2020 október 14-15-Merkúr retrográd-Nap-Plútó kvadrát-Titkok és rejtett igazságok

2020-10-14

A Merkúr retrográd mozgásba kezdett, mely felerősíti a hozzá köthető energiákat. Mivel jelenleg a Merkúr a Skorpióban kezdett hátrálni, ezért kissé titokzatos és mély gondolatokat, érzéseket eredményez.

A Merkúr a gondolatainkat uralja, az elménk működését, valamint a híreket, információkat, a közléseket, a beszélgetéseket és az égi üzeneteket is.

Mivel a Skorpióban jár, ezért erősen érzelmi uralom alatt áll, melyet a Skorpió ura a Plútó képvisel. A retrográd ideje visszatekintés, visszatérő dolgok, helyzetek, feladatok, ami leginkább a mély lelki témákat hozza elő. Olyan megérzések, titkok és rejtett működések kerülnek felszínre melyek erősen befolyásolják jövődet.

A Skorpió intenzív lelki hatalmat is képvisel, mely megjelenhet életedben abban is, hogy milyen érzelmek uralnak, milyen érzések irányítanak, vagy kinek van hatalma életed felett az érzelmeid által. 

Ez egy folyamat, mely több lépcsőn vezet, egyrészt
október 28.-án a retrográd Merkúr 
visszahátrál a Mérlegbe, ahol ismét lehetőséget biztosít a kapcsolatok rendezésére, lezárására, megértésére.

Majd november 3.-án direktbe vált, amikor ismét igen erős hatással nyilvánul meg, elkerülhetetlen lépéseket és történéseket hozva.

November 10.-én újra a Skorpióba kerül, ahol kíméletlenül és elkerülhetetlenül szembesít az igazsággal és azzal ami már halott és nincs jövője.

A Merkúr retrográd visszahozza azokat a témákat, amiket esetleg a múltban elkerültél, nem léptél meg, félelemből, lustaságból.. 

Feszítő vágy alakul ki a váltásra, a változásra, mely egy folyamat része, amihez még vissza kell térni, vissza kell nézni a múltba.

 

Csütörtökön a Nap a Plútóval kerül kvadrát fényszög kapcsolatba, ami a Plútó hatásait erősíti, így a retrográd Merkúr a Skorpióban még több energiát kap.

A személyes hatalom kérdéseit veti fel, valamint rávilágít azokra a rejtett minőségekre melyekből valódi értékek születhetnek, illetve a bomlasztó és változást kívánó témákra egyaránt.

Megmutatkozhat az ellentét a személyes akarat és az Univerzum terve között, ahol nem kell mondanom melyik a valódi és az igaz.

Az átalakulás, mind személyes mind globális szinten elkerülhetetlen, azonban a legfőbb feladat megtalálni a személyes erődet és hatalmadat. Nem a másoktól elszívott energiát, a mások erőforrásainak felhasználását, hanem a saját Napodat és életenergiádat.

A Nap a Plútóval abban segít, hogy jobban megértsd a lelked hívását, hogy kiderüljön az igazság és a hamisság felszínre kerüljön. 

Ez egy nagyon intenzív energia, így megjelenhet olyan külső hatásokban ahol azt érzed nincs választásod, vagy döntésed, elkerülhetetlen eseményeket tapasztalsz.

Előfordulhat, hogy ráébredsz mások irányítanak, amit eddig hagytál, azonban most már nagyon feszítő és kényelmetlen, akár elnyomóan hat rád.

Nem érdemes harcolni, és hatalmi játékokat űzni, inkább önmagadban kell keresni és megtalálni az irányítás módját és lehetőségét személyes életed felett.

A szeretet energiája tud átvezetni egy jobb minőségbe, ezt fogja erősíteni az október 16.-án pénteken megjelenő Újhold a Mérlegben.

 

Bővebben az októberi hatásokról az alábbi videómban: