2020 július 12- Merkúr direkt-Chiron retrográd-A gyógyulás kulcsa

2020-07-12

Eseménydús nap a mai asztrológia szempontból, hiszen a Merkúr végre befejezi a retrográd irányt és elindul előre. 

Ilyenkor nagyon intenzívvé válik az adott bolygó, ezért hirtelen fordulatok lehetnek a kommunikációban, közlekedésben, hírekben, de másnapra minden a helyére kerül. 

A Merkúr direktbe váltása nagyon jó hír mindannyiunknak, mivel beindítja a dolgainkat, a folyamatban lévő vagy elakadt ügyeket, terveket, a céljainkhoz dinamikus energiát képvisel. Segít abban is, hogy tisztázzuk az esetleges félreértéseket, mivel intenzív energiával telíti a kommunikációt.

Fényadónk a Nap a Neptunusszal alkot egy csodálatos trigont, ami a szeretetet és az angyali energiáknak kedvez, valamint illúzióink lebomlásának is, amikor napvilágra kerül mely álmunk vágyunk a valódi, a segítő sugallat és mi az amivel hátráltatjuk magunkat, mivel önámítás, passzivitás.

Mivel mindkét égitest víz jegyben van, ezért nagyon intenzív érzelmi energiák szabadulnak fel, és a szintén érzelmes Rákban haladó Merkúr ezt tovább erősíti, így bizonyosan nem a racionalitás hanem az érzelmek irányítják tetteinket. Ezért fontos az önfegyelem, mivel elragadhatnak az érzések és olyasmit is mondhatunk tehetünk, amit később esetleg megbánunk.

Ezt tovább erősíti a Nap Pallas Athénéval alkotott szembenállása, ahol a bölcsesség és a kiteljesedés együttműködéséből születnek a csodálatos eredmények, nem a túlzott gyerekes önsajnálatból.

A Vénusz sem maradhat ki ebből az égi táncból, hiszen a Junóval alkot áldásos trigont, ami az elköteleződést, a felvállalt kapcsolatokat is támogatja. 

S ha ez még nem lenne elegendő energia, a Chiron is felerősödik, hiszen a mai napon vált retrográdba, ami azért is nagyon érdekes, mivel a Merkúr kilép a Chiron belép a retrográd zónába.

Chiron a karmikus gyógyító, ezért ma ez az erő hatalmas energiával jelenik meg, használjuk fel bátran, hiszen a gyógyulás életünk és a teremtés része.

2019 december 13. tól 2020 július 12.-ig direktben haladt a Chiron így ebben az időszakban szembesültünk a sebeinkkel és inkább kívülről vártuk a gyógyulást, a segítséget.

A retrográd időszakban egyrészt visszatérünk a múlthoz, a még meg nem értett sebeinkhez, mely hozhat visszatérő helyzeteket, embereket, társakat is.

Ennek a célja, hogy rávilágítson melyek azok a sérelmek, sebek amelyekkel még foglalkoznod kell, hiszen még nem látod benne a gyógyulást, még nem érted az összefüggést.

Chiron a gyógyító energiákat hordozza, azonban éppen úgy, hogy feltárja sebeinket, szembesít vele, hogy legyen időd megérteni, feldolgozni és ajándékká változtatni. Hiszen a legnagyobb sebed a legnagyobb ajándékod is egyben, ha megérted és tapasztalattá alakítod, mert ezzel tudod meggyógyítani és másoknak is gyógyítást, segítséget nyújtani. 

A retrográd Chiron továbbá arra is rávilágít, hogy kizárólag önmagunkat tudjuk meggyógyítani, hiába várjuk kívülről a varázslatot, hiszen a gyógyítók, segítők akkor lesznek eredményesek ha mi is részt veszünk a folyamatban és akarunk változni, amiért teszünk is.

Másik fontos üzenete a Chironnak, a körforgás, a kezdet és vég, a születés és halál, az újjászületés csodálatos lehetősége. Földi életünk szerves része az újjászületés, amit bizonyos élethelyzetek lezárásakor és egy új indításakor többször megélünk létezésünk alatt. Ebben rejlik a csoda, hiszen mindig van remény, mindig van új lehetőség és irány, újrakezdés, ahogy a természet csodálatos körforgásában is megfigyelhető ez a folyamat.

A betegségeket, az elakadásokat éppen az okozza, amikor nem tudunk továbblépni, és ragaszkodunk ahhoz ami már nem okoz jót életünkben. Az újjászületés képessége a birtokunkban van, csak használni kéne, hogy kiléphessünk a már halott helyzetekből.

Július 14.-én a Mars is csatlakozik ehhez az energiához, hiszen a Mars-Chiron együttállás pontosodik be. Ez a tettekhez biztosít elegendő erőt és lendületet, mely a "segíts magadon Isten is megsegít" elvét erősíti majd.

Chiron retrográd ideje 2020 július 12- december 15.-ig

Bővebben a július hónapról az alábbi videómban: