2020 november 15 - Újhold a Skorpióban-Gyógyító igazságok

2020-11-14

 

A mai Újhold szuper intenzív, hiszen a Skorpióban jön létre, mely a Plútó hatása alá tartozik. Ez az energia az átalakulást, a halált és újjászületést hordozza, melyet felerősít az Újhold.

Nagyon szenvedélyes Újhold ez, hiszen a Vénusz a Plútóval és a Jupiterrel is kvadrátba kerül.

Az Újholdak a kezdetekről, az elindításról szólnak, ezért itt az idő elvetni a magokat, mélyen belül a lelkünkben dolgozni, hiszen most a belső munka ideje van, amiből majd a Bikában születik meg az eredmény földi síkon is.

A boldogság elérhető, azonban ehhez magasabb szintre kell emelni a szeretet energiáit, éppen erre világít rá a Plútó hiszen felszínre hozza a rejtett félelmeket, az alakoskodást, a birtoklást, a féltékenységet és az ártalmas manipulációt is.

Amiben nincs már élet, boldogság, azt félelemből fenntartani a legnagyobb ártalom, melyből a hatalmaskodás, az elnyomás és hasonló leigázó és alattomos dolgok születnek.

Aminek vége, az a nagyobb akarat szerint történik, és így a legjobb számunkra. Lehet ez ellen harcolni, csak nem érdemes.

Megjelenhet a rémhírkeltés, a manipuláció és az alattomosság is, ezeknek nem szükséges energiát adni, hogy tovább éljenek.

 

A Mars befejezte hosszú retrográd idejét a Kosban, mely szeptember 9.-én kezdődött, és végre direktbe fordul.

A tettek ideje érkezett el, nincs több halogatás, visszalépés, visszatekintés, indulni kell és érdemes is.

A Mars esetében fontos tisztázni, hogy ne harcolj és valami ellen tegyél, hanem valamiért, egy célért, egy jobb jövőért cselekedj. 

 

Ezekben a napokba érdemes figyelni, gondolkodni, összerakni a képet, mert fontos üzenete van ennek az időszaknak, valami olyan készülődik életedben ami kihagyhatatlan alkalom és lehetőség, egyfelől végéhez ért egy szakasz, másfelől vár egy új irány.

Egyrészt fontos szerephez jut a Mars energetikája, ami saját jegyében a Kosban az önérvényesítést, és a kapcsolatokat is kiemelten érinti, hiszen a kettő szorosan összefüggő téma.

 

A Plútó felszínre hozza az igazságot, akár tetszik, akár nem, most szembesít vele, ezért ha a napokban frusztrált, esetleg dühös, vagy ingerlékeny vagy, az bizony arra mutat rá, valami szívja erődet, olyan helyen vagy, olyan helyzetben élsz, akár olyan kapcsolatban, vagy kapcsolatokban amik nem jók Neked.

A tagadás helyett nézz szembe ezzel, kik azok akik szívják energiádat, mi az amit a szőnyeg alá söpörsz, azonban most orra buksz benne.

 

Az Újhold energiát tovább fokozza, hogy a Plútó a Vénusszal kerül kvadrát fényszög kapcsolatba, ami nem a legkönnyebben megélhető hatás.

Ennek oka, hogy a Vénusz harmóniára, biztonságra, egyensúlyra, békére, szerelemre, szépségre, könnyedségre vagyis boldogságra vágyik. 

Mivel saját jegyében a Mérlegben halad, ezért energiája tisztán megnyilvánul, azonban egyrészt a szemben lévő direktbe fordult Mars szeretne arra indulni, azt cselekedni ami fentieket biztosítja, tehát az egyéni boldogságot, örömöt.

Akár harcolni is kész, hogy ezt megkapja, annak ellenére, hogy ezzel éppen az ellenkezőjét éri el, a békétlenséget és a viszályt.

 

A Vénusz a Plútóval kvadrátban pedig a szélsőségeket erősíti, hiszen a Plútó nem a könnyedséget, és békét, hanem a tiszta igazságot tárja fel, amitől valószínűleg a Vénusz harmóniája felborul és kénytelen leszel szembesülni a nehézségekkel, az energiádat elszívó kapcsolatokkal, ami néhány napra kibillent egyensúlyodból.

Megjelenhet magány érzete is, ami szintén az elmélyülést és szembesülést segíti, mely hosszú távon pozitív fordulatokat hoz.

Mindez nem azért történik, hogy sanyargasson az élet, hanem azért, hogy megértsd akkor tudod életedet irányítani, ha magadban keresed az okokat.

Hiszen mit tudsz kezdeni azzal, ha valaki bosszant, vagy kapcsolatod lehúz és nincs benne emelő szeretet?

Egyetlen dolgot tehetsz, Te változol és változtatsz.

Boríthatsz magad körül mindent és menekülhetsz, de ez nem hozza meg a kívánt eredményt, hiszen előbb utóbb újra utolér egy hasonló szituáció vagy kapcsolat.

Ugyanakkor magadba nézhetsz és megkeresheted önmagadban azokat a tulajdonságokat, viselkedést ami a másikban idegesít, megkeresheted a kiváltó okot, és a legfontosabb tanítást, hogy mit akar ez Neked megmutatni. 

Időnként mindenkivel előfordul, hogy felborul az egyensúly életében, azonban ezt csak önmaga tudja visszaszerezni. 

Igyekezz a jó dolgokat keresni, mi az ami jó, ami szép, ami öröm, jelenleg ebben a pillanatban is. Keress mélyen gyökerező dolgokat, hiszen a Plútó nem a felszínen munkálkodik.

Vedd sorra mire vágysz és mit vársz a másik embertől, mi az ami Neked harmonikus. 

Aztán vizsgáld meg vajon Te ezt adod a másiknak, hiszen Neked kell megadnod a külvilágnak azt amire vágysz és így jut majd vissza hozzád is. Lehet nem attól az embertől, lehet jön majd más, de egy biztos a jó visszatér hozzád.

 

Bővebben a novemberi hatásokról az alábbi videómban: