Szaturnusz-Mars-Szabad akarat vagy Sors

2018-04-02

Egy intenzív Teliholddal indult az április, ami bevezetője az előttünk álló Égi és Földi eseményekben gazdag hónapnak. Elindult egy új ciklus, amit vagy tudatosan tervezel vagy kapkodod a fejed a váratlan események viharában.

A 2018-as év a változások éve, így mindenki érintett bizonyos életterületen, egyéni képlet függvénye életének mely szegmense lesz kiemelt jelentőségű az elkövetkező időszakban. A Mars-Szaturnusz együttállás feszültségét valamennyien érzékeljük, hiszen a Mars a lendület, a cselekvés a tettek, az önálló akarat energiája, a Szaturnusz pedig a múlt tanulsága, a kitartás. 

Kettejük szövetsége segít felismerni az akadályokat, az akadályozó személyeket, helyzeteket életünkben. Persze mindez nem a bűnbak keresés ideje, hiszen Te döntöd el kit és mit engedsz be az életedbe, minek szentelsz időt és energiát.

A mostani időszak igen feszítő és nehéz is lehet, sok olyan helyzettel, ami lehúz, viszi az idődet és energiádat, ugyanakkor nem ad semmit, sőt kifejezetten ártalmas számodra.

Ha ezek felerősödtek az utóbbi időben az nem másért történik, hogy szabadulj ki, ehhez kell, hogy akard, azaz kell, hogy szorítson az a cipő, annyira, hogy végre le akard venni.

Az átgondolt tervezéshez kiváló alkalmat biztosít a Bakban haladó Mars, amennyiben a korlátokat nem korlátozó, hanem irányt mutató szemléletben tekinted. 

A Szaturnusz kitartással telíti az egyéni akaratot, erőt és cselekvést, a bölcsesség felé vezetve.

Bölcsesség tudni a választ az örök kérdésre
meddig tart a szabadság azaz a szabad akarat, cselekvés és mi az amit nem tudunk megváltoztatni, befolyásolni, azaz sorsszerű. 

Szabad akarata mindenkinek van, a  születési  képlet azaz egyéni horoszkóp megmutatja a különbségeket.

Van akinek nagyobb a mozgástere azaz tágabb keretek között választhat, dönthet szabadon. Előfordul azonban akinek korlátozottabb, szűkebb keretek között nyilvánulhat meg egyéni akarata, mert bizonyos dolgokat elkerülhetetlenül meg kell élnie. 

Így vagy úgy mindenki dönthet és léphet, ehhez csupán a megfelelő időzítést kell tanulni, elsajátítani.

Megérteni azt mikor érdemes várni és kitartani, illetve mikor kell lépni és változtatni.

Sok esetben kitartasz, azonban amíg egy helyben vársz valamire vagy valakire, addig elszalaszthatod az odébb váró jobb lehetőséget.

Ezek az élet titkai tudni, érezni, mikor kell várnod és mikor kell továbbhaladnod egy másik új lehetőséget találni.

Vársz valamire, amit nem fogsz megkapni, és amíg ott várakozol, pár lépéssel odébb egy csodás lehetőséget találnál, ha lépnél.

Bizony sokszor a gyorsaság is fontos, megragadni a lehetőséget, mert a Jó nem vár sokáig, hisz bárhol szívesen fogadják. A rossz energiáktól nehezebb szabadulni, mert nem vágyik rá senki önszántából, ezért örök vendéged marad, ha hagyod.

Figyelj, a mostani időszakra értelmezd most másképp a történéseket, milyen frusztráló ismétlődő helyezetek, problémák merülnek fel. Ezekben találod a kulcsot, a megoldás kulcsát. Ami rém egyszerű mégis nehéz, hiszen ezektől kell szabadulnod, hátrahagynod, hogy pár lépést szabadon előrelépve megleld a jobbat, kellemesebbet.

Ez az igazi szabadság a lélek szabadsága, amikor engeded szárnyalni, hagyod, hogy vezessen az a belső suttogás, megérzés.