2020 augusztus havi asztrológia- Szabadság vagy szabadulás

2020-07-31

 

Az augusztus az örömökről, a szabadságról és szabadulásról szól. Ennek igen intenzív hatásai lesznek, melyet nagyon érdemes felhasználni.

Intenzív és tüzes energiák hatnak ebben a hónapban, mely a szeretetről és annak gyógyító erejéről üzen.

Lássuk részletesen a hónap eseményeit:
 

Augusztus 1
Nap-Chiron trigon  Merkúr-Plútó szembenállás

A szavak ereje mindig de a mai napon különösen erősen hat, mivel túlzásokba és szélsőségekbe eshetünk. A Merkúr a Plútóval kerül szembenállásba, ami a gondolkodásunkra és a kommunikációnkra hat erőteljesen. Merkúr a közvetítő, a tapasztalás, az üzenetek, a szavak és gondolatok ereje, Plútó az átalakulás, a gyökeres változások, a pusztítás és teremtés. 

Az égi energiák a fény győzelmét biztosítják, hiszen eközben a Nap a Chironnal alkot egy áldásos és gyógyító fényszögkapcsolatot, mely az átalakulás általi gyógyulást, gyógyítást segíti életünkben.

Használd fel ezt a csodát és tudatosan gondolkodj és beszélj, azt mondd, amit szeretnél megvalósítani.
 

Augusztus 2 - Nap-Uránusz kvadrát

Felszabadítás és újítás energiáit érezzük, ami egyszerre hoz szabadságot és félelmet is a váltástól, változástól. Hirtelen fordulatok életünkben, melyet a Hold-Merkúr szembenállása fokoz, hiszen az érzelem vagy értelem dilemmáit feszegeti, mindezt arra érdemes használnod, hogy egyensúlyt találj a két oldal között, hiszen mind az érzelmek, mind az értelem fontos, egymást kiegészítve tudnak segíteni, hogy megtaláld azt az utat ahová a szíved vezet, azonban az értelmed által leszel képes tudatosan megélni és felhasználni a tapasztalataidat, melyek vezetnek utadon.
 

Augusztus 3 Telihold a Vízöntőben

Ez a Telihold a tisztításról szól, hogy felfrissülj és megszabadulj attól ami negatív vagy korlátozó, ehhez azonban először szembesülnöd kell a tényekkel és elfogadni, hogy amihez ragaszkodsz lehúz és fogva tart. Csak azt tarthatod meg amiben szeretet és emelkedés van, hiszen az Uránusz az emelkedést is elhozza. Felszabadít a korlátozó kötelékektől, hogy szabadon szárnyalhass, hiszen az Uránusz a szabadság ereje is.

 

Augusztus 4-5  Merkúr az Oroszlánba lép

Jó hír, hogy a Merkúr végre átlép az Oroszlánba, hiszen a vizes Rákban egyrészt csapadékos és változékony időt hozott, másrészt az érzelmek és a múlt hatásai erősödtek fel, ami nagyon hasznos, de ideje váltani egy optimistább és naposabb irányba amit az Oroszlán energiái képviselnek.

 

Augusztus 13  Mars-Plútó kvadrát

Nagyon intenzív energiájú napokat élünk, hiszen a Plútó hatalmas ereje a Mars aktív cselekvésével kerül feszültségbe, ami rákényszerít a cselekvésre, tettekre. Amit nem tennél meg csak akkor ha megoldás szükséges annak itt az ideje és helye.

Mivel a Jupiter a Junoval alkot szintén kvadrátot, ezért a hivatalos és jogi ügyek is megjelennek, elköteleződés szintjén, mely jelenthet egy fontos döntést, megállapodást, vagy magánéleti döntéseket. Ez mindenkinek személyes szinten dől el, hogy épp a szerelem megpecsételése, vagy az elválás van terítéken életében.

Egy biztos, amit most felvet az élet azt nem lehet elkerülni, hiszen magasabb szintű oka van, a Plútó elől nincs bujkálás.

 

Augusztus 15 Uránusz retrográd

Uránusz retrográd 2020 augusztus 15 – 2021 január 14.-ig

Az Uránusz január 12.-től direktben haladt, ezért ezt a periódust érdemes kicsit visszaidézni, mi történt egyéni vagy globális szinten életünkben 2020 január 12- 2020 augusztus 15 között.

Itt az ideje a visszatekintésnek, a visszatéréseknek, melyek lehetnek helyzetek, személyek is életünkben. Ennek célja kizárólag a megértés, hogy kapjunk egy második esélyt a történések feldolgozására, az események megértésére. 

 

Augusztus 17 Nap-Mars trigon

Mivel a Nap az Oroszlánban a Mars a Kosban halad, ezért igen tüzes és erőteljes megjelenése a hatásoknak, mely leginkább az önérvényesítés és a számunkra szórakoztató és örömteli megéléseknek kedvez leginkább. Kiváló időszak a nyaralásra, szórakozásra és feltöltődésre egyaránt.

 

Augusztus 19 Újhold az Oroszlánban

Csodálatos Újhold pontosodik be az égen 19.-én hajnalban, mely nagyszerű lehetőségeket rejt. A tervezés, a gondolkodás ideje támogató elindító energiát biztosít a legmerészebb terveinkhez, vágyainkhoz is, hiszen az Oroszlán bátor és tüzes energiája a kreativitást és a hitet is elhozza. 

 

Augusztus 22 Nap a Szűzben

Eljött a rendszerezés ideje, amikor a tapasztalatokat felhasználva teremtünk rendet életünkben, és lépéseket teszünk céljaink elérésére.

Ebben az egy hónapban sok támogató föld energiát kapunk majd, hiszen a Nap az Uránusszal és később a sorsbolygókkal, Jupiterrel, Szaturnusszal és Plútóval is trigonba kerül, mely áldásos lehetőségeket hoz életünk irányítására, önmagunk felfedezésére és céljaink eléréséhez.

 

Augusztus 27 Vénusz-Neptunusz trigon

A Vénusz-Neptunusz trigon csodákat hoz, és szoros összefüggésben van a nyáron megélt tapasztalatokkal, eseményekkel, hiszen először a Vénusz kvadrátba került a Neptunusszal, ami az illúziókat, a megtévesztéseket, és a túlzó elvárásokat erősítette fel akár a csalódással kísérve.

Ennek megértése és megélése vezet oda, hogy augusztus utolsó napjaiban elérkezik a jutalom, a csoda, ahol az ég és föld között létrejövő harmónia és segítség nagyszerűen megélhető. Angyali segítségek érkeznek, melyek most sokszorosan működnek és hatnak, ezért használd ki a lehetőséget.

 

Augusztus 29-30 Merkúr-Jupiter trigon

A Merkúr a Jupiterrel kerül segítő kapcsolatba, mely a tisztánlátást, az igazságot és a hitet hozza le földi síkra. 

 

Csodálatos augusztusi napokat kívánok!

 

Bővebben az alábbi videómban a hónap lehetőségeiről: