragaszkodás és birtoklás.

A Skorpió a mély átalakulás, a végletek és szélsőségek, a halál és újjászületés, a rejtett dolgok megértése, amely túlmutat az anyagon, a fizikai síkon, éppen ezért ez inkább a lelki vonal a lélek körforgása élet és halál között.

A kettő integrálása adja meg azt az erőt amely átsegít a kritikus időszakon, amely segít, hogy egy mélyebb belső biztonságot találj mely túlmutat az anyagon, a kézzelfoghatón, és erőt bátorságot ad az átalakulás csodáihoz.

 

április 30 - Nap-Uránusz együttállás
 

Felszabadító erő amely az Uránusz szellemi energiája által érkezik el.


 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: