2020 október havi asztrológia-A felsőbb akarat

2020-10-03

Igen erőteljes hónap elé nézünk, hiszen az október rengeteg eseményt indít el és folytatja a 2020-as év beteljesülését.

Hogy miről is szól ez az év? A felelősségvállalásról, a hatalomról, amihez vállalnod kell a következményeket is, a türelemről, a fegyelmezettségről, kitartásról és az alázatról.
A tettek következményéről és a felnőtté válásról, amihez a Szaturnusz égi tanítómesterünk adja az energiát és a kihívásokat is.

Kikerülhetetlen leckék ezek, melyek egy magasabb szintre juttatnak, persze csak akkor ha együttműködünk és hajlandóak vagyunk befogadni a külső ingereket.

A koronavírus az egyik eszköz, az év első felében csak ízelítőt kaptunk, az igazi kibontakozás októberben indul, és kiderül mit tanultunk a tavaszi eseményekből, korlátozások nélkül is képesek vagyunk-e fegyelmezetten élni. 

Mivel októberben két Telihold is lesz, ezért ez még inkább arra utal, hogy igen intenzív hatásokra számíthatunk, a kibontakozás ideje jött el. 

Mindannyiunknak megjelenik személyes szinten is ez az energia, személyes születési képlettől függően, mely életterületét érinti ez a hatalmas változásokat és kihívást jelentő energia.

Régi problémák, meg nem oldott ügyek és karmikus kikerülhetetlen feladatok térnek vissza melyekre új megoldásokat kell találnunk. 

Visszatérhetnek olyan helyzetek, problémák melyeket elkerültünk, kikerültünk, azonban most nincs több halogatás, amit meg kell lépni, amit meg kell élni most véglegesen megoldást kíván.

A feszült hatások erre hívják fel figyelmünket, azonban támogató energiákat is kapunk, ahhoz, hogy tetteinket áldás kísérje. 

 

Nézzük a hónap hatásait részletesen:
 

Október 2 - Vénusz a Szűzben

 


Október 2.-án a Vénusz elhagyja az Oroszlán jegyét és átlép a Szűzbe, ahol a rend, a rendteremtés és rendszerezés válik elérhetővé és szükségessé. Több figyelmet fogsz fordítani munkádra, hétköznapjaid megélésére, és minden életmódváltással összefüggő kérdés most terítékre kerül.

Nagyszerű időszak ahhoz, hogy felülvizsgáld életmódodat, változtass ahol ez szükséges, egészségeddel törődj, amit régóta tervezel most a racionális Szűz energiáival fegyelmezetten és rendszerezetten megvalósítsd. Ilyenkor érdemes az egészségmegóvással kapcsolatban lépni, akár a halogatott fogyókúrát vagy életmódváltást is elkezdeni.

Mivel a Szűzben haladó Vénusz a Bika Uránusszal és a Bakban lévő sorsbolygókkal is áldásos trigon kapcsolatba kerül majd, ezért gyors és megbízható megoldások érkeznek.


 

Október 4 - Plútó elindul
 

Október 4.-én robban a Plútó, az a hatalmas energia, ami a holtat élővé és az élőt holttá képes változtatni. Nem kell ettől megijedni, hiszen ez akkora erő amely mindenkinek adott, a lélekből fakadó energia, mely nem ismer lehetetlent, sőt az még csábítóbb számára.

A robbanás elkezdődik, beindul a lendület, kiteljesedik és megmutatkozik az igazság és az igazi erő. Eközben a Hold az Uránusszal kerül együttállásba, ami tovább fokozza a hirtelen fordulatokat életünkben.

Megvalósulhat minden álmod, a kérdés az, hogy a rémálmok, vagy a csodálatos álmok érkeznek-e. Mindez attól függ, hogyan éltél eddig, mit hiszel és miben hiszel, mennyire vagy rugalmas. A Plútó elsöpri utadból az akadályokat, és megvalósul az is, amit el sem tudtál képzelni.

Használni érdemes ezt a hatalmas erőt, mindenre amire eddig nem jutott idő, vagy alkalom, amit eddig el nem hittél.

 


Október 8 - Mars-Plútó kvadrát

 

Október 8.-tól már hat a Mars-Plútó kvadrátja, mely óriási átalakító erőt és energiát biztosít, azonban megjeleníthet akadályokat és látszólag irányíthatatlan eseményeket is. 

A Mars jeleníti meg az egyéni akaratot, a Plútó az Univerzum akaratát, így előfordulhat, hogy a kettő ellentmondásba kerül, ezért ahol akadályokkal találkozol, ott be kell látnod, vágyad, terved nem egyezik a nagyobb képpel, a nagyobb céllal.

Azonban a Plútó energiája nem ily egyszerű, sok esetben épp az vezet eredményre ha küzdesz és az akadályok és lehetetlen ellenére sem adod fel. Ebben rejlik az ellentét, hogy melyik a nagyobb igazság. 

 

Október 11- Nap-Jupiter kvadrát

 

A Mérlegben haladó Nap először a Jupiterrel, majd a Plútóval és Szaturnusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba. Mindez először az igazság és a nagyobb kép összerakását kényszeríti, hiszen a feszültségre csak ez a megoldás. Majd a Plútó a személyes hatalmat állítja szembe a nagyobb akarattal, ahol nem érdemes harcolni, inkább a belső lélekből fakadó erőt, megérzéseket és hatalmas átalakító energiát megélni és vállalni a kihívásokat.

Ezután a Nap-Szaturnusz az erőt, a megoldásokat, a tanulandó feladatokat hozza felszínre és azt a témát, hogy mi az ami valódi érték, aminek van jövője.

 

Október 12- Jupiter-Neptunusz szextil

 

Ahogy már említettem a feszültségekben a megoldás is benne rejlik, ehhez érkezik a nagyobb szintű segítség, a Jupiter-Neptunusz szextil fényszöge, ami csodákat, ajándékokat és leginkább hitet és kiváló megoldásokat is biztosít.

Másrészt ez a hatás bizonyítja, hogy a feszültségek, krízisek nem azért érkeznek, hogy sanyargassák életedet, hanem a szebb jövőd felé igyekeznek vezetni. Ahhoz, hogy visszatérj a helyes útra, ahhoz a célhoz, ami valóban a lelked és a magasabb igazság általi élettervedet szolgálja, ahol bőség és boldogság vár, kiteljesedésed iránya is egyben.

Az irányváltáshoz már nem elég az áldás, kell hozzá a krízis, és a lehetőség a váltásra, amihez szükséges a teremtő energia, amit a feszült energiák tudnak biztosítani, mert ennek hiányában tovább ülnél a langyos vízben, azaz a megszokásaidban.

Mindenki rendelkezik megérzésekkel, belső útmutatással, azonban a külvilág eltéríthet, éppen ezért érkeznek ezek a hatások, hogy sikerüljön visszatérned önmagadhoz, amikor pontosan tudod mit kell tenned, merre kell indulnod.

 

Október 13- Nap-Mars szembenállás

 

Fentieket erősíti a Nap-Mars szembenállása, ami rávilágít a cselekvésedre, arra is ami helyes és arra is ami önmagad ellen irányul. Olyan energiát biztosít mindez, hogy láthasd merre kell indulni, mit kell tenni ahhoz, hogy önmagad boldogságát és céljait szolgáld tetteiddel.

Nagyon erős a Mars hatása, hiszen ekkor áll a legközelebb a Földhöz.

 

Október 14- Merkúr retrográd

 

A Merkúr retrográd idején október 28.-án visszahátrál a Mérlegbe, november 3.-án direktbe vált, és november 10.-én lép vissza a Skorpióba. Mindez azt mutatja, hogy a kapkodás és elhamarkodott cselekedetek helyett lassan haladj lépésről lépésre. 

A Merkúr retrográd visszahozza azokat a témákat, amiket esetleg a múltban elkerültél, nem léptél meg, félelemből, lustaságból.. 

Feszítő vágy alakul ki a váltásra, a változásra, mely egy folyamat része, amihez még vissza kell térni, vissza kell nézni a múltba, ezért visszatérések lehetnek, visszatérő személyek helyzetek.

 

Október 15- Nap-Plútó kvadrát

 

A személyes hatalom kérdéseit veti fel, valamint rávilágít azokra a rejtett minőségekre melyekből valódi értékek születhetnek, illetve a bomlasztó és változást kívánó témákra egyaránt.

 

Október 16- Újhold a Mérlegben 

Újhold-Plútó kvadrát   Marssal szembenállásban
 

Az Újholdak a megújulásról szólnak, nincs ez másképp ennél az Újholdnál sem, ami a Mérlegben jön létre, azonban olyan erőteljes energiák lengik körbe melyek nem mindennapi eredményeket hoznak.

A személyes célok, és akarat feszültté válhat az elvárásokkal szemben, valamint a kapcsolatok is vizsgáznak, mennyire működik, és hogyan lehet együttműködni. A Plútó már nem finomkodik, nem célozgat, egész egyszerűen elsöpri utadból azt amiben nincs élet, aminek nincs jövője. Azonban megnyitja az utat ahhoz, ami valódi érték és lehetőség. 

 

Október 18- Nap-Szaturnusz kvadrát

 

Fentieket erősíti a Nap Szaturnusz kvadrát fényszögkapcsolata, megmutatkozik melyek az igazi értékek, amiben benne van a jövő lehetősége, és hol kell lezárni, azt ami már gátol. Rávilágít a Nap fénye a Szaturnuszi leckékre, melyekből ajándékok születnek, ha készen állsz a tanulságot felismerni.

Ezt erősíti a Vénusz-Jupiter trigonja, mely áldást biztosít mindenhez amiben szeretet és jóság lakozik.

 

Október 19- Merkúr-Uránusz szembenállás Vénusz-Jupiter trigon
 

Türelmetlenség és gyorsaság feszültsége, azonban hirtelen fordulatok, kiszámíthatatlannak tűnő helyzeteket is megjelenhetnek.

A racionális gondolatok kiegészülnek a megérzésekkel és sugallatokkal, amiket most csodálatosan fel tudunk használni, hiszen a kis és nagy szerencse bolygója áldásos fordulatokat hoz életünkbe.

 

Október 23- Nap a Skorpióban
 

A rejtett oldalunk felszínre tör, jobban elmélyülhetünk és képessé válunk rálátni a felszín alatt működő erőkre.

 

Október 28-29 - Vénusz a Mérlegben 
 

A Vénusz elhagyja a racionális Szűz minőségét, és saját jegyébe a Mérlegbe lép, ahol erőben van, ezért a Vénuszi témák, mint párkapcsolat, szerelem, és pénzügyek kerülnek a fókuszba, melyekhez a megoldásokat is világosan látjuk.

Egyfelől nagyon jó hír, hiszen a Mérlegben a Vénusz harmóniára, békére és boldogságra hív, azonban később a Bakban haladó sorsbolygókkal kerül majd kvadrátba, ami felhívja a figyelmet a disszharmóniára, mind párkapcsolati, mind pénzügyi kérdésekben is. Mindennek célja a megoldás lesz, amihez azonban szükséges a feszültség, hogy akarjunk tenni.

Mindez majd a novemberi hónapban fog megjelenni:

november 9.-én szembenállásban a Marssal

november 15.-én kvadrátban a Plútóval és a Jupiterrel

november 19.-én kavdrátban a Szaturnusszal

 

Retrográd Merkúr visszalép a Mérlegbe
 

Újra kvadrátba kerül a Szaturnusszal, így minden kapcsolati, párkapcsolati téma előkerül, elkerülhetetlen leckéket ad, hogy mi az ami már nem működik és nem vihető tovább jövődbe.

Lehet időnként kemény és rideg hatások ezek, azonban hosszú távon a boldogság felé vezet, hiszen ennek első lépése a kilépés a boldogtalanságból. 

 

Október 31- Telihold a Bikában

Amikor egy hónapban két Telihold is van, akkor beszélünk Kékholdról, amiben benne rejlik valami varázslatos erő is, olyan intenzív teljesség energia melyet nem lehet nem érzékelni. Kirobbanó erő és változtatási vágy tör felszínre, amihez a lendület talán késik, mivel a Merkúr a Szaturnusszal kerül kvadrátba. Ez hozhat késéseket, korlátozásokat is, azonban hosszú távon megértést, és fegyelmezett gondolkodást, ahol rendelkezésre áll a tanulság is. 

Melyek az igazi értékek életedben, mit jelent a biztonság számodra és mi az amit birtokolhatsz? Mindezen kérdések kerülnek elő, ahol a válaszokban megjelenik az érzelmi biztonság valamint az anyagi stabilitás vágya és szükségessége is. 

Az Uránusz uralja ezt a Teliholdat így olyan bevillanó gondolatok, váratlan fordulatok érkeznek, melyekben nagyon fontos üzenetek rejlenek, vedd észre ezeket a felsőbb igazságból érkező figyelmeztetéseket, sugallatokat, hallgass most a kapott jelekre, bármennyire is váratlan vagy meglepő.

Ez a Telihold a Bika Uránusz hatásait is felfedi, melyre az Uránusz a Bikában első lépcsője 2018. májusában majd 2019 márciustól zajló események, fordulatok utalnak. Gondolj vissza mi történt ekkor életedben.

 

Bővebben az októberi hatásokról alábbi videómban: