2020-március havi asztrológia-Az ébredés hónapja

2020-03-02

A két legfontosabb asztrológiai esemény márciusban a tavaszi nap-éj egyenlőség március 20.-án, valamint a Szaturnusz jegyváltása, ami a tavaszpontot követően március 22.-én történik azzal, hogy a Szaturnusz elhagyja a Bak jegyét és átlép a Vízöntőbe.

Március 20.-án a tavaszi nap-éj egyenlőségkor indul a csillagászati azaz az asztrológiai új év, ezért a március hónap jó néhány fontos változást hoz, ami magában hordozza az új év energiáit.

Mivel a Szaturnusz lassú mozgású bolygó, kb 2,5 évet tölt egy jegyben, ezért a jegyváltás mindig egy új irány kezdetét jelzi és jelentősen átalakítja a következő ciklus energiáit.

Szaturnuszt a karma urának, valamint a nagy tanítónak is nevezik, hiszen tetteink következményeit hozza el. 2017 decemberétől volt a Bak jegyben, mely saját jegye is egyben, ezért különösen erős hatást fejtett ki az elmúlt időszakban. 

Fontos tudni azonban, hogy ennek még nincs egészen vége, hiszen júliusban a retrográd ciklusában még visszahátrál a Bakba, ahonnan majd decemberben fog véglegesen átlépni a Vízöntő jegyébe.

Ezért különösen fontos a március és július közötti időszak, hiszen még korrigálhatunk amikor visszalép a Bakba és decemberig kapunk időt dolgaink rendezésére, a karma megértésére.

A karmikus ciklus megértése a cél, amihez kiváló lehetőség a retrográd időszak, hogy változtassunk, lezárjunk és tisztítsunk. 

A lehetőség most abban rejlik, hogy különösen figyeljünk a március 22-től júliusig tartó időben, mi az ami nem tetszik, mi az amit még meg kell értenünk, amiben még meg kell találnunk a karmikus szálat, azaz az ok-okozati összefüggés általi szerepünket a történésekben.

Erről még fogok bővebben útmutatást adni, most térjünk vissza a március hónap lehetőségeihez.

március 3

A Vénusz-Szaturnusz kvadrát által felismerhetjük terheinket, korlátainkat és félelmeinket. Ami nehéz súlyként nehezedik ránk, amit úgymond cipelünk, azt bizonyosan le kell tegyük, azzal dolgoznunk kell.

Eluralkodhat a szeretetlenség érzése is rajtunk, azonban ne engedjünk ennek a félelemnek, hiszen ez csupán saját korlátaink terhe.

A lehetősége ennek az energiának, ha megkeressük életünkben azt, ami stabil, ami iránt elköteleződést érzünk, ami szilárd támasza létünknek és boldogságunknak.

Ha szükséges, akkor ehhez még kapunk tanításokat, amiben nem a negatív vagy korlátozó erőt érdemes meglelnünk, hanem a fejlődés útját, üzenetét.

Önmagunk szeretete a téma, hiszen ahogy mások bánnak velünk, azt mi engedjük meg nekik, vagyis önmagunk értékelésén múlik. 
 

március 5

A Merkúr égi hírnökünk még retrográd zónában visszahátrál a Halakból a Vízöntőbe, ami visszahozhat eseményeket, elindított ügyeket a januári időszakból illetve február 3.-án megfogant gondolatokat, témákat, esetleg be nem fejezett dolgainkat is.

A Vénusz a Kosból átlép a Bikába, ahol kiválóan érzi magát, és egészen április 3.-ig itt fejti ki majd hatását.

A Bikában mind a pénzügyi dolgainkkal, mind a szépséggel, kreativitással és terméssel kapcsolatba kerül. A Vénusz a Bikában a biztonságra, a stabilitásra törekszik és javaink megőrzésére, valamint a szépséggel összefüggő földi dolgokra.

március 28-29 a Plútóval kerül áldásos trigonba

március 27-28.-án a Jupiterrel alkot egy csodaszép trigont
 

március 8

A Telihold előtt intenzív energiákat kapunk, hiszen a Vénusz együttállásba kerül az Uránusszal, a Nap a Neptunusszal. Az érzelem és értelem vagy ellentmondásba kerül vagy sikerül hasznosan egymást kiegészítve működtetni. Utóbbira nagyobb a lehetőség, mivel a Pallas Athéné is szerephez jut, a Nap-Neptunusz együttállással kerül segítő kapcsolatba.

A megújulás, a hirtelen bevillanó felismerések és a megérzések kiemelten szerephez jutnak ezen a napon, valamint a Szűz Teliholdat is átjárja ez az energia. 
 

március 9

Telihold a Szűzben

Az angyali segítségek, megérzések, sugallatok rendszerezése és felhasználása a hétköznapi életben. Az egészség és annak megóvása a tisztulás testileg és lelkileg is fő üzenete ennek a teljességet hordozó energiának, a gyógyulás lehetőségét hozza ez a teljességre bíztató erő. 
 

március 10

Merkúr direkt

A Merkúr kilép a retrográd zónából és elindul égi útján, ami eddig belül zajlott, amit fejben megértettünk ideje a külvilágba is megjeleníteni és felszínre hozni. Alkalmazni a belső tudást és gyakorlatban is felhasználni.
 

március 11

A Nap-Jupiter alkot támogató energiát, az igazság, a hitünk vezet a sikerre. Az igazságra fény derül, de úgy is mondhatnám, hogy az igazság az, amiben fény van. Minden más csupán lehúz a fénytelenségbe a sötétségbe.
 

március 14

Tovább támogatja a Nap Plútó között létrejövő energia a rejtélyek megfejtését megértését és a belső erőnk felhasználását a teremtésre életünkben.

A Mars Neptunusszal alkotott energiája is a céljaink és vágyaink megvalósítását segíti, az áldozati szerepből való kilépést. Negatív megélése az álomvilágba való menekülés, és a passzivitás.
 

március 16

Merkúr a Halakban újra

A Merkúr újra a Halakban, elindítja a tisztítást, a hazugságok és álarcok lehullását és a tiszta minőségek felvállalását.
 

március 18-19

Állj ki önmagadért és légy szilárd. A Nap Szaturnusszal alkotott fényszögkapcsolata a tartást és elszántságot biztosítja, amihez a Hold adja a megértést és tudást. Hiszen a Hold a Jupiterrel majd a Plútóval és a Szaturnusszal is együttállásba kerül. 

Ma ráláthatsz önmagad korlátaira, félelmeire, kishitűséged megmutatkozik, azonban ennek átalakítása is adott, hiszen

az vagy amit hiszel, azt éled amit építesz, és azt látod, amit látni akarsz.

 

március 20

Nap a Kosban

Elindul a valódi új év, egy új ciklus, amihez bőven érkezik a lendület is, hiszen a Jupiter a Marssal áll együtt, valamint a Hold-Vénusz kvadrát, Uránusz- felszálló holdcsomó valamint a leszálló holdcsomóval trigonban.

A sorsfordítás éve, nagyon intenzív és lendületes kezdése az évnek, erő és siker, vagy hamisság és felfújt féligazságok?

Lehetőség a szabad akarat tudatos és emelő felhasználására.

Semmi sem állíthat meg, bármit elérsz amit most megcélzol.

A tavaszi nap-éj egyenlőségről külön fejezetben számolok be, hiszen ez az egész évünk meghatározó energiamintázata, ahol a lehetőségeket kell megérteni.
 

március 22

A Szaturnusz átlép a Vízöntőbe

Egyszerűen szólva elkerülhetetlen események, és hatalmas energia, ami így vagy úgy, de mindannyiunk életében megjelenik. Ami most zöld utat kap az az égiek támogatásával sikerre van ítélve, ami elbukik, az nem a Te valódi utad. 

A Nap a Kosban olyan erős érvényesítő energia, hogy készen állunk a tettekre, az alkotásra, a haladásra. A Mars Plútó okán ehhez a belső teremtő erőnk is csúcsponton van.
 

március 24

Újhold a Kosban

Gyógyítás önmagadon, a családi minták, az érzelmek (Nap-Chiron) a teremtő és kreatív erők előhívása. 

A gyógyulás Újholdja, amely a cselekvés által történik meg. Ehhez kapsz most felhívásokat, hogy észre tudd venni, mi az amiben passzív vagy, pedig tehetnél. Az új ciklus lehetőséget ad a váltásra.
 

március 27

Csodálatos Vénusz-Jupiter trigon, áldás és szerencse, a boldogság energiája, a kiteljesedés és az örömök, valamint az ehhez kapcsolódó sikerek és jutalmak.

A Hold az Uránusszal áll együtt, így hirtelen fordulatok, valamint bevillanó gondolatok segítik hogy merre van az irány, amihez most nyitott kapukat is találsz.

Mivel másnap a Vénusz a Plútóval kerül áldásos kapcsolódásba ezért olyan csodálatos és kivételes lehetőség mindez, hiszen most valóban zöld utat kapsz, a szerencse, a lehetőség a bőség ami most érkezik, akár csak vágyak, vagy gondolatok, tervek formájában, azt a Plútó is támogatja. Egyszóval az Ég és a Föld is összefog és segít.
 

március 28

Vénusz-Plútó trigon

Szerelem és szenvedély megnyilvánulása,valamint elkerülhetetlen és az univerzum akaratával egyező vágyak.
 

március 31

Mars a Vízöntőbe lép

Együttműködés másokkal, összefogás,ez mind egyéni és globális szinten is érezhető energia, hogy fogj össze szeretteiddel, társaddal, valamint társadalmi szinten is összetartani és nem széthúzni, háborúskodni.

A Mars alacsony szintű megélési lehetősége a harc, azonban magasabb szinten a cselekvés, a tettek, az alkotás, teremtés.

A Mars-Szaturnusz együttállás üzenete, azt teszed amit hiszel és amit teszel annak a következményeit fogod tapasztalni.

Aminek lejárt az ideje az most véget ér, ami már nem szolgálja céljaidat, fejlődésedet az letűnik életedből, és ami akadályoz az vesd le magadról. A korlátok, félelmek átlépése és helyette határozottság, elszántság és KITARTÁS.

A szabadulás energiáit is hordozza ez a hatás, így kiléphetsz most korlátaid fogságából, ami hatalmas lehetőség.

Boldog és sikeres márciust kívánok Mindenkinek!