2020 december 15 - Chiron direkt - Vénusz a Nyilasban

2020-12-15

Folytatódik az intenzív energiák hatása, a Napfogyatkozás másnapján a sebzett gyógyító a karmikus gyógyulást jelképező Chiron direktbe vált, valamint a Vénusz a Skorpióból a Nyilasba költözik.

A Chiron július 11.-től retrográd, így ez a szakasz zárul, és indul egy új kör. Visszautal a tavaszi eseményekre is, hiszen a világjárvány a Kosban haladó Chironhoz is nagyban köthető.

A látszólagos irányváltás idején hatása felerősödik, ezért a napokban a hozzá köthető témák előkerülnek.

A Chiron a Kosban az önérvényesítés, az erő, az akarat, a tenni valamiért vagy a valami ellen harcolni dilemmáit is felszínre hozza.

Főbb hatásai az alábbi időpontokban nyilvánulnak meg:

  • január 3.-án a Chiron a Junoval trigonban
  • január 11.-én Chiron Jupiterrel és a Merkúrral szextil fényszögkapcsolatban
  • január 12.-én a Chiron a Vénusszal kvadrátban
  • január 25.-én a Chiron a Nappal kerül szextil fényszögkapcsolatba
  • február 6.-án a Chiron a Vénusszal szextil fényszögkapcsolatban
  • február 9.-én a Chiron a Szaturnusszal és a  Holddal szextil fényszögkapcsolatban

 

Mivel direktbe fordul a Chiron, ezért a retrográd idején megélt múlttal összefüggő témák vagy visszatérő dolgok helyett már a megoldásra érdemes összpontosítani, a gyógyulásra, melyhez a mások sebeinek gyógyításán keresztül vezet az út.

Add meg másnak azt amire Te vágysz! 

a mottója ennek a hatásnak, mely az irányításról is szól, ami lehet az uralkodás de a vezetés is, nem mindegy melyiket alkalmazzuk.

Chiron direkt 2020 december 15 – 2021 július 15.-ig tartó időszak

Chiron az asztrológiában a karmikus sebeket jelöli, olyan mély tudatalatti érzékenységet, sérelmeket, melyek megértéséhez időre van szükségünk. Éppen ezért sokáig csak a külvilágból érkező fájdalmas tapasztalatként éljük meg, majd idővel jó esetben tudatosodik bennünk és ki akarjuk kerülni. Ekkor vonjuk le azon következtetéseket, hogy - attól függően kinek hol áll a születése pillanatában azaz a születési horoszkópjában a Chiron – az életünk bizonyos területén korlátozva vagyunk, mindig sérülünk és az nekünk nem adatik meg, abban a dologban nincs szerencsénk. 

Azonban ennek nem az a célja, hogy tudomásul vedd és fogadd el, sokkal inkább gyógyítsd meg magad üzenete van.  Nyilván ehhez idő kell, amíg tudatosodik mindez, és ezután használhatjuk ezt az energiát a gyógyulásra, gyógyításra is. 

Chiron a sebzett gyógyító, aki halhatatlansága miatt nem tudott szabadulni kínzó fajdalmától melyet Herkules nyíla általi sebesülése okozott.  Egyedüli megváltást az Istenek engedélye adott, mely halandóvá válását támogatta, így halálával megszabadulhatott kínzó fájdalmától.

Mindennek az üzenete arra világít rá, hogy magad vethetsz véget a visszatérő fájdalmas helyzeteknek, ha megérted ezeket előző életeidből hoztad mint blokkokat, tehát nem ez a sorsod, nem KELL elszenvedned tovább, felmentheted magad és a szabadságodat elméd láncainak lebontása hozza el számodra. 

A Kosban az önérvényesítés, az önmegvalósítás, szabad akarat kérdését feszegeti, mennyire vagy képes önállóan érvényesülni, érvényesíteni akaratod, és mennyire veted alá magad mások érdekében. 

Természetesen itt nem az agresszív, erőszakos másokon átgázoló viselkedésre kell gondolni. éppen arra a finom határra, meddig tegyél más kedvére, és hol húzd meg a határt, hogyan érvényesülj asszertívan, tiszteletbe tartva a másik fél ugyanezen személyes szabadságát, függetlenségét, önérvényesítését, mindaddig amíg ez nem sérti a tiédet. 

Hogyan lehet mindezt közösségi szinten kiterjeszteni, alkalmazni, kölcsönösen tiszteletben tartani egymás akaratát, anélkül, hogy sérülne a saját egyéni akarat.

Ha képes vagy másoknak ezt megadni, akkor válsz képessé önmagadnak is megadni.  A Kos Chiron hoz tartozik a háború, a fizikai erőszak, a tettlegesség számos formája. Ezek  a sebek is gyógyulásért kiáltanak, semmi esetre sem azzal, hogy elkövetővé váljunk, sem áldozattá. 

A belső erő a belső harcos megtalálása egy magasabb szinten működtetve segítheti, hogy az energiákat ne a rombolásra, hanem a kezdetekre az elindításra használjuk fel. 

Az énünk gyógyítása kerül középpontba, hogy elfogadjuk kik vagyunk igazából, és ennek tudatában tegyünk lépéseket az önmegvalósítás felé. 

A földi létben nem csak jó létezik, itt bizony van jó és rossz, a kérdés  hogy melyiket választod, hogy melyiknek adsz több erőt, energiát, rajtad áll. Ha képessé válsz a rosszat is megérteni, elfogadni akár magadban is, akkor tudsz egyensúlyt teremteni. 

 

Közben a mai napon a Vénusz elhagyja a mély és érzelmes Skorpiót, és a szerzett tapasztalatokkal a Nyilasba lép, ahol a jövő elindul.

Új irány, új tervek ideje ez.

Az elmúlt időszakban a Vénusz a Skorpióban felfedte a rejtelmes dolgokat, a szélsőséges érzelmi reakciókat, a bennünk élő ellentétes minőségeket is. Ez megmutatkozott hangulati ingadozásokban, a szeretet és gyűlölet megélésében egyaránt megjelenhetett.

Mindez a harag és más negatív érzelmek, érzések elengedésére szolgált, hogy ráébredhess a negatív érzelmek önmagadnak ártanak, a birtoklás és manipuláció pedig csupán a félelmek szüleménye.

A Nyilasban a Vénusz kilép ebből a mélységből és a magaslatok felé igyekszik, olyan időszak ez, amikor magasztosabb célok és vágyak születnek. 

December 19.-én a Vénusz éppen a Chironnal fog áldásos fényszögkapcsolatba kerülni, ahol a két tüzes jegyben megnyilvánuló hatások a felemelkedést szolgálják, és ez hozza el a gyógyulás lehetőségét is.

 

Bővebben a decemberi hatásokról az alábbi videómban: