Merkúr retrográd-A cél és az út

2018-11-18

Merkúr és Vénusz irányváltása

A Vénusz kilépett a retrográd zónából előre tekintve halad miközben a Merkúr lassult le és váltott retrográd mozgásba. Számtalan hiedelemmel ellentétben ez nem rossz és szerencsétlen hatás a kommunikációra nézve, hanem más nézőpont.

A földi logikával ellentétesen haladó Merkúr a megérzéseket, az elkerülhetetlen sorsszerű eseményeket közvetíti életünkbe. Negatív, akadályozó hatást akkor érezhetsz, ha nem vagy hajlandó elfogadni a magasabb rendű tudást és törvényeket, ha mindenáron a racionalitás mentén haladva vagy képes gondolkodni, érezni és cselekedni. 

Ebben az esetben valóban számíthatsz rá, hogy felfordul az életed és elakadásokat tapasztalsz a Merkúr által uralt témákban, kommunikáció, kapcsolatok, hírek, események, közlekedés.

A Merkúr direktben haladásakor gyors, azonban felületes is, mint amilyen a mai Világunk. Ebből nem igen lesz bölcsesség, sem megértés, sem tartós dolgok. A rohanást lassulás kell kövesse, folytonos körforgásban. Van amikor tenni, gyorsan gondolkodni kell és van amikor learatni a munka gyümölcsét. Pontosan ilyen a Merkúr retrográd ideje is.

Az életben számít az időzítés, van amikor gyorsnak kell lenni azonban nem mindegy mikor és miben. Van amikor várni kell a megfelelő időre és akkor lépni, ráérezni a pillanatra.

Az összehangolás idejét éljük, változások készülődnek, valamit új születik meg, azonban ezt nem lehet siettetni, akkor kell történnie amikor ideje van.  A Nyilas Merkúr és Jupiter analógiáit követve tűzd ki a célt, fogalmazd meg, mondd ki, írd le, indítsd el, azonban ne erőltesd, ha falakba, akadályokba ütközöl, várj, lassíts le, tedd félre egy kicsit a témát és várj. Meglátod hamarosan érkeznek a  hírek, a visszajelzések, amit erőltettél és nem ment, megvalósul a megfelelő módon és időben.

Mindehhez kapunk segítséget az elkövetkező hetekben, hogy ne szalasszuk el a lehetőségeket, ne hozzunk elhamarkodott döntéseket, ami most megtörténik annak ideje van, ami kudarcba fullad az nem szolgálná céljaidat.

November 27.-től a Nap-Jupiter-Merkúr együttállásakor érkezik el a megértése az elmúlt heteknek, és azt követően érnek be a terveid. Ezután hozott döntések, elindított témák, ügyek összhangba kerülnek az égi akarattal, szerencsésen megvalósulnak, tartós eredményeket hozva.

Miért rohanunk, sietünk a hétköznapokban? Mindenki fut, szalad, száguldozik az autójával, életét kockáztatva akar időben érkezni. Érdekes, ha valami fontos, ha valamit akarunk, akkor mindig időben érkezünk, mert korábban elindulunk, hogy inkább előbb megérkezzünk. Vajon a mindennapi rohanásban hány számunkra fontos dolgot csinálunk?

Amennyiben a válasz a KELL szóval kezdődik, akkor tedd fel a kérdést, MIÉRT KELL? Ki mondja, hogy KELL? Ha elgondolkozol hamar rájössz, hogy a kötelesség a másoknak megfelelésen alapszik. A KELL és a rohanás szinte mindig a nem akarom velejárója, azonban ha kényelmesen és szervezetten, átgondoltan oldod meg a KELL helyett SZÜKSÉGES tennivalóidat, akkor lassíthatsz, és láthatsz is. Láthatod a fényeket, a színeket, a szépségeket, egyszóval a célhoz vezető UTAT.

Erről tanít a jelenlegi energiák hatása, a hamis helyett az igazi, a felületes helyett a bölcsesség.