2020-június18-Merkúr retrográd-Visszatérések

2020-06-18

Június 17.-től a Merkúr megállni látszik égi útján és kezdetét veszi a retrográd időszak, ami július 12.-ig tart.

Ezen a napon a Merkúrhoz köthető témákban ( kommunikáció, közlekedés, információ és információs eszközök, gondolkodás, ) akadások, megtorpanások lehetnek, késések és nem várt események, hírek egyaránt.

Nézzük mit hoz nekünk ez a július 12.-ig tartó időszak:

A Merkúr az érzelmes, gyermeki Rákban lép vissza, ami azért különösen erős, mivel a Rák jegy eleve a múltat, a gyökereket, az eredetet, az érzelmeket és az érzelmi biztonságot képviseli.

Így a múlt különösen felerősödik most bennünk, ami azért nagyszerű lehetőség, mert rendet tehetünk ott ahol még elakadások, blokkoló és visszahúzó energiák működnek.

Nem beszélhetünk a Rákról anélkül, hogy ne vennénk figyelembe a vele szemben álló Bak jegyet, hiszen a kettő egymással szorosan összefüggő minőségeket képvisel életünkben.

A Rák az eredet, a család amibe beleszülettünk, a Bak a függetlenség, a felnőtté válás, az önállóság és felelősségvállalás.

A Rák a gyökereink, a Bak a fa amely az ég felé nő, és tudjuk, hogy a növekedéshez erős és tápláló gyökerek kellenek.

Előfordulhatnak most érzelmi mélypontok, visszatekintések, visszatérő érzelmi állapotok, megélések, melyeknek a célja és lényege a megértés, a tisztázás és a tisztítás.

Amit a múltból hoztál, amit otthonról magadba szívtál, azok vajon mind a javadat szolgálják?

Olyan értékeket őrzöl melyek előre visznek?

Vagy a családi korlátokat viszed tovább?

Ha a Rák a múlt és a Bak a jövő, akkor a Rák a kiszolgáltatottság, amikor nem tudsz felnőni, felelősséget vállalni, hanem még mindig másra fogod saját sorsod alakulását, másra hárítod a felelősséget életed történéseiért.

Ezzel szemben a Bak képviselné azt az energiát, amikor tudod mit akarsz, teszel érte, kitartóan és szívósan haladsz az utadon, nem az érzelmek vagy érzelmi zsarolás hanem a tettek, a befektetetett energia által.

Igen ám, de a két egymással szemben lévő minőség egymással együtt tud csak működni, megnyilvánulni, ezért olyan hagyománytisztelő a Bak.

Hiszen minden ami hasznodra válik, - márpedig minden arra szolgál-, az által fejlődhetsz és egyre tudatosabban működhetsz.

Azonban ahhoz, hogy a gyökereid, azaz a családod, a gyermekkorod ne visszahúzó, vagy lehúzó, esetleg korlátozó meggyőződéseket jelentsen, a tápláló és fejlődő oldalát kell és érdemes megélned.

Mint tudjuk mindenből tanulhatunk, még egy negatív élmény is tartogat fejlődést, sőt, ezért keresd meg benne önmagad, és ami nem tetszik alakítsd át. 

Nem véletlenül van a Plútó a Bakban már 2009 óta, éppen az átalakítás a célja.

Amit Te vágysz, amit tervezel az mind a saját utad, melyhez erőt az érzelmi biztonságból, a tápláló gyökerekből meríthetsz, mintsem a lehúzó magadra vett korlátozó elgondolásokból.

Szabadulni béklyóinktól, visszahúzó korlátainktól olyan emelkedésre ad lehetőséget, melyet eddig nem tudtunk meglépni, elérni.

Így ez az időszak a javunkat és a segítségünket szolgálja, lásd meg benne a lehetőségeket, és figyelj önmagadra.

A retrográd Merkúr idején először a visszatekintés, a megtorpanás tapasztalható, azonban ahogy egyesül a Merkúr a Nappal, egész pontosan július 1.-én, elindul egy új irány, és a retrográd már nem visszafelé hat, hanem új kapukat nyit. Ezért innentől már lehet és érdemes is fontos döntéseket hozni.

Ez a retrográd Merkúr pár nappal előzi meg a nyári napfordulót ( június 20 ) valamint az Újholdat, mely Napfogyatkozással kísért esemény lesz.

Ezért ez a hétvége különösen jelentős kapukat nyit meg, új irányt vesz életünk, melynek része az elmúlás, a régi lezárása is.

Bővebben a júniusi hatásokról az alábbi videómban: