2021 június havi asztrológia - Fordulópontok

2021-06-02

Mozgalmas hónap lesz a június, hiszen Napfogyatkozás, nyári napforduló és retrográd sorsbolygók tarkítják.

 

Az év meghatározó fényszöge a Szaturnusz-Uránusz kvadrátjának második bepontosodása is ebben a hónapban bontakozik ki. Mindez elkerülhetetlen eseményeket, és szembesüléseket idéz majd elő.

A Szaturnusz immár retrográdban találkozik az Uránusszal, amelynek hatása abban jelenik meg, hogy amit meg kell erősíteni az elkerülhetetlen feladattá válik, amit be kell fejezni az véget ér, és amit meg kell újítani az felszabadulást hoz.

Lássuk részletesen a hónap eseményeit:
 

június 2 - Vénusz a Rákban

A Vénusz elhagyva az Ikrek jegyét a Rákba költözik, ahol az érzelmek és az érzékenység lesz a meghatározó a Vénuszi témákban. A szerelem, az örömök, a boldogság, és a pénzügyekkel összefüggésben változik a hozzáállásunk, mivel a Rákban a Hold hatása alá kerülnek ezek a területek, így ingadozás, növekedés és csökkenés is megfigyelhető. 

A Vénusz a Rákban trigonba kerül a Jupiterrel június 3.-án, amely csodálatos és áldásos energia segít a kiteljesedésben, a boldogság érzésének meglelésében is.

Később majd ezek az érzések vizsgáznak amikor a Vénusz a Chironnal, és Uránusszal kerül fényszögkapcsolatba, amely időszak a megújulásra, a változtatásra ad lehetőséget.

Végezetül a Plútóval kerül majd szembenállásba, amely felnyitja szemünket, és megmutatja a rejtett motivációkat.

 

június 5-6 - Mars-Plútó szembenállás

Ezek a napok igen intenzív erőhatásokat hordoznak, amelyeket elnyomni nem érdemes, mivel ekkor robbanáshoz vezetnek, a levezetés a megoldás és a járható út. 

A Mars az akarat és cselekvés megjelenítője a Rákban, érzelmes, érzékeny, és felszínre hozza a gyökereinket, a családi mintákat de akár sérelmeket is. A Plútó a Bakban igen elszánt és nem ismer félelmet, az univerzális akarat jelenik meg általa. Kettejük szembenállása bizony ütközésekhez vezet, melyek a világunkban társadalmi és egyéni szinten is megmutatkoznak. 
 

június 10 - Újhold az Ikrekben Napfogyatkozással

Újhold az Ikrekben a tapasztalások összegzése, a karma szabad akarat általi megváltása, mely igen erős hatását a Napfogyatkozás okozza. Lehetőség valamit elkezdeni, azonban ebben az Újhold energiában elengedhetetlenül megmutatkozik a lezárás a vég is. 

Nincs új kezdet a régi lezárása nélkül.
 

június 11 - Mars az Oroszlánban - Nap-Merkúr együttállás

A Mars az Oroszlánba lép, mely okán akaratunk fénye ragyogni szeretne, és az élet napos oldalát megtapasztalni. Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen ekkor áll együtt az Oroszlán ura a Nap a Merkúrral, mely által gondolkodásunk is megkapja az Isteni szikrát, és fényt.

A Mars az Oroszlánban a szívünk vágyai felé terel, a szeretet egyetlen és lehetséges útjára.
 

június 12 - Vénusz-Chiron kvadrát

A már említett Vénusz Chiron kavdrát, által a gyógyulás ideje jön el, azonban ehhez előbb tisztába kell jönnünk a sebeinkkel, hiszen csak az gyógyulhat amit felismersz és elismersz.
 

június 13-15- Szaturnusz-Uránusz kvadrát - Nap-Neptunusz kvadrát

Az év meghatározó fényszögéhez érkeztünk, ez immár a második a háromból, a Szaturnusz és Uránusz kvadrátja. Ebben a hatásban a lezárások jelennek meg leginkább, amit még nem tanultunk meg, vagy „adósságot” hagytunk az most előkerül és elkerülhetetlenül pontot kell tenni a dolog végére. Így indulhat el valami új, valami más, amelyben hatalmas felszabadító energia lakozik.
 

június 20 - Jupiter retrográd

A Jupiter vált retrográdba követve a Szaturnuszt, mely időszak lehetőséget ad az igazság megértésére és megtalálására. Október 18.-ig lesz a Jupiter retrográd.
 

június 21 - Nap a Rákban - A Nyári Napforduló ideje

A nyári napforduló ideje, amikor a Nap a Rákba lép, erről bővebben fogok írni, mivel ez az energia hosszú távon hat majd életünkre. Ekkor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka, így a világosság csúcspontja melyben lehetőségek rejlenek a felismerésre, a boldogság és örömök megtalálására. Ezt erősíti a két boldogság és szeretet jelölő áldásos kapcsolódása, a Vénusz és a Neptunusz személyében.
 

június 23 - Merkúr direkt - Nap-Jupiter trigon - Vénusz-Plútó szembenállás

A Merkúr befejezi a retrográd idejét és elindul, ami bizonyosan lendületet és az elakadt dolgokban mozdulást indít el. Ekkor a Nap a Jupiterrel kerül trigonba, amiben szintén az áldásos és jótékony beteljesülések jelennek meg. A Vénusz a Plútóval szembenállásban pedig az erőt, a lendületet hozza el, másrészt megmutatja a rejtett oldalt is, ami akár nevezhető a sötét oldalnak is, mindezt azért, hogy feltárhasd a titkokat, az ármányokat, és szembenézhess önmagad ellenségeivel, démonaiddal.
 

június 24 - Telihold a Bakban

Telihold a Bakban amely teljesség energia arra hívja fel figyelmünket, hogy álmainkat, vágyainkat kitartással és fegyelemmel megvalósíthatjuk, és felépíthetjük birodalmunk. 
 

június 25 - Neptunusz retrográd

A Neptunusz retrográdba vált, mely ezen napokban a hozzá köthető témákat felerősíti, így a feltétel nélküli szeretet, a gondoskodás, az áldozat és az áldás területén okoz tanításokat, figyelemfelkeltéseket. Fokozott angyali energiák is érezhetők, és megélhetők. Álmainkban üzenetek, segítségek jelennek meg.
 

június 27 - Vénusz az Oroszlánban

A Vénusz is az Oroszlánba költözik, követve a Marsot, mely egy csodálatos férfi-női energia találkozásának kezdeti beavatása lesz ezen napokban, és a július hónapban.

A Vénusz az Oroszlánban ragyogni, tündökölni akar, a szíve vágyait beteljesíteni.

 

Csodálatos napsütéses júniusi hónapot kívánok!

 

Bővebben az alábbi videómban a hónap hatásairól: