Retrográd Merkúr a Skorpióban-Angyalok és démonok

2019-11-17

Pár gondolat a Skorpióban hátráló azaz retrográd Merkúrról, ami idén különösen jelentős, hiszen közel 2 hónapot időzik a Merkúr a Skorpió jegyében, a Plútó hatása alatt. 

Hamarosan elindul előre, egészen pontosan november 21.-én, azonban addig még van időnk megérteni mi a célja ennek a hatásnak.

Biztosan feltűnt, hogy megemelkedett a közúti balesetek száma, hogy felerősödött az erőszakos bűntettek előfordulása. Nem véletlen mindez, bizony szorosan összefügg a Skorpió Merkúrral.

Mit okoz a Merkúr a Skorpióban, annak retrográd idején? A Skorpió a Plútó uralma alá tartozik, szereti megfejteni a titkokat, a dolgok mélyére ásni, és felboncolni az érzelmeket, helyzeteket.

A Plútó a szélsőség, a földi világ két pólusát tökéletesen bemutató és feltáró energia. Nincs jó rossz nélkül azaz nincs gonosz Angyal nélkül. A földön mind a pokol, mind a menny megtapasztalható, egészen apró és egészen mély megélésekben egyaránt.

Mindannyian birtokoljuk a sötét oldalt is, hiszen ez a túlélésünket is szolgálja. Azonban ennek mértéke már nagyon nem mindegy, megélése meg pláne nem. Az lehetsz amit erősítesz magadban, ha a jó irányt követed az angyali szeretet oldaladat erősíted és az nyilvánul meg.

Azonban szükséged van a másikra is ahhoz, hogy tudj nemet mondani, hogy ne igázzanak le, ne használjanak ki és ne légy áldozat. Persze ennek mértéke a lényeg.

Változó kiben mekkora erő és mennyire pusztító vagy gonosz mértékben van jelen, azonban mindez alakul is életünk során, és szabad akarat társul hozzá.

Ha mindig elfojtod önmagad, ha meg akarsz felelni  és inkább meghunyászkodsz, belül a harag, az elfojtás, a düh fortyog,akár tudatos ez akár nem, s hogy ez mikor robban idő kérdése.

Bizony ezek a szélsőségek nagyon nem jók, ezért kell kimondanunk megélnünk a haragot, sértettséget és megtanulni kezelni.

Ez az időszak abban segített, hogy jobban megértsd mi az ami feltölt és a jó irányba vezet és mi az ami elszívja erődet.

Ez a 2 hónap arról szólt szól, hogy visszatérj a démonaidhoz, nem azért hogy gonosz légy, hanem azért hogy megismerd a negatív oldalad, annak mértékét, erejét és mikéntjét.

Vissza kellett térned a múlthoz, azokhoz a helyzetekhez amikor rendre ugyanúgy viselkedtél és átálltál a sötét oldalra. Azon kaphattad magad, hogy letűntnek hitt gondolatok, negatív érzések tértek vissza. Ez is a részed, fogadd el! ha ezt teszed választhatsz is, hogy mit élsz meg belőle.

A Skorpió nem ismer középutat, dönteni kell fekete vagy fehér, és a Plútó energiájával képes vagy változni. Ez az energia képes bármit átfordítani, ahogy a születést és halált is uralja, úgy képes életedben teljes fordulatot újjászületést, regenerálódást kiváltani.

Ha jó úton jársz akkor úgy döntesz ezt már nem akarod, sőt nem érzed jól magad ebben a minőségben nem is érted hogy lehettél a múltban ilyen energia hatása alatt.

Megtanulod kezelni ezt az erőt és hatalmas erejét a jóra teremtésre használni. Ha nem komfortos ebben a szerepben lenned, ha ki akarod űzni magadból ezt az energiát akkor most itt a lehetőség,

A Merkúr a Neptunusszal lépett áldásos kapcsolatba, ami az angyali erőket hívja elő benned. A vágyaidat arra melyik oldalt szeretnéd.

A Skorpió is az angyali erő, azonban lehetőség a választásra a sötét és a fény között, lehetőség az átalakulásra az újjászületésre egyaránt. A Plútó egyszerre angyal és démon egyaránt, a Te döntésed és megélésed, hogyan használod, mikor és mire.

Amikor azért választod a jót mert az a helyes, mert nem akarsz másokat vagy mást megbántani, az még nem az igazi Jó.

A Plútó nem is éri be ezzel, azt akarja úgy dönts ami neked jó, ami neked okoz örömet. Akkor vagy az igaz úton, ha azért döntesz a fény mellett mert neked az a jó, mert neked az okoz örömet, és neked lenne fájdalom és kín a mást tenni, ami egyenlő azzal hogy nem is tudnád megtenni

Amíg meg tudod tenni addig az a jó neked, az okoz örömet.

A törvény betartása is ide tartozik, hiszen ha csak azért tartod be mert muszáj, mert nem akarod a következményeket elszenvedni, az még nem igazi. Ha azért tartod be mert te is így tartod helyesnek az az igazi.

A Skorpióban hátráló Merkúr erről lebbenti fel a fátylat, itt nincs átverés, lavírozás, mert minden napvilágra kerül belőled.  Csak az maradhat ami Igaz. Ha Jó vagy, az győzedelmeskedik, ha sötét oldalon állsz az fog teret nyerni.

Sajnos emiatt sok tragédia is történik, történt mostanában, ami látszólag meglepte az embereket, azonban nem történt más mint az Igazság derült ki.

Ahol a negatív erő volt erősebb abból előtört a démon és különös kegyetlenséggel lepte meg környezetét, hiszen elfojtani az Igazat csak ideig óráig lehet. Aztán jön a Skorpióban haladó és hátráló Merkúr és kinyílik pandora szelencéje.

Azonban a pozitív eset amikor rálátsz negatív erődre és nem kedveled, ezért megszabadulsz tőle, mert rájössz Neked sokkal jobb ebből a Jót megélni, azt a tiszta erőt amit a mély szeretet és hit táplál belül.

November 14.-én a Merkúr a Neptunusszal került áldásos kapcsolatba, ami meg fog ismétlődni miután elindul direkt mozgásba a Merkúr és újra lehetőségünk lesz használni ezt az égi áldást, immár megtisztult gondolatokkal, a helyes irány tudatában.

Később majd a Szatrunusszal a valódi és megvalósítható tervek miatt találkozik, hogy a félelmek helyett elszántságot hozzon, végül a Plútóval alkot segítő kapcsolatot, hogy átalakítsd azokat a mintákat, gondolatokat amik akadályoznak, illetve amik szükségesek a megvalósításhoz.

November 19.-én kedden a Mars is belép a Skorpióba, amiről a következő írásban írok részletesen.