2020-február 17-Merkúr retrográd a Halakban-Üzenet a lelkedtől

2020-02-16

Február 17.-én hétfőn a Merkúr látszólagosan hátráló mozgásba kezd a Halakban. Merkúr a gondolkodás bolygója, mely felel a kommunikációért és a tiszta gondolkodásunkért. 

Retrográd idején segít mélyebbre lépni az elme birodalmába, rejtett és eddig láthatatlan működések megértését és ráhangolódást nyújt. Irányváltáskor a külvilág kissé összezavarodhat, kommunikációs téren lehetnek zavarok, közlekedésben fennakadások...

Ez az időszak felhívja a figyelmünket arra mire is használjuk elménket, mennyire aknázzuk ki lehetőségeit vagy pazaroljuk felesleges és hamis gondolatokra.

Mentális erőnket összehangolhatjuk teremtő energiáinkkal, illetve ráláthatunk gondolatainkkal, azt idézzük-e életünkbe ami minket szolgál avagy épp ellenkezőleg működtetjük tudatunkat.

Egyfajta megújulás lehetősége rejlik a retrográd Merkúr idejében, gondolati tisztítás által.

Mivel a jelenlegi Merkúr retrográd a Halakban történik, ami egy intuitív minőséget képvisel, ezért megérzéseink és álmaink üzenetei felerősödnek. Különösen fontos figyelnünk minderre, hiszen hatalmas lehetőségeket rejt. 

Ahogy már számtalanszor elmondtam a változás, a változtatás, vagy nevezzük akár sorsfordításnak is, mindig belül kezdődik, gondolati szinten.

Ha átírjuk az elménkben létrehozott blokkokat, megértjük működésünket és gondolataink teremtő erejét, rájövünk, hogy a feladat ezzel kezdődik. 

Tudatosítani az ok-okozat ( karma ) működését, felismerni szerepünket az eseményekben, és tisztítani, lebontani a korlátokat az elménkben.

Csupán ezután lehet a gyakorlatban is elkezdeni a váltást.

A Halakban a retrográd Merkúr okozhat ködösítést, fennakadásokat és késéseket is, azonban ilyenkor nem érdemes bosszankodni és türelmetlenkedni, hiszen ez mind része a folyamatnak.

A retrográd ciklus végén a Merkúr visszatér a Vízöntőbe, ami a kapcsolati témákat is felveti életünkben.

Azonban a legfőbb üzenete és lehetősége ennek az időszaknak annak felismerése, hogy a legnagyobb lehetőségeket az elménk tudatos működtetése hordozza, hiszen itt teremtünk és hozunk létre mindent. Ezáltal a legnagyobb korlátozó is az elménk hiszen itt dől el mit tartunk lehetségesnek és mit lehetetlennek. 

Használd fel ezt az időszakot arra, hogy megfigyeld gondolati és kommunikációs működésedet, mennyire motiváló gondolatok, mondatok fogalmazódnak meg benned és hagyják el szádat, vagy inkább korlátozó és blokkoló elméd működése.

Szánj időt arra, hogy megfigyeled magad a mindennapi beszélgetéseidben:

-       mit mondasz, optimizmus és bizalom van szavaidban? 

-       Vagy netán korlátozás, blokkolás? 

-       Ha az valósulna meg amit beszélsz és mondasz az jó volna Neked? 

Nagyszerű alkalom és lehetőség a Halak Merkúr.

A retrográd időszak március 10.-ig tart, majd a direktbe fordulás után még április 11.-ig a Halakban halad a Merkúr, így addig tudjuk felhasználni a gondolati átminősítésre.

Április 11.-én fog a Merkúr a Kosba lépni, ami már egy új lehetőség, erőteljes teremtő és létrehozó időszak kezdete lesz. 

Nem véletlen, hogy előtte kapunk egy nagyszerű esélyt arra, hogy átalakítsuk a gondolatainkat és a motiváló, teremtő irányba váltsunk a korlátozó blokkoló helyett.

Minden egymásra épülő csodálatos folyamat, az évet meghatározó Szaturnusz-Plútó együttállás sorsfordító lehetőségének megvalósításához szükséges gondolati és kommunikációs átalakítás lehetősége ez a Halak Merkúr ideje. 

Használjuk fel tudatosan a lehetőségeket, hogy valóban fordíthassunk életünk irányán a boldogság felé.