2020-február havi asztrológia-A Szerelem ébredése

2020-02-03

Február a szerelem hónapja lesz, erre utal, hogy a Vénusz lesz a hónap főszereplője. 

Minden ami szerelem most lehetőséget kap, a párkapcsolati témák is figyelmünk középpontjába kerülnek, azonban nem csupán erről a szeretetről szólnak az égi hatások. 

A szerelem a szívünk legfőbb vágya, ami minden életterületünkre érvényes, hiszen legyen az bármily tevékenység az életedben, akkor tudod örömmel tenni, ha szerelemmel teszed.

A munkából úgy lesz hivatás, ha van benne elhivatottság, ha tombol benne a tűz, a szerelem lángja, és szereted amit csinálsz. Erre hívja fel figyelmed ez a hónap, hogy ráébredj mit teszel szükségből, kötelességből és mi az, amit szeretnél, amit valóban szívből tennél.

Az üzenete nagyon egyszerű, hiszen minden amit szívből cselekszel, amit szerelemmel építesz az biztosan sikeres lesz.

Miért? Mert ettől leszel boldog, és elszánt, ebből merítheted örömödet, és hitedet. Amiben szeretet van, abban hiszel, így nincs lehetetlen előtted, és erőd sosem fogy el.

 

Lássuk milyen égi hatások várhatóak ebben a hónapban: 

február 2- Vénusz Plútó 

A Vénusz a Plútóval kerül fényszögkapcsolatba, ami a szerelem és annak hatalmi kérdéseit is felveti életünkben. Feltárhat mély érzelmeket, érzéseket, esetleg olyan titkolt vagy rejtett oldalunkat, témákat is, aminek most jött el az ideje, hogy felszínre hozzuk és feldolgozzuk.

 

február 3-4 Vénusz Szaturnusz – Merkúr a Halakba lép

Ismét a Vénuszé a főszerep, mivel a Szaturnusszal kerül kapcsolatba, mely energia aktívan felhasználható korlátaink, illetve a minket korlátozó minőségek letételére.

Az elköteleződés és a felelősség is terítékre kerül. Halak Vénusz és Bak Szaturnusz segítsége abban rejlik, hogy az álmodozás és a valóság összhangra találjon, feltárva a megvalósítható törekvéseinket és letéve az illúziók tévedéseit.

Eközben a Merkúr a Halakba lép, ahol inkább az elmélyülést, a gondolataink mélyebb megértését segíti. Művészi és alkotó munkára nagyszerűen felhasználható.
A Merkúr egészen április 12-ig a Halakban halad.

 

február 5 - Merkúr Uránusz

A Merkúr Uránusz kapcsolódása lehetőséget ad, hogy hirtelen ötletekkel és megértésekkel fedezzünk fel egy új utat, vagy lehetőséget.

 

február 6 - Hold Felszálló holdcsomópont

A felszálló holdcsomóval kapcsolódik a Hold, Pallas Athéné szembenállásban, ami az okos döntések és felismerések támogatója.

Szabad akarat és a sors avagy kiszolgáltatottság vagy szabadság választása.
Erre utaló történések és üzenetek érkeznek életünkbe, vegyük észre és ragadjuk meg a választás szabadságának csodáit.

 

február 8 – Vénusz a Kosban- Neptunusz Lilith

Vénusz jegyet vált, az önfeláldozó Halakból a harcos önérvényesítő Kosba lép. Lázadás és akarat dilemmái lesznek a fő irányvonal.

Tudom mit akarok és azért teszek is.

Ehhez a Lilith Neptunusz kapcsolódása adja a csúcspontot, mely energia a kapcsolati, leginkább a női oldal lehetséges megélésére tudatosít. Lázadni a férfi ellen, vagy alárendelődni? Lázadás helyett elfogadás és kölcsönös tisztelet, egyszóval harmónia, egyensúly a megoldás mintsem a végletek.

 

február 9 - Oroszlán Telihold – Vénusz Chiron együttállás

Szívügyeink kibontakozása

Csodálatos teljességet hozó Telihold ami arra hívja fel figyelmed, hogy ragyogni csak a szívedből tudsz, ha szeretetből élsz és cselekszel.

Vénusz a sebzett gyógyítóval lesz együttállásban, ha harcolsz akkor a szerelem fáj, ha szeretettel cselekszel meggyógyítod szíved sebeit.
 

Felvállalni az érzéseinket, akkor is ha fáj, hiszen ezzel gyógyulunk, ha elrejtjük és el akarjuk kerülni, az elfojtással betegítjük meg magunkat, ami belülről pusztít.

Gyógyító erőket hoz ez a Telihold.

 

február 12 – Vénusz Ceres 

Vénusz a Ceressel lép fényszögkapcsolatba, a gondoskodás és az otthon témáit erősíti ezen a napon.

 

február 14 – Vénusz Felszálló holdcsomópont

Valóban a szerelem napja lesz, azonban nem a Valentin nap okán, hanem a Vénusz felszálló és leszálló holdcsomóval alkotott kvadrátja miatt.

Tenni a szerelemért és szabadon választani, dönteni. Nincs kötelező szenvedés a szerelemben, tisztelheted önmagad és választhatsz.

Lehetőség kilépni a sors fogságából és a szabad akarat csodáival szívből, szerelemből dönteni és választani útirányt.

 

február 17 – Merkúr retrográd – Mars a Bakba lép

Ma nagyon érdemes figyelni a kommunikációra, mivel a Merkúr retrográdba fordul a Halakban, ami a visszalépést hozza el, gondolataidban terveidben valamiért még vissza kell tekinteni, hogy észre tudd venni a tapasztalás támogató erejét. 

Mars a Bakba lép, a cselekvés kitartással párosul, megfontoltabb és tervezőbb szakaszba értünk. Több fegyelem és elhivatottság a célokhoz.

Nincs elkerülés, az év konstellációja, a Szaturnusz-Plútó energiája most cselekvést vár el tőlünk, ideje határozott lépéseket tenni és elvégezni a feladatokat.

 

február 19-20 – Nap a Halakban – Jupiter Neptunusz

Fényadónk a Nap a Halakba érkezik, a tisztulás és tisztítás ideje jön el a tavaszi megújulás előtt. 

A Jupiter Neptunusz áldásos kapcsolódása szeretetet, szerencsét és bőséget hoz életünkbe. Azonban ezt is meg kell tudni tartani. Figyeljünk a lehetőségekre és ragadjuk meg!

 

február 21 – Mars Chiron kvadrát

Mélyebb megértések, Mars-Chiron kvadrát teremtő és cselekvésre ösztönző kapcsolódása ami járhat némi feszültséggel is kezdetben. A harc a háború sem önmagadban, sem a külvilág felé nem hoz örömöt sem boldogságot.

 

február 22 – Nap Uránusz

A Nap az Uránusszal hoz lehetőségeket, abban, hogy új utakat nyissunk, megújuljunk és változtassunk. Hirtelen felismerések is segítik mindezt.

 

február 23 - Újhold a Halakban

Félreértések tisztázása, önmagadban és másokkal is 

Összegzés és felelősségvállalás, a Vénusz a Jupiterrel kvadrátban mely energia arra hívja fel figyelmünket, hogy a passzivitás az áldozati szerephez vezet, a cselekvés és a tettek vezetnek szerencséhez. „Segíts magadon Isten is megsegít” elvet követve.

Amit érzel és amit hiszel, a kettő együtt tud csak működni és ez kell a sikerhez is.

Hajlamosíthat a túlzásokra szerelemben és a pénzköltésben egyaránt, valamint előhozza a felvállalt kapcsolatok témáját, szabadság vagy párkapcsolat címén. Egymást kiegészítő témák, az igazi szeretet vállalja önmagát és választottját. Azokat az érzéseinket követjük, amiben valóban hiszünk és ami része a tervezett jövőnknek.

Amit szívből teszel abban hiszel igazán.

 

február 25 – Mars leszálló holdcsomópont együttállás – Vénusz Juno szembenállás

Itt az idő, felvállalni vagy elhagyni, a Juno az elkötelezett párkapcsolatok jelölője, a Vénusszal kerül szembenállásba, ami arra világít rá, felvállaljuk-e amit vagy akit szeretünk. Hivatalos ügyek szerelemben vagy pénzügyekben is előkerülhetnek.

A Mars a leszálló holdcsomóval együttállásban, ami a karma, azaz a tettek és következmények megnyilvánulásait hozza el. Valamint rávilágít a szabad döntés jogára és annak csodálatos lehetőségeire is.

 

február 26 – Nap Merkúr együttállás

A Nap a Merkúrral egyesül, így elindul egy új Merkúr ciklus, mely a gondolati váltást és a fejben történő változtatást segíti.

 

február 28-29 – Vénusz Plútó kvadrát – Hold Uránusz együttállás – Merkúr Uránusz szextil

Az igazság szenvedélyes megjelenése és megélése, nincs felszínes érzelem csak mély és intenzív.

A Vénusz a Plútóval kvadrátban a Hold az Uránusszal együttállásban, a Merkúr az Uránusszal szextilben.

Nem szeretnek eléggé érzése keríthet hatalmába és a soha semmi nem elég jó. Szerencsére csak 1-2 napig tart ez az érzés. Felerősödnek a szerelmi vágyak is, amihez akár új ismeretségek is köttethetnek, nagyon intenzív erővel. Új utak és lehetőségek bukkannak fel.

Ez lesz a hónap csúcspontja, hiszen a szenvedélyes szerelem erejét érzékelteti, azt a hatalmas átalakító erőt, amivel bármire képesek vagyunk.

Amit szerelemmel teszel vagy csinálsz a leghatalmasabb erővel bír, hisz a szeretet tüze táplálja.