2020 május 28- Merkúr a Rákban-Üzenet a múltból

2020-05-28

Május 28.-án a Merkúr elhagyja saját jegyét, az Ikrekből a Rákba lép át. Gondolatainkat erősen átszövik majd az érzelmek, érzékenyebbé is válhatunk, mivel a Hold hatása alá kerül az elménk.

Azonban ez kiváló megérzéseket, lelki és szellemi oldalunk együttműködését is magában hordozza. Külön érdekessége ennek a hatásnak, hogy előtte a Merkúr együttállásba kerül a felszálló holdcsomóponttal.

Mivel a Merkúr az égi hírnök, mely a kommunikációt, a gondolkodásunkat, a közlekedést, a közlést, és a tapasztalást is uralja, ezért a holdcsomópontokkal történő találkozása a napokban jelentős gondolatokat, ráébredéseket hoz életünkbe.

A holdcsomópontok a szabad akarat és a hozott karma feladatait jelenítik meg, így a Merkúrral való találkozása ezeket a kérdéseket, felvetéseket erősíti, méghozzá olyan formában amikor kívülről kapod a tanításokat, a külvilágban szembesülsz mindezen üzenetekkel.

Azonban ahhoz, hogy ezt észre is vedd kell a tudatosság, hogy semmi nem véletlenül kerül életedbe, mindenből tanulhatsz, és minden környezetedben lévő ember egy tanulságot közvetít.

Természetesen ez nem tudatos a másik emberben, ő csak az aki, azt hozza, mutatja és kommunikálja feléd ami az ő „igazsága”, az ő meglátása, de leginkább az ő elakadása.

Már egyre többen tudjuk, hogy van hatalmunk az életünk felett és teremthetünk, sőt teremtünk is nap mint nap, azonban ennek a teremtésnek akkor lesz áldás az eredménye ha tisztán, minden külső korlátozástól és blokktól felszabadulva tudjuk ezt tenni.

Ezzel van a legtöbb feladat, hiszen bármily furcsa nem a teremtő erőink gyengék, hanem a korlátaink erősek. 

Érdemes most különösen figyelni az érkező hatásokra, a helyzetek általi üzenetekre, és elgondolkodni mit jelenthet ez számodra, milyen korlátoddal szembesít, milyen félelmeket közvetít.

A Merkúr a Rákban felerősíti az érzelmeket, a családdal összefüggő kérdéseket, az onnan hozott korlátokat, blokkokat.

Mindenki látott, tapasztalt és magába szívott otthonról bizonyos határokat, ki jobban ki kevésbé, de a család által képviselt elakadásokat magában hordozza.

Ezeket lehet és kell most tudatosítani, leginkább a korlátozó hiedelmekkel érdemes kezdeni.

Mi az

  • amit elképzelni sem mersz
  • amiről úgy hiszed nem érdemled meg
  • amit nem engedhetsz meg magadnak
  • ami neked úgysem sikerülhet
  • amihez nincs „jogod”
  • ami már túl nagy és elérhetetlen vágy
  • milyen eszméket hoztál magaddal gyermekkorból.
     

Szánj időt a fenti kérdésekre, és ásd elő lelked valódi vágyait, tisztítsd meg a gondolataidat a korlátoktól, és az univerzum határtalanságával tervezd újra.

A Merkúr a Rákban fejti ki hatását egészen augusztus 5.-ig, mivel retrográd időszak is lesz, június 18-július 12.-ig. Ez a két időpont különösen erős hatásokat hoz majd, ezért érdemes lesz figyelni.