Kos Újhold-Sorsfordító kezdetek

2019-04-04

A Kos Újhold energiái járják át napjainkat, az új irány, az új kezdet megnyilvánulásaival. Április 5.-én pénteken pontosodik be a Nap-Hold együttállás azaz az Újhold. 

Az Újhold mindig az elindítás energiáit közvetíti, azonban a Kosban létrejövő Újhold különösen az indulásra, a kezdetre helyezi a hangsúlyt, hiszen a Kos a kezdet, a cselekvés az első terv és megjelenés.

A Kos minőség a harcos, az önérvényesítés, a kezdet és elindulás erejét hordozza. Felvetve a fontos és a sürgős kérdését is. A Kos minőségre jellemző a gyorsaság, amire szükség lehet bizonyos helyzetekben, de nem mindegy mikor és hogyan. A rohanás, a sürgős és azonnal kell gyakran eltereli a figyelmet a fontosságról, és annak sorrendjéről is.

Állj meg egy pillanatra és gondold át hová tartasz, ami most olyan sürgősnek és halaszthatatlannak tűnik az vajon valóban az? Érdemes érte rohanni és kockáztatni?

A sorsfordítás évében járunk, ami lehetőség arra, hogy kilépj a múlt fogságából. A karma körforgása értelme a megértés és tapasztalás, s ez a kiút is egyben.

A múlt amit megtapasztaltál, ami megtörtént, s ez egyben az ősi tudás is benned. Az a tapasztalás ahol nincs jó és rossz, nincs hibás és helyes oldal, csupán a megértés.

Mindenki akivel kapcsolatba kerülsz és kerültél így vagy úgy a tanítód is, a karmád is, a Te cselekedeted is, amit egykor megtettél már.

A megértés nem egyetértés. Nem kell egyetértened másokkal és mások cselekedeteivel, azonban ítélkezned sem szükséges, hiszen nem tudhatod ki ő, milyen energiákkal rendelkezik, milyen céllal érkezett a földi valóságba, milyen erőforrásai vannak. Nem tudod és nem is tudhatod, nem is kell tudnod, hiszen Te is egy életen át tapasztalod személyiséged erejét, erőforrásait.

Nem kell egyetértened, sem támogatnod azt amit rossznak gondolsz, azonban azt megértheted, hogy a másik ezt tudta kihozni az életéből, az adott helyzetéből, akként élte tapasztalta meg a Világot. Ez a megértés.

Megérteni azt fogod amit megtapasztalsz, ha megtapasztalod a másik oldalt, a másik nézőpontot akkor érted meg hogy az alapok, a kezdet, a kiindulópont, a gyökerek indítják el az utat.

Ha megérted, akkor dönthetsz, hogy egyetértesz vagy elveted azt a minőséget, és ezen döntés fényében haladhatsz tovább a tapasztalással, egy lépéssel előrébb, érettebben.  Ha megérted, akkor már nem kell abban a témában egyik oldalt sem megélned, tapasztalnod, már a részed, a Tiéd, a tudásod, és nem kísért tovább utadon.

Így válthatsz, fordíthatsz egyet a sorsod kerekén, közelebb kerülve a szíved vágyaihoz, az eddig elérhetetlenhez. Hatalmas ugrás ez mely csodákhoz vezet.

Ne rohanj el az élet mellett, állj meg és nézz körül, nézd meg a fákat, a növényeket melyek az élet szikrájával robbantak ki a tél fogságából. Halottnak tűntek pedig nagyon is élnek, megújultak szebbek mint voltak és vidáman várják a tavaszi napsütés éltető energiáit.

Ez az élet, a körforgás mely benned is ott van és alig várja, hogy új életre kelhess, élvezd a napsütést, a tavasz illatát, a madarak dalát és élj újra igazán élj!