2020-május Vénusz retrográd-Gyógyító múlt

2020-05-15

Május 13.-án a Vénusz retrográdba lépett az Ikrekben, ez a hatás a Vénuszi témákat érinti életünkben, melyhez a szerelmi témák, a pénzügyek, és a hétköznapi örömök kapcsolódnak.

A Vénusz retrográd május 13-tól június 25.-ig tart, így ebben az időszakban visszatérünk, a múlttal összefüggő történések, megélések és tapasztalatok kerülnek elő.

A legutóbbi Vénusz retrográd az Ikrekben 2012 május 15 és június 28 között volt, így nagyon érdemes lenne visszagondolni erre az időszakra, vajon mit tanultunk abból, és milyen témák hasonlóságok jelennek meg a jelennel összefüggésben.

8 évente van ez a tranzit, ami leginkább pénzügyi és szerelmi téren, akár a kereskedelemben, kapcsolatokban, kommunikációban vált ki hatásokat.

Ezzel összefüggésben az alábbi dátumok kiemeltek

  • május 28.-án a Vénusz láthatatlan az égen
     
  • június 3.-án a Vénusz a Nappal kerül együttállásba, elindul egy új Vénusz ciklus
     
  • június 10.-én a Vénusz esti csillag helyett reggeli csillag lesz és újra látható az égen
     
  • június 25.-én a Vénusz direktbe vált, kilép a retrográd időszakból
     
  • július 28.-án elhagyja az árnyékot és kiteljesedik

 

Közben a Vénusz a Neptunusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, mely most a retrográdnak köszönhetően hosszabb ideig tart. Ennek a hatása igen kettős, hiszen a Neptunusz egyrészt a Vénusz magasabb szintje, másrészt az álmokat, vágyakat, megérzéseket is hordozza, azonban megjeleníti a csalódást, a hamisságot egyaránt.

Így bizonyosan megjelenik majd az ideális szerelem után vágy, az égben köttetett szerelmi szálak utáni vonzódás, valamint a csalódás is.

Hiszen a túl sok idealizálás és a tökéletes utáni vágyakozás kiábránduláshoz vezet, mivel a földi valóság és a hétköznapok a jó és rossz, a tökéletes és a tökéletlen kettősségéből állnak. 

A plátói szerelem is ennek az energiának köszönhető, így a titkos vágyak és az irreális vonzódás is mind megjelenhet életünkben.

Ezt még tovább fokozza a retrográd Vénusz hatása, ami visszatérő helyzeteket, és régi mintákat okoz, valamint a múlt szerelmeit is visszahozhatja, akár előző életekből, akár jelen életünk múltjából.

Magasabb szintű megélési lehetősége a Neptunusznak az angyali erők meglelése, ezért az angyal kommunikáció most nagyon erősen jelen van, és arra vár, hogy felhasználd életedben.

Nagyon érdekes, hogy ezzel egyidőben a Mars, mely a cselekvést, az akaratot, az erőt és ezek energiáit hordozza, a Halakba lép. 

Mars a Halakban június 28.-ig lesz, Mars cselekszik, tudja mit akar és azonnal teszi és akarja is, a Halakban kivár és a megfelelő pillanatot várja, az érzelmei és a sugallatai megérzései vezetik az akaratát, a tetteit, így akár kiszámíthatatlan is.

Azonban a Halakhoz tartozik a Neptunusz energiája, ezért itt is a fent említett magasabb rendű szeretet, angyali minőségek, megérzések vezetik az akaratot, cselekvést, melyet a Mars képvisel.

Így együtt a retrográd Vénusz hatásával bizonyosan nagyon fontos és lehetőségekkel teli időszakban járunk, ahol a lélekszövetségek, lelkitársak és segítő energiák erősödnek meg.

Ehhez ki kell nyitnunk tudatunk, fel kell emelkedni magasabb szintekre, és tudatosan dolgoznunk önmagunkon, hogy gyógyulhassunk, tisztulhassunk.

Hiszen ez az út az igazi célunk, egy könnyebb és boldogabb létezés felé.

Bővebben a májusi hatásokról az alábbi videómban: