2020-május havi asztrológia - Visszatérések és fordulatok

2020-05-03

Elérkeztünk a május hónaphoz, ahol a múlt kérdései kerülnek elő, mivel a sorsbolygók retrográdba váltanak, így a visszatérés, a múlt és annak összegzése válik fontossá.

Nagyon fontos és jelentős hatással kezdődik a hónap, hiszen a holdcsomópontok jegyet váltanak, így a szabad akarat és a karma kerül más megvilágításba. 

Nézzük részletesen a hónap történéseit:

 

Holdcsomópontok jegyváltása május 5.-én 

A felszálló holdcsomópont az Ikrekbe, a leszálló a Nyilasba kerül és itt is marad egészen 2022. január 19.-ig. Ez azt jelenti, hogy a sorsfeladatok, és a karma azaz ok-okozati megélések más aspektusba kerülnek.

Az Ikrek-Nyilas tengely a tapasztalatok és a nagyobb összefüggések összerakásáról szól. Ebben a másfél évben felerősödnek az Ikrek témák, melyhez az alapfokú tudás, tanulás, kommunikáció, közvetlen környezet, közlekedés, információk tartoznak.

Ezért ezek a témák jelennek meg életünkben, szoros összefüggésben a legutóbbi Ikrek felszálló holdcsomópont idejével, ami 
2001 október 13 és 2003 április között volt. 

Nagyon fontos lenne visszaemlékezni erre az időszakra életedben, hiszen az akkori történések, tapasztalatok visszatérhetnek, illetve segítséget nyújtanak a jelenlegi megélésekhez.

Erről még bővebben fogok írni, hiszen nagyon fontos lehetőségeket rejt ez az időszak.
 

 

május 7.-én Skorpió Telihold ragyog fel az égen

a vágyak, az álmok és a teremtő energiák felszabadítása, a mélységek megértése és az újjászületés energiáinak meglelése és felhasználása TUDATOSAN.

Érzelmek csúcspontja és a teremtés megértése válik teljessé ebben a csodálatos hatalmas energiájú szuperholdban.

 

május 11.-én a Szaturnusz retrográdba vált

így a nagy tanító mester egészen szeptember 29.-ig visszatekint és a múlttal összefüggő kérdéseket, lehetőségeket és leginkább feladatokat hoz életedbe.

A tartós dolgok, helyzetek, kapcsolatok megerősödnek, a lezárandó és elszámolandó feladatok, kapcsolatokban a lezárás elkerülhetetlenné válik.

Korrigálásra is kiváló lehetőség, valamint felkészülés a Vízöntő Szaturnusz decemberben kezdődő és 2023-ig tartó idejére.

Ami időtálló és ami mulandó, valamint a tettek és következmények tapasztalása.

 

május 12.-én a Merkúr az Ikrekbe lép

Merkúr saját jegyében az Ikrekben megerősödik, ezért a kommunikáció, a kapcsolatok válnak intenzívvé, és érdemes most kiemelten figyelni gondolatainkat, beérkező információkat.

Olyan híreket, üzeneteket kapunk amik nagyon fontosak lesznek.

 

május 13 - Vénusz retrográd

mely május 13-tól június 25.-ig tart

Itt is a múlt kérdései kerülnek elő, a legutóbbi Vénusz retrográd az Ikrekben 2012 május 15- június 28 között volt, így nagyon érdemes lenne visszagondolni erre az időszakra, vajon mit tanultunk abból, és milyen témák, hasonlóságok jelennek meg leginkább pénzügyi és szerelmi téren életünkben.

 

május 13 - Mars a Halakba lép

Mars a Halakban június 28.-ig, a Mars határozott energiája a Halakban inkább kivár és a megfelelő pillanatban cselekszik, az érzelmei és a sugallatai, megérzései vezetik a tetteit, így kiszámíthatatlanná is válhat cselekvésünk.

 

május 14 - Jupiter retrográd

május 14- szeptember 13.-ig tart és
június 30.-án újra együttáll a Plútóval

A nagyobb kép összerakása és az összefüggések megértése válik lehetővé, valamint az esetlegesen elmulasztott lehetőségek, szerencsés helyzetek térnek vissza, hogy az ismétléskor kapjunk egy második esélyt.

 

május 22 - Újhold az Ikrekben

Csodálatos Újhold, mely a gondolataink tisztítását és a kapcsolati, kommunikációs területeket is érinti életünkben.

 

május 28 - Merkúr a Rákba lép

Az információk, a gondolatok és a kommunikáció érzelmekkel teli, a múlt megértése válik fontossá.

 

Május hónap asztrológiai hatásairól bővebben az alábbi videómban: