2019-október 1-Plútó-Vénusz-Fájdalom és Erő

2019-09-30

Mozgalmasan indul az október, mielőtt 3.-án a Plútó elindul, a Vénusszal kerül feszült, teremtő kapcsolatba.  Ez az energia a fájdalmas szerelmet, az alárendeltséget hozza felszínre. 

A karmikus kapcsolatok pusztító erejét kell felismernünk, azonban kicsit másképp mint ahogy ezt eddig gondoltuk.

A karma a másik oldal megtapasztalását jelenti, amikor esetleg olyan kapcsolatba is belebonyolódsz, ami nem örömet és boldogságot, hanem bánatot és keserűséget hoz.

Ekkor szokták sokan azt mondani, hogy ez a kapcsolat karmikus, nem tehet semmit, nem tud elszakadni és ezt meg kell élnie. Ez részben így igaz, azzal a fontos különbséggel, hogy mindig dönthetünk, változtathatunk és kiléphetünk egy kapcsolatból karma ide vagy oda.

A tapasztalásnak nem a sínylődés az értelme, hanem a megértés. Megérteni, hogy lehet Te is bántál így valaha valakivel, még ha nem is ebben az életedben, lehet nem szándékosan sanyargattad a másikat, mégis ez lett az eredménye, mivel Ő így élte meg.

És itt a legfontosabb felismerés, hogy nem csak az számít Te mit teszel, mit mondasz, jó szándékból, segítségből teszed-e vagy sem, hanem mit érez ebből a másik fél.

Ismerjük a mondást, hogy a pokolba vezető út is csupa jó szándékkal van kikövezve, hiszen hiába a jóindulat, a segítő szándék, ha azzal a másiknak nem okozunk jó érzést.  El kell fogadni, hogy mindenki másképp működik és ami az egyikünknek jó, nem biztos, hogy a másiknak is valóban az.

A kapcsolatokban bárhogy is bánik Veled a másik, ha az Neked nem jó, attól Te szenvedsz, akkor ezt nem kell tűrni, azzal az indokkal, hogy ez a karmád.

A karmád az, hogy felismerd, ki kell állnod magadért, el kell mondanod a másiknak, ha valami Neked nem jó, esélyt adva neki is a változtatásra. Azonban, ha ez nem megy és továbbra sem változik semmi, a kapcsolat szenvedést és bánatot ad, akkor kell, hogy szeresd és tiszteld magad annyira, hogy önmagadnak jót akarsz, és kilépsz a kapcsolatból, elhagyod azt ami pusztít.

A karma azaz a megértése az ok okozati működésnek nem az időről szól, nem kell lehúznod éveket, hogy feloldozást nyerj, ha érted mi miért történik, ha nem ítélkezel csupán magadért teszel, a boldogságot választod, és észre veszed Te mikor tettél hasonlóan mással, akkor kiléphetsz és haladhatsz tovább szabadon utadon.

Mindez csak rajtad múlik mennyi sínylődést vállalsz mielőtt elkezdenéd érteni.  
A Plútó átalakító ereje mindannyiunk életében megjelenik, október 3.-án csütörtökön kilép a retrográd zónából és elindul, amikor ereje sokszorosan hat, hatalmas energia szabadul fel ilyenkor. 

Fájdalom és erő, most elválaszthatatlan, hiszen ahol valami születik, ott előtte valami meghal.