2020-március 9-Telihold a Szűzben-Szuperhold a gyógyításra és teremtő csodákra

2020-03-09

Március 9.-én Telihold ragyog fel az égen, ami egyben Szuperhold is, a Földhöz való közelsége miatt. Ilyenkor még intenzívebbé válik a Telihold energiája, a Halak Nap a Szűzben haladó Holddal képez szembenállást.

Ez az energia a teljességet képviseli életünkben, a minőségek összehangolását, jelen esetben a Halak és Szűz tengely által képviselt energiákat.

A Halakhoz tartozik az intuíció, a megérzések, az álmok, azonban a ködösítés és rejtélyek is. Ebben a kibontakozó erőben napvilágra kerül mi az, ami önámítás, ködösítés és mi az, ami igaz a magasabb szférák szűrője alapján is.

Az Igazság, az Igaz lehet csak a valódi célod, az igazi segítőd. Ehhez az energiához tartozik a gyógyítás, a gyógyulás is.

Azonban először szembe kell nézni a valósággal, fel kell vállalni a gyengeséget, vagy mondhatjuk úgy is a gyenge pontot, és ezután tudjuk azt átalakítani, meggyógyítani.

A Szűz jegy a földi valóság, a rend és annak megteremtése, a rendszerezés, és a gyógyítás, tisztítás vagy tisztulás is. 

Ez szó szerint és átvitt értelemben egyaránt igaz. Varázslatos angyali segítség ez a Telihold, ha mersz, ha vállalod a gyengeséged.

Csodálatos egység része ez a ragyogó Hold energia, hiszen a márciusi nap-éj egyenlőség előtt az új ciklus kezdetét megelőzően segít, hogy tiszta lappal indulhassunk és ne vigyük bele az új évbe a felesleges és sérült minőségeket. 

Az elfogadás is lehetősége ennek a Teliholdnak, ha tudjuk, és vállaljuk helyzetünket, pillanatnyi állapotunkat, hiszen így változtathatunk rajta.

Az elfogadás nem lemondás a változásról, hanem annak előkészítő állapota.

A menekülés, az önámítás elveszi a változtatás lehetőségét, hiszen a valóságból kiindulva léphetsz új útra.

A Halakban a Nap felerősíti a megérzéseinket, az álmaink üzeneteit, ezért figyelj most erre.

Ez a teljességet hozó energia arra világít rá életünkben, hogy ideje ébrednünk és élnünk. Az álmainkat valóra váltani, amihez cselekvés szükséges. 

Értékelni a múltat, mint tapasztalást, és az áldozati azaz passzív szerep helyett a cselekvő, teremtő erőt megélni.

A fejlődés ebben mutatkozik meg, hogy képesek vagyunk tanulni a tapasztalatokból, és tudássá formálni. Tudás arra, hogy mit akarok, mire vágyom, és azt kívánom, azért teszek.

Az áldozat nem a felesleges passzív elszenvedés, hanem a tudatos idő, energiaráfordítás a céljaimra. Időt, energiát áldozok a vágyaim megvalósítására, ahelyett, hogy áldozattá válnék.

A gyógyulás ereje rejlik ebben, hiszen a betegség passzivitással jár, a feladás egy formája, amikor elhagyod magad és pihenni vágysz. Ennek is lehet értelme, ha megtalálod benne a gyógyító erő varázslatát, miután megpihensz, feltöltődsz és átalakítod a sérült részeket. Mindenben benne rejlik a lehetőség, ha megleled és felhasználod.

Milyen érdekes, hogy a retrográd Merkúr is éppen ebben az időszakban, azaz holnap, március 10.-én direktbe vált, elindul égi útján. A teremtő gondolatainknak ad fokozott energiát, ahhoz, hogy lássuk és halljuk mit teremtünk az elménkben. 

Használjátok fel ezt a csodás Teliholdat a gyógyulásra, a gondolati és cselekvő erők felfedezésére és alkossatok csodát, varázslatot életetekben.

Március hónap összefoglaló hatásait az alábbi videómban hallgathatjátok meg: