2020-január12- Plútó-Szaturnusz együttállás-Szabad akarat és gyógyulás

2020-01-11

Január 12.-én vasárnap pontos a Plútó-Szaturnusz együttállása, amiről sok rémisztő előrejelzést lehet olvasni, hallani. Azonban ennek a konstellációnak semmiképp nem ez az értelme.

Ez az együttállás igen ritkán következik be, tekintve hogy két lassú mozgású bolygóról beszélünk. Utoljára a Mérleg jegyben 1982.-ben volt Plútó Szaturnusz együttállás, legközelebb a Halakban lesz 2054-ben.

A Szaturnusz a tetteink és döntéseink következménye, tehát nem váratlan eseményeket kiváltó energia, hiszen a tanulságot segíti.

A Szaturnuszt ezért tartjuk a bölcs tanítónak, mert ugyan hozhat korlátozásokat és megszorításokat, azonban ezek mindig az eddigi választásaink következményei. Ennél fogva a tanulás is adott és a változtatás is.

Ha hajlandóak vagyunk észrevenni, levonni a tanulságot és megérteni az összefüggéseket, a nagyobb összefüggéseket ( Jupiter ) a hosszú távú következményeket, akkor tanulhatunk belőle és a tanultakkal alakíthatjuk az életünket úgy hogy a Szaturnusz jó döntések jó eredményeit hozza, jutalmat és sikert adjon, mindezt tartósan életünkben.

Szaturnuszhoz tartozik a: felelősség, a szabályok, az elköteleződés és a fegyelem is.

Láthatjuk, hogy nem ellenséges energia mindez, hiszen a hűség, a hosszú távú kapcsolatok, valamint a tartós siker is a Szaturnuszhoz tartozik, illetve a biztonságunk keretei.

Ezzel szemben a Plútó más energia, nem tűri a hamisságot, a felületességet, a félmegoldásokat. Mindennek a mélyére akar ásni, hogy megtalálja az igazat, a valódit. 

Sokszor hallani, hogy a Plútó pusztít, hiszen a halál energiáit is magában hordozza, azonban ez maga az élet is. A születés és halál egymástól elválaszthatatlan energiák, amit életünkben többször is megélünk különböző életterületünkön. Ami elmúlt, aminek lejárt az ideje, ami már megromlott azt bizony el kell engedni.

Bizonyos kérdésekben ennek ellenére tartogatod azt ami már „halott” és benne ragadsz abba, ami már bomlaszt és pusztít. Ekkor jön a Plútó és kirobbant ebből a helyzetből, szembesít az elmúlással, a véggel. Ez így nagyon félelmetesen hangzik, ugye?

Pedig nem a rombolás a célja, nem a pusztítás az eredménye.

Ennek a gyümölcse a teremtés, az újjászületés és a születés. A megújulás az Élet csodája, amit minden tavasszal megtapasztalunk és megcsodálhatunk. Ahol látszólag elpusztult minden egy csodálatos és friss új élet kezdődik, megszületik egy új, egy igaz, egy csodálatos varázslat.

A Plútó nem rossz és negatív energia, nem a pusztulás, hiszen ha belegondolsz az lenne a pusztulás, ha a haldokló dolgok, a rothadó helyzetek maradnának abban az állapotban és nem tudnának újjászületni. Ha a természet tavasszal nem tudna megújulni, a fák nem rügyeznének ki, a virágok nem bimbóznának, hanem maradnának kopáran élőhalott állapotban.

A Plútó csodákat hozhat, olyan felismeréseket és olyan megszületéseket amiket sosem hittél volna, amit elképzelhetetlennek és lehetetlennek gondolnál.

Ez az energia elhozza az Igazságot, azt a valódit amit nem a felszín alatt találsz, hanem annál sokkal mélyebben, elrejtve. 

A Bakban jelenleg együttáll a Merkúr, az égi hírnök, az Istenek követe, Ceres, az anyaság, Démétér a föld termékenység energiája, Plútó a halál és újjászületés, Hádész birodalma, a Nap és a Szaturnusz is.

Ahhoz hogy jobban megérsük az égi energiák üzenetét, idézzük kicsit fel történetüket.

Démétér lánya Perszephone akik nagyon szorosan kötődnek egymáshoz, és ez a szeretet anya és lánya között virágzást és bő termést hoz a földre, amit Démétér ural.

Hádész azaz Plútó az alvilág Istene, aki a hiedelemmel ellentétben nem rideg és érzéketlen, hiszen vágyik a társra és szerelemre. Azonban mivel az alvilág őrzője ezért a holtak között él, így magányos és rettegett híre van.

Egy napon azonban amikor fellátogat a földre megpillantja Perszephonét, akibe első látásra beleszeret, és annak ellenére, hogy azon nyomban elrabolhatná, mégis a lány apjához Zeuszhoz fordul, aki testvére. Miután Zeusz nem mond ellent a lánykérésnek, Hádész magával ragadja a lányt és leviszi birodalmába az alvilágba.

Idővel Perszephoné is viszonozza szerelmét, ennek egyetlen árnyoldala az anyja iránti szeretet okozta hiány. Perszephone anyja Démétér hiába keresi lányát, nem tudja hová tűnt, majd miután kiderül, hogy Hádész felesége lett, iszonyú bánat lepi el szívét, ami a földre kopárságot, hideget és terméketlenséget hoz.

Az istenek kétségbeesnek a föld haldoklása miatt és elhatározzák, hogy visszahozzák Démétérnek lányát Perszephonét, hogy a föld ismét virágba és termésbe boruljon, és a halandók táplálékra találjanak. 

Ehhez Hermészt küldik Hádészhoz, hogy meggyőzze, küldje vissza Perszephonét Anyjához a földre. Hádész nem szívesen engedi el szíve hölgyét az alvilág úrnőjét, azonban számára is fontos, hogy a földet ne pusztítsa el bánatában Démétér.

Így kiegyeznek, hogy Perszephone az év kétharmadát a Földön egyharmadát pedig férjével az alvilágban tölti.

Amikor Perszephoné a földön anyjával van, Démétér boldog és bőséges termésbe és virágzásba fordul a föld, amikor az alvilágban akkor megfagyaszt mindent és hóval borítja a terméketlen talajt. 

Ez a tél. Amíg demeter lánya nélkül van addig átmenetileg „halál” van a földön, amint visszajön újra feléled minden és virágba borul a táj, ez a tavasz és nyár.

Vajon mit jelent ez számunkra? Milyen üzenetet hordoz életünkre? 

Ez a körforgás, a halál és újjászületés, a nappal és éjszaka.  

Plútó a hatalom, az az erő ami mélyen benned van és a leghatalmasabb energia amivel rendelkezhetsz.

Hiszen Hádész volt a legnagyobb hatalommal rendelkező Isten, mivel az élőknél többen vannak a holtak, a kincsek a föld alatt rejtőznek, az ásványok, drágakövek.. 

Ellentétben azzal, hogy szívtelen és könyörtelen, hűséges volt szerelméhez, nem volt több neje és társa. A szeretett személynek megengedte, hogy visszatérjen a földre az alvilágból, és hatalmát is megosztotta vele.

Plútó a tudatalattink, a mélységeink, ezáltal a valódi lélektervünk üzenetei is.

Ez az évindító energia felhívja figyelmünket a mélyebb valódiságra, az igazságra és annak megélésére.

Olyan hatalmas lehetőségek előtt állunk, amellyel új életet teremthetünk.

Szomorú, hogy a többség csupán a pusztítást képes látni ebben az energiában, és mint tudjuk aminek teret adunk az növekszik. Pláne, ha többen adnak teret a pusztító erőnek, annál inkább azt tapasztalják.

A határtalanság nyilvánul meg életünkben és a szabad választás lehetősége, amire a Rák Telihold is rávilágított.

Szabad akarat melyet a földön megélhetsz, azonban mindez hatalmas felelősség is. Hiszen ha nem azt látod amit szeretnél, nem azt éled amit vágysz, akkor nem annak adtál erőt ami szeretet, ami bőség és hit. Mégis a sorsot hibáztatod, és a karmára fogod, mit szabad akarattal létrehoztál.

Ha egy szóval akarnám ezt a hatást jellemezni, azt mondanám határtalan erő, mellyel olyan fordulatokat hozhatunk életünkbe, amit eddig nem tudtunk meglépni, olyan blokkokat oldhatunk fel amelyek gátat szabtak bizonyos életterületünkön a kiteljesedésünknek.

Itt az idő, hogy változtassunk és kilépjünk a félelmeink korlátaiból.