Új Merkúr ciklus-Célok és érzések

2019-03-18

Új Merkúr ciklus kezdődik, hiszen a retrográd Merkúr a Nappal találkozott március 15.-én hasonlóan az Újhold energiáihoz az új terveket, célokat érdemes ilyenkor tervezni, előkészíteni.

Kiváló időszak a vágyak sikeres megvalósítására, akként hogy most a tervezés, tisztázás energiáit megragadva az elindításra váró terveket készítheted elő. Az asztrológia nem jóslás, hanem segítség ahhoz, hogy megértsd hogyan tudod felhasználni a rendelkezésedre álló erőket a belső motivációval, a vágyaiddal összhangban. 

A csillagok, bolygók által közvetített energiák különbözőképpen nyilvánulnak meg a Földön, ha ezeket tudatosan használod fel csodálatos összhangban leszel a Világgal és varázslatos erőt birtokolhatsz.

A Nap a Felszálló holdcsomóval alkot áldásos kapcsolatot, mely az érzelmeid tisztázásában lesz segítségedre. Hiszen itt a Földön minden az érzelmek körül forog, legyen az pozitív vagy akár negatív érzés.

A biztonságot az érzelmi biztonság jelenti leginkább, hiszen ha szeretetben élsz, ha harmóniában vagy az érzéseiddel, akkor nincs olyan akadály, feladat, kihívás melyet ne tudnál megoldani.

Mivel a Halak Merkúr a Nyilasban járó Jupiterrel alkot egy teremtő fényszöget, ezért a Hit kérdése is szerephez jut a napokban.

A megvalósításra váró céljaid, terveidhez szükséges érzelmek, érzelmi energia hittel töltődve nem ismeri a lehetetlen fogalmát.

A Bika Mars és Bak Szaturnusz trigon a hosszú távon életképes terveidet, dolgaidat erősíti, a napokban tisztábban megértheted mi az ami valódi és mi az ami pillanatnyi fellángolás csupán.

A március 16.-án vasárnap pontossá váló Merkúr-Plútó kapcsolódás a gondolatok, szavak erejét erősíti, ezért amit a napokban átgondolsz, kitervelsz lendületet és hatalmat kap. Mint tudjuk a gondolati teremtés mindig működik, azonban vannak kiemelkedő napok, amikor ezek az erők, energiák sokszorosan hatásosak.

Gondold végig mi történt az elmúlt évben, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál, mit szeretnél elindítani, elérni a jövőben, és rakj rendet a fejedben, tiszta gondolatokkal és teljes hittel készíts tervet.

Március 21.-én amikor a Nap a Kosba lép elkezdődik az asztrológiai új év, ahogy a tavasz is beköszönt. Ami eddig szunnyadt most életre kel, hatalmas újjászületés energiái nyilvánulnak meg. Mielőtt kilépünk a fénybe kissé lemerültnek, fáradtnak érezhetjük magunkat, azonban mindezt tudatosan felhasználva, az érzelmeket, érzéseket feltárva készülhetünk elő az újra.