2021 július 5-6 - Merkúr-Neptunusz kvadrát - Álmok és a Valóság

2021-07-04

 

A napokban válik ismét aktívvá a Merkúr és a Neptunusz kvadrátja, melyben feszültség és termékeny cselekvés lelhető fel.

A májusi hatások kibontakozása jelenik meg ebben a hatásban, a Merkúr a Neptunusszal az illúziókat, az önbecsapásokat, és megtévesztéseket jeleníti meg, mely leginkább a külvilágból érkezve tud megmutatkozni. Mivel az Uránusz is részese ennek a folyamatnak így a gondolati felszabadításban keresendő a megoldás is.

A Merkúr saját jegyében az Ikrekben erőben van, amely a hozzátartozó információszerzést, kommunikációt és gondolkodást, tapasztalást támogatja.

A Neptunusz szintén saját jegyében a Halakban jár, ám már retrográdban kissé más módon nyilvánul meg hatása, mint májusban.

A Neptunuszhoz tartozik a felsőbb szintű szeretet, szépség, művészi érzék, megérzések, és illúziók is. Az angyali szeretet és segítség szintén innen hívható le, így bizonyosan erős hatásoknak köszönhetően felhasználhatjuk a felsőbb szférák segítségeit.

A Neptunusz működtetése egyéni döntés, és képesség függvénye is, így alacsonyabb megélési módja megnyilvánul a ködösségben, a csalásban és megtévesztésben egyaránt.

Ez a hatás most felerősítheti életünkben az alacsony szintű megélését is, ezért nem ajánlott most (persze máskor sem) mindent elhinni, bármilyen vonzó és ideálisnak is tűnik.

Illúzióink becsaphatnak, ami érkezhet ugyan a külvilágból és válhatunk ezáltal csalás áldozatává, azonban a megoldás az áldozati szerep elhagyása. 

Erre itt a nagyszerű alkalom, amihez a legfontosabb első lépés a külvilág helyett belül keresni az okokat.

Vajon miért történhet ez meg, ki és miért téveszthet meg?

Bárki megteheti, ha engeded, aki az illúzióinkat, vágyainkat festi le, annak könnyen hihetünk, hiszen el akarjuk hinni.

Ha magasabb szintre emeljük mindezt, akkor világossá válik, hogy vágyainkat, álmainkat csakis mi magunk valósíthatjuk meg, tetteinkkel, cselekedetünkkel. 

Azonban éppen erre világít rá a Halakban a Neptunusz, hogy lehetsz passzív, álmodozhatsz és elhiheted, hogy amit a külvilág illetve egy másik ember mutat az a vágyaid beteljesülése.

Elhiheted ha akarod, és később a kijózanító valóságban csalódhatsz, ha úgy tetszik.

Ezzel a passzivitás az áldozati szerephez jutott, és az ördögi kör végtelen, hiszen így újra csak vágyakozol, és nem hiszed, hogy Te dönthetsz.

Vagy választhatod a másik lehetőséget is, ha kitisztítod a képet, és lerántod a rózsaszín leplet életed jelen állásáról, szembenézve a valósággal.

Ekkor látsz igazán, láthatod, mi az ami van, és hol tartasz éppen.

Mindez elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy elindulhass valódi céljaid felé, hiszen tudnod kell hol vagy ahhoz, hogy elindulhass a megfelelő irányba.

Ebben a formában a csalódás már nem negatív, csupán egy útjelző, mely segít tájékozódni és eligazodni.

A passzivitás helyett a sorsuralást választva, megértheted a valódi vágyaidat, és elindulhatsz a cél felé, amihez következetesség szükséges, így nem engedhetsz meg olyasmit ami nem jó, tisztelned szükséges önmagad és akkor várhatod ezt kívülről is.

Ennek a folyamatnak a következő felvonása a Vénusz és a Szaturnusz szembenállása lesz, amely hatás éppen a stabilitást, az elkötelezettséget és a kitartást segíti.

A Merkúr-Neptunusz kvadrát idején álmaidban és sugallataid által angyali segítségben részesülsz, csupán meg kell hallanod és értened a lágy suttogás hangjait.

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: