2020 augusztus 30-31- Vénusz-Plútó szembenállás-A szerelem hatalma

2020-08-30

A sorsfordítás benne van a levegőben egy jó ideje, melynek egyik állomása a vasárnaptól pontos Vénusz-Plútó szembenállása, mely ismét lehetőséget teremt számunkra a tudatos változtatásokra. 

A Vénusz-Plútó szembenállása abban lesz a segítségedre, hogy érezd azt ahol uralkodnak rajtad, amiben látszólag nincs választásod, csak elszenveded a körülményeket. Valójában rajtad múlik mit engedsz meg másoknak, vagy magadnak.  

A Merkúr a Neptunusszal szembenállásban a gondolatokat és a megérzéseket állítja szembe, ahol az igazság az egyensúlyban lelhető meg.

Előfordulhat, hogy ráébredsz arra ami hamis és megtévesztő körülötted, kinyílik a szemed és tisztán láthatod a valóságot, a valódiságot.

Mindenki tudja a lelke mélyén mit kéne elhagynia, változtatnia, mégis hajlamosak vagyunk homokba dugni a fejünket, hogy ne kelljen szembenézni a tényekkel, persze mindez nem sok jóra vezet, hiszen előbb utóbb megfulladunk.

Ha csak pár percre is kizárod a külvilágot, becsukod a szemed, és felteszed a kérdést magadnak, amit eddig másoknak tettél fel, amiről más véleményét kérted ki, akár a környezeted, akár a társadalmi elvárások fényében tekintettél a kérdésre, most tedd fel magadnak.

Bizony ott a válasz, az első gondolatban, érzésben. Amit most meg kell ragadnod, mert szinte azonnal tovaszáll, elnyomja a félelmed hangja, a kételyből eredő gondolatok. 

Ha az életed pozitív fordulatára akarod használni az égből érkező energiákat, segítségeket, akkor ne félj, hanem bízz, ne tétovázz és halogass, hanem dönts és tervezz.

A sejtés ( Neptun ) és a tudás ( Merkúr ) szembenállása kiváló lehetőséget ad a két ellentétes energia együttes működtetésére, a megérzéseket gondolati, majd cselevő szintre emelni, kapcsolatba lépni a tudatalattival, felszínre hozni az intuíciókat. 

A szeretet az az energia amely által hegyeket vagy képes megmozgatni, ami a valós, tiszta célokat mutatja. Hiszen ez az igaz út, az igaz vágy, melyre bizton támaszkodhatsz.

Csak a szeretet képes felolvasztani a jégbe fagyott szíveket, vágyakat. 

Alakítsd át a kapcsolataidat, vess véget a szívedet kőbe záró, fájó és bántó helyzeteknek, kapcsolatoknak. Az igazság még ha pillanatnyilag fájdalmas is a másiknak, mégis hosszú távon ajándék és megváltás.

Légy önző? Vajon mi az önzés, ha hazugságban élve, elhiteted magaddal és másokkal Te jól érzed magad, ezt akarod, ez a Te utad?

Ha magad mellett tartod azt ki nem szíved választottja? Ha maradsz egy kapcsolatban ami mindennap fájdalmat okoz, mert viszonzatlan, rideg és boldogtalan, mert hiába szeretsz és adsz a másik szíve nem érted dobog? Ez az ami rabság, ez az ami bántás, hiszen a másik embertől is elveszed a boldogság lehetőségét, a fejlődést, megértést. Sokszor el kell veszítened hogy értékeld, távol kell kerülnöd, hogy hiányold…

Bizony mindenkinek az a legjobb, ha a magad útját járod, ha nem ámítod sem magad, sem másokat. 

Lesznek kapcsolatok melyek átalakulnak, melyek újrakezdődnek, amik véget érnek, és amik szintet lépnek. 

Attól függően érint egyéni szinten a változás, hogy mely életterületedre esnek a szóban forgó energiák, van akinek a munka, hivatás lesz érintett. Itt is ugyanaz az igazság, a szívből jövő vágyak, álmok, a szívből végzett munka az igazi hivatásod, amit a legjobban tudsz csinálni, amiben kitűnhetsz, sikeres lehetsz és jól érzed magad. 

A kulcs a szívedben van, minden ami a boldogság felé vezet a szeretet által jön létre, teremtődik meg, nincs más dolgod mint az érzéseidet követni.

A szerelem ereje mely, pusztít vagy emel, a szívünk teremt vagy öl, minden teremtő és pusztító erő is  a szívünkből indul, így vagy úgy. 

Ha elzárod szíved, ha befásulsz és lemondasz vágyaidról veszélyes és pusztító erőket táplálsz, mely előbb utóbb magad ellen fordul. 

Ha igazat akarsz, csak egy út van, a szíved útja.