2020-április-Plútó retrográd-Vissza a múltba

2020-04-27

Április 25.-én a Plútó irányt váltott, retrográd mozgásba kezdett, elindult egy új szakasz, s mint tudjuk az irányváltás mindig felerősíti az adott bolygó energiáit.

A Plútó esetében ez igen erőteljes, hiszen ez az égitest nagyon intenzív és szélsőséges energiákat képvisel. Már tapasztalhattuk is mindent elsöprő energiáit az időjáráson keresztül, hiszen vihart, szelet, szélsőségeket, időjárási anomáliákat okozott.

2019 október 3.-án lépett direkt mozgásba a Plútó, és egészen mostanáig haladt előre, ezért érdemes átgondolnod mi történt 2019 október és 2020 április között életedben. 

Milyen átalakulások, szélsőségek, újjászületéseket tapasztaltál és mely életterületeden.

Amikor direkt mozgásban hat a Plútó akkor a dolgok gyorsan és egyértelműen nyilvánulnak meg, ezt tapasztalhattad ebben az időszakban is. Ellenben a retrográd időszak alatt, mely 2020 április 26- tól 2020 október 5-ig tart más a megnyilvánulási formája.

Kiegészül a belső munkával, a megértéssel és a visszatérő helyzetekkel, lehetőségekkel.

Úgy is mondhatnám, hogy tudatosan vagy tudattalanul de inkább Te működteted erejét. 

Mielőtt tovább fejteném a Plútó energiáit és megnyilvánulási formáit, érdemes szót ejteni arról, hogy miközben retrográd mozgásba vált, mi történik az égen és milyen egyéb hatások jelennek meg, hiszen ezek tovább árnyalják és pontosítják az irányt.

Fényadónk a Nap az Uránusszal áll együtt, ami még inkább fokozza a váltás, változás energiáit.

A megújulás és a tapasztalatok megérése elhozza az új nézőpontokat életünkben, a rálátást a változásokra. Az Uránusz a Bikában a természethez való viszonyunkat, az anyagiakat, pénzügyeket és a biztonságot is alapjaiban fogja megváltoztatni. 

Ez az energia mindenképp megnyilvánul, azonban a kulcs mindehhez, ha felhasználod, tudatosan működteted az aktuális erőket.

A Kos Merkúr a Bak Jupiterrel kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, mely tovább fokozza az erőteljes energiákat. A kvadrátok mindig tettekre, cselekvésre sarkalló energiamintázatokat képviselnek, nem meglepő ezért, hogy az április vége egy jelentős fordulópontot hoz.

Visszatérve a Plútó retrográd hatásaira, mely visszaveszi ugyan a külső hatásokat, ingereket, azonban lehetőséget ad a megértésre és az eddigi történések fényében történő tervezésre. 

Mindez nagyon gyorsan és erőteljesen ható erőket okoz, ahol itt az idő látni és érteni. Mások gondolatai helyett a sajátodat használni, a félrevezetések és menekülés helyett szembenézni az igazsággal, a mélyebb valódival.

Az átalakulás elkerülhetetlen, ennek itt és most van az ideje. Érdemes átgondolni az elmúlt hónapok eseményeiből egyéni szinten milyen felismerésekre jutottál, mi az amit végérvényesen át kell alakítanod, meg kell változtatnod. 

A Nap-Uránusz együttállása rávilágít az eszközeidre, hirtelen felismeréseket hoz, váratlan fordulatokat, és új utakat egyaránt.

A Jupiter az összefüggéseket segít megérteni, a Merkúrral a gondolataink tisztázását és magasabb szintre emelését támogatja.

Ebben az időszakban, mely októberig tart a múlthoz kell visszakanyarodnunk, akár ismétlések is megjelenhetnek. 

Olyan dolgokat, témákat tapasztalhatsz meg ezen időszakban ami már nem emeli életedet, hanem fogvatart, lehúz. Ezért ezek a megélések felerősödhetnek, hogy megtetted, amit eddig nem mertél, meglépd amit halogattál.  Minden olyan vizsgázik, ami életképes, és átalakítható, illetve ami már elhagyandó, és nincs benne élet.

Amiben nincs meg az újjászületés lehetősége, képessége, annak távoznia kell életedből, s hogy ez elkerülhetetlen legyen, a Plútó megtalálja a módját a szembesítésnek, ha kell olyan mélyre húz, hogy megtanuld többet nem akarsz ilyet tapasztalni, és ráébredj hatalmas erődre, mely birtokában nincs mitől félned, újjászülethetsz és változhatsz.

Mindez a magasabb tudás felé emeli lelked, hogy úgy élj, úgy gondolkodj amit szeretnél teremteni, megvalósítani, és tudd, hogy nincs lehetetlen.