2020 november havi asztrológia - Sorsfordulók, változások és új utak

2020-11-02

A november hónap kiteljesíti azt a változást, melyet a 2020-as év jelent. A harmadik Jupiter-Plútó együttálláshoz érkezünk, mely felteszi a koronát az év fordulataira, az elkerülhetetlen váltásra és változásra.

Az év utolsó holdfogyatkozása is ebben a hónapban következik be, mely pontot tesz azokra a témákra melyekben az érzelmi átalakulás elkerülhetetlen.

A hónap elején a Merkúr a Szaturnusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, mely akadályokat, korlátokat hozhat, illetve feltárja azokat a területeket életünkben, melyek megváltoztatása időszerű. Ráébredünk tapasztalatainkra, megértünk történéseket, és felhasználhatjuk utunk folytatásához.
 

Lássuk részletesen a hónap hatásait:

 

november 3 - Merkúr direkt - Merkúr kvadrátban a Szaturnusszal

 

A Merkúr energiája lengi be november elejét, hiszen igen erőteljesen megnyilvánul napjainkban, mikor látszólagosan irányt vált, kilép a retrográd zónából, hatása erősebbé válik, és lassan ugyan, de elindulnak az események.

A Szaturnusszal még mindig kvadrátban a régi minták lebontása vagy felhasználása is lehetséges, egy biztos a tapasztalás elkerülhetetlen.

Az idő jelentősége felerősödik, hiszen a Szaturnusz az idő ura, így a Merkúr most lassabban haladva, a megfelelő időzítésre várva hozza el azokat a történéseket melyeknek ideje van. 

 

november 6 - Merkúr-Szaturnusz kvadrát -Hold szembenállásban a Jupiterrel és Plútóval

 

A Hold az érzelmi oldalunk, a hangulatunk, mely most szembenállásba kerül a sorsbolygókkal, a Jupiterrel és a Plútóval is. Valami készül, hiszen közeledünk a Jupiter-Plútó együttállásához, ez most érzelmi ingadozást, hangulatunk szélsőséges megélését eredményezi. 

Előfordulhat, hogy amire vágysz arra az Univerzum most nemet mond, ezért úgy érzed magányos és frusztrált vagy, azonban ez a hatás nem tart örökké. Azonban mondanivalója abban rejlik, hogy elgondolkodj vágyaid és érzéseid igazságán. 

Minél előbb hajlandó vagy vállalni az igaz valót, annál könnyebben tudsz megvalósítani is, hiszen illúziókban a tervek nem tudnak létrejönni, csupán hamis ábrándok.

 

november 8 - Nap-Juno együttállás

 

Szerencsés nap, hiszen egyensúlyba kerül a szándék és az akarat, valamint a Nap a Junoval együttállásban segíti a tartós elköteleződést, legyen az kapcsolati téma, vagy hivatalos ügy, ma megvalósítható és megoldható minden téren.


Miben vagy kivel vállalsz kötöttséget, erre hívja fel figyelmünket ez az energia, és segít, hogy megvalósíthasd a terveket, megállapodásokat köthetsz, melyek most a Nap fényében sikerre vihetőek.

 

november 9 - Vénusz-Mars szembenállás -Nap-Neptunusz trigon - Ceres a Halakban

 

Már hatótávolságon belül a Jupiter Plútó együttállása, mely az egyik legjelentősebb hatás ebben az évben, ennek köszönhető a járvány, és ennek terjedése most éri el csúcspontját is.

A Nap-Neptunusz trigonja olyan áldásos energiát közvetít, mely által felerősödnek a szellemi tevékenységek, a kreativitás, a művészi alkotásokra is kiváló időszak. Angyali energiák hívhatók le, gyógyító és segítő hatások. 

A Vénusz szembenállásba kerül a Marssal, mely a cselekvésünk és a szabadságunk ellentéteit jelenítheti meg.

 

november 11 - Merkúr a Skorpióban 

 

Varázslatos energiájú nap, hiszen 11.11 a mesterszám, az angyali szám kétszer is megjelenik. Szándékok megfogalmazása, a jövőbeli tervek átgondolása, kimondása, elképzelése meghozza a megvalósulást is.

Angyalokkal és lelki vezetőkkel való kapcsolatfelvételre csodálatos nap, gyógyulás, és segítő támogatás elérhetővé válik.

A Merkúr ismét a Skorpióban, mely kedvez az elmélyülésnek, az igazság felderítésének, és a mélyebb megértésnek.

 

november 12 - Jupiter-Plútó együttállás - Pallas együttállásban a Jupiterrel és Plútóval

 

Az év utolsó Jupiter-Plútó együttállása, mely a harmadik alkalom ebben az évben, itt kerül fel a korona az év történéseire.

2020 első Jupiter-Plútó együttállása április 5.-én volt, a második június 30.-án és a harmadik a finálé pedig november 12.-én.

Ez az energia évekre ható erővel bír és alakítja át életünket. Ennek első megnyilvánulása a pandémia, azaz a világjárvány, mely átformálja és megváltoztatja életünket. 

Bizony a folyamat még nem ért véget, sőt tovább terjed, hiszen a Jupiter a növekedés, mely felfújja a dolgokat, így a járvány is csúcspontra tör. 

Pallashoz tartozik a honvédelem is, ezért bizonyosan lesznek korlátozások, lezárások a védelem érdekében.

Az Univerzum, a felsőbb akarat ereje igen erős, mindez hosszú távon a jót hozza el csak meg kell látnod benne a helyes irányt, és hinni abban, hogy mindennek értelme van és minden egy nagyobb jó egy nagyobb igazság felé visz.

 

november 14 - Mars direkt 

 

A Mars befejezi hosszú retrográd idejét a Kosban, mely szeptember 9.-én kezdődött, és a mai napon végre direktbe fordul.

A tettek ideje érkezett el, nincs több halogatás, visszalépés, visszatekintés, indulni kell és érdemes is.

A Mars esetében fontos tisztázni, hogy ne harcolj és valami ellen tegyél, hanem valamiért, egy célért, egy jobb jövőért cselekedj. 

Ezekben a napokba érdemes figyelni, gondolkodni, összerakni a képet, mert fontos üzenete van ennek az időszaknak, valami olyan készülődik életedben ami kihagyhatatlan alkalom és lehetőség, egyfelől végéhez ért egy szakasz, másfelől vár egy új irány.

 

november 15 - Újhold a Skorpióban - Vénusz-Jupiter kvadrát - Vénusz-Plútó kvadrát

 

Az Újholdak a kezdetekről, az elindításról szólnak, ezért itt az idő elvetni a magokat, mélyen belül a lelkünkben dolgozni, hiszen most a belső munka ideje van, amiből majd a Bikában születik meg az eredmény földi síkon is.

Nagyon szenvedélyes Újhold ez, hiszen a Vénusz a Plútóval és a Jupiterrel is kvadrátba kerül. 

A boldogság elérhető, azonban ehhez magasabb szintre kell emelni a szeretet energiáit, éppen erre világít rá a Plútó hiszen felszínre hozza a rejtett félelmeket, az alakoskodást, a birtoklást, a féltékenységet és az ártalmas manipulációt is.

Amiben nincs már élet, boldogság, azt félelemből fenntartani a legnagyobb ártalom, melyből a hatalmaskodás, az elnyomás és hasonló leigázó és alattomos dolgok születnek.

Aminek vége, az a nagyobb akarat szerint történik, és így a legjobb számunkra. Lehet ez ellen harcolni, csak nem érdemes.

 

november 17 - Merkúr-Uránusz szembenállás

 

A gondolatok, a kommunikáció, a közlekedés, az információkkal összefüggő dolgokban váratlan fordulatok, változások, meglepetések várnak.

 

november 19 - Vénusz kvadrátban a Szaturnusszal

 

A Vénusz könnyedsége találkozik a szigorú tanárral, a Szaturnusszal, mely korlátokat, félelmeket, szabályokat és ebből adódóan korlátozást hoz. 

Szerelemmel, pénzügyekkel összefüggésben érezheted határaidat, azonban a lehetőségek is ott vannak, ha képes vagy a dolgok mögé látni, és a tanulságot is megtalálni.

A szabadság abban rejlik, hogy eldöntheted miből mit látsz meg, mit élsz meg és mire használod. Szabad vagy hiszen rajtad múlik akadályokat látsz vagy lehetőségeket. Annak örülsz ami van, vagy azt keresed mi hiányzik. 

 

november 21 - Nap a Nyilasban - Vénusz a Skorpióban

 

A Vénusz átlép a Skorpióba, így a szerelem és a pénzügyek tekintetében mélyebb igazságokra láthatsz rá ezen időszak alatt. 

A Vénusz december 15.-ig lesz a Skorpióban, akkor lép át a Nyilasba, ami a mélységek után a magasságokat is elhozza. 

A Nap a Nyilasban a Jupiter hatásait erősíti, így az igazság, a törvények, a hit, a nagyobb összefüggések megvilágítódnak a Nap fényében.

Elindul egy új út, ami lehet veszteségekkel jár, azonban a jövő ajándékokat és szerencsés fordulatok tartogat, még akkor is, ha ezt még nem látod. 

 

november 27 - Nap-Chiron trigon - Vénusz szembenállásban az Uránusszal

 

A Nap a karmikus gyógyítóval a Chironnal kerül áldásos fényszög kapcsolatba, mely a gyógyulást, a gyógyítást segíti, kinek-kinek mely életterületén. 

Eközben a Vénusz szembenállásban az Uránusszal meglepetéseket és váratlan fordulatokat eredményez.

 

november 29 - Neptunusz direkt 

 

A Neptunusz június 23.-tól retrográd, ennek a szakasznak lesz vége, hiszen direktbe fordul. A Neptunusz a megérzések, az álmok, a művészi érzék, az illúziók, a ködösítés, és akár a valóság elferdítése is. Nyilván a magasabb szinten érdemes megélni, ami az angyali feltétel nélküli szeretet és odaadás energiája. Ezen a napon és még pár napig igen erős a hatása, ezért ajánlott gyógyító és tisztító szertartásokra, kezelésekre. 

 

november 30 - Telihold az Ikrekben Holdfogyatkozással

 

Amikor minden a helyére kerül, és világossá válik merre indulj, az Univerzum megnyitja azokat a kapukat, ahol a valódi irány és utad vár. 

Nagyon figyelni kell, hogy ne ess áldozatul a negatív és manipulatív információ áradatnak, legyen hited, ahelyett, hogy lázadsz.

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: