2020-február 10- Vénusz Chiron együttállás a Kosban-A szív próbája

2020-02-10

A tegnapi Oroszlán Telihold után a Vénusz a Chironnal került együttállásba. Mindkét égi energia az individualitás kérdéseit erősíti. 

Az Oroszlán Teliholdkor a Nap a Vízöntőben a Hold az Oroszlánban kerül szembenállásba egymással. Az önállóság, a saját utunk fontossága kerül előtérbe, és hoz megéléseket, annak alapján ki mennyire éli egyediségét, mennyire ragyog önmaga életében, vagy éppen nyomja el vágyait.

Kreatív energiák bukkannak fel, vagy megelégedést hoznak életünkbe, vagy éppen elégedetlenséget, ha nem járunk helyes irányban.

Mindezt kiegészíti a szerelem Istennője, Vénusz mely energia a boldogságunkat és harmóniánkat érzékelteti, és Chiron az érzelmi sebeinket feltáró és gyógyító ereje.

Vénusz-Chiron kapcsolódása gyakran felveti a szerelem fájdalmas állapotát is, valamint a gyógyulás lehetőségeit egyaránt. Itt az idő felszínre hozni és felvállalni az érzelmeinket, érzéseinket, a személyes akaratunkat, és önkifejezésünket. 

Az Oroszlán ragyogni akar, ez a Nap az életünkben, az a fajta megnyilvánulásunk ami által egyediek és kiemelkedők vagyunk sajátosságaink okán. Mindenkinek nagyon fontos megélnie a saját ragyogását, a Nap energiáit. 

A Kosban haladó Vénusz szintén az egyéni akaratunkat segít megérteni és vállalni, tudom mit szeretnék és teszem, cselekszem céljaimért.

Ehhez a gyógyuláshoz először szükséges felismerni a sebeinket, a félelmeinket és a korlátainkat. Chiron hatására felszínre kerülnek a rejtett érzések, a titkok, minden amit rejtegetünk, összekötve a láthatót a láthatatlannal. Ebben rejlik a kulcs, a gyógyulás ajándéka, hogy megnyisd a szíved, még akkor is ha először valami fájdalmasra bukkansz, ez hozza el a gyógyulás és a tiszta szeretet megélésének ajándékát is. 

Kiváló időszak ez arra is, hogy átgondold valóban azt csinálod ami örömet okoz, hogy szánsz-e időt energiát a Neked fontos dolgokra, megéled-e azt amire vágysz, vagy csak kifogásokat gyártasz arra miért nem lehet, miért nincs időd...

Ideje felülvizsgálni életedet és lépni, tenni a számodra boldogságot hozó élményekért, mert most élsz és most teheted meg.