2020-december 21 - Téli napforduló-Szaturnusz-Jupiter együttállás - Égi bölcsesség a földi síkon

2020-12-21

Elérkeztünk az év legkülönlegesebb napjához, amikor a Szaturnusz a Jupiterrel kerül együttállásba és ragyog fel az égen, mint betlehemi csillag. 

Ezen a napon érkezik a téli napforduló, amikor a Nap a Bakba lép, és a sötétség győz a világosság felett, hiszen ezen a napon a leghosszabb az éjszaka.

A téli napforduló már önmagában is jelentős nap, hiszen az elkövetkező időszakról is árulkodik, kiegészülve ezekkel a jelentős hatásokkal még inkább meghatározóvá válik.

Egy új korszak kezdete ez, hiszen a Jupiter a Szaturnusszal együttállásban a Vízöntőben olyan asztrológiai hatás amelyre nem volt példa az elmúlt 800 évben.

A betlehemi csillagnak is nevezik ezt az égi jelenséget, mivel feltehetően ennek a két sorsbolygónak az együttállása ragyogott az égen, mint betlehemi csillag.

Ha tiszta lesz az idő mi is megcsodálhatjuk ezt a különleges égi tüneményt, a délnyugati horizont felé fordulva.

A két planéta együttállása ritka esemény, mintegy 20 évenként következik be.

Azonban eddig földies jegyben történtek az együttállások, 1200-as évekig kell visszamennünk, hogy levegős jegyben ilyen együttállást figyelhessünk meg.

A következmények kikerülhetetlenül érkeznek és vállalni kell azokért a felelősséget. ha így teszünk lehetőségekre lelünk, ha tagadunk, terheket kapunk.

Bizonyára visszautalnak részben az események életünkben a 2011-es évre is, hiszen 2011 márciusban a két sorsbolygó szembenállásban volt egymással, így ennek összegzése, beérése ez a folyamat.

A Szaturnusz és Jupiter utoljára együttállásban 2000 évben volt, de akkor sem levegős jegyben, azonban részben innen indult ami most befejeződik.

A Szaturnusz a Vízöntőben olyan témákat is felszínre hoz, melyek 14-15 évvel ezelőtt, azaz 2005-2007 évben történtek életedben, hiszen akkor a Szaturnusz éppen a szemben lévő Oroszlán jegyben volt.

Ezek vizsgáznak az idő ura előtt, ami azt jelenti, hogy lehet le kell zárni, el kell búcsúzni, vagy átértékelni a fenti időkben elkezdődött helyzeteket, kapcsolatokat.

Nagyon különleges nap ez, melyre évek múltán is vissza fogunk emlékezni, hiszen innen indul el egy új korszak, egy folyamat, melynek első állomása már itt van. Idő amíg mindez kibontakozik, erre leginkább a 2021-es évben látunk majd jobban rá.

Most mindennél fontosabb annak kérdése, hogy milyen szinten működünk, ezáltal milyen minőségben tudjuk ezeket az energiákat integrálni életünkbe.

Kivételes lehetőség mindez, hiszen a Jupiter a szerencse, a kiterjesztés, a bölcsesség, a hit, és a magasabb tudás energiáját is képviseli.

A Szaturnusz a tapasztalatok, a tanulságok, a fegyelem, a kitartás és az értékek.

Mikor ketten találkoznak, olyan különleges lehetőséget adnak, hogy a szerencsét megtarthasd, az elméleteket a gyakorlatban működtethesd, és a hittel értéket teremts.

A Jupiter az elmélet a Szaturnusz a gyakorlat, előbb elméletben teremtünk, aztán áttérünk a gyakorlati megvalósításra.

Ha mindez még nem volna elegendő energia, akkor itt a Plútó mely a Marssal kerül kavdrát fényszögkapcsolatba, ennek hatása december 23.-án tetőzik.

Mint tudjuk a Plútó a felsőbb akarat, az átalakító energia, mely nem finomkodik, é nincs kibúvó sem előle, amiben már nincs jövő, azaz élet, azt elsöpri életedből.

A Mars a cselekvésünk, az akaratunk, a tetteink ereje, s kettejük találkozása nem ismer lehetetlent, sőt a Plútó azt szereti csak igazán, ha megmutathatja hatalmát a lehetetlen megvalósulásában.

Fontos megemlíteni, hogy a Mars a Kosban az Eris nevű törpebolygóval kerül együttállásba, így a Mars-Plútó kvadrát még erőteljesebb robbanáshoz vezet.

Ahogy mondtam minden azon múlik milyen szinten működtetjük az energiákat életünkben, milyen tudati illetve erkölcsi színvonalon mozgunk.

A hatalmi harcok, az agresszió, a háborúskodás mind részei ennek a hatásnak, amit megélhetünk olyan hatalmas átalakító erőnek is, amivel képessé válunk átalakítani mindazt amit eddig elképzelhetetlennek hittünk.

A dolgok bizonyosan felgyorsulnak, az alacsony szintek és a magasabb megélés is a lehetőség része, ez már egyéni döntés melyiket választod.

 

Bővebben az alábbi videómban: