2020 július 5-Telihold a Bakban holdfogyatkozással- Emlékezz

2020-07-05

Telihold pontosodik be az égen, méghozzá a Bakban haladó Hold alkot szembenállást a Rák Nappal, befejezve egy jelentős ciklust életünkben, mivel holdfogyatkozás is létrejön.

Ez a Telihold azért különleges mivel egészen 2018-ra nyúlik vissza, amikor a Rák-Bak tengelyen történtek a fogyatkozások, a holdcsomópontok érintettsége okán. 

Ezzel a Teliholddal zárul a Rák-Bak holdcsomópontok tanulsága, mely a karma vagyis elkerülhetetlen megélések és a szabad akarat általi irányításunkra hívta fel figyelmünket és küldött sok-sok leckét, feladatot számunkra.

Honnan jöttünk s hová tartunk kérdéskörét igyekezett megtanítani, valamint a tudatosságot mellyel az életünket alakíthatjuk, és a céljainkat, vágyainkat megteremthetjük.

Gondolj vissza ennek a ciklusnak az első azaz indító napfogyatkozására, ami 2018 júliusában volt.

  • Milyen témákat indított el életedben?
     
  • Mi kezdődött vagy épp zárult le akkoriban életedben?
     
  • És hová jutottál? 
     
  • Mit tanultál?
     
  • Mi az amit megváltoztattál?
     
  • Mi az amit megértettél?
     

Egy ciklus lezárul, amitől el kell búcsúznod, az már sosem lenne olyan ami miatt siratnád. Fókuszálj a jövőre, a tervekre a célokra, hiszen minden lezárással elindul egy új élet.

Ez a Telihold az elengedésekről szól, azonban érdemes ezt a gyakran ismételt kifejezést kicsit pontosítani.

Elengedni nem azt jelenti, hogy feladjuk, nem azt jelenti, hogy kitöröljük az életünkből vagy az emlékezetünkből.

Sokkal inkább azt képviseli, hogy a tapasztalatot megtartva, a jót vagy hasznosat felhasználva haladunk tovább egy új minőség felé.

Az emlékezés a legnagyobb kincsünk, hiszen ennek köszönhetően vannak tapasztalataink, tudásunk. Úgy tudunk tudatossá válni, ha az emlékeinket birtokoljuk és felhasználjuk. 

Éppen ezért roppant helytelen amikor azt mondják „felejtsd el” hiszen ez egyrészt lehetetlen, nem lehet kitörölni, semmissé tenni a múltat, másrészt ha ezt tennéd értelmetlen lenne minden tapasztalás, történés az életedben.

Gondolj bele egy negatív tapasztalás által tudod, hogy mit tegyél másképp, mit kerülj el, ezáltal tanulsz.

És mint tudjuk az élet egy tanulás, ezért akkor van értelme és akkor tudjuk tudatosan alakítani életünket, ha a negatív tapasztalásokat is beépítjük, és másképp teszünk ezek által a megéléseknek köszönhetően.

Ezért a legnagyobb kincsünk a tudásunk, a tapasztalataink, vagyis az emlékeink.

Azonban vannak olyan megkötő karmikus tapasztalások, melyek korlátok, gátak életünkben. Ennek az oka, hogy még nem értjük, még nem értettük meg az ok-okozati összefüggéseket, a tanításokat belőle.

A fájdalmas emlékek, érzelmek feldolgozásra várnak, ami bizony időigényes feladat, sok esetben azt hisszük, hogy már túl vagyunk rajta, már feldolgoztuk, azonban mégsem és tudattalanul akadályoz, rombol belülről.

Ez egy nagyon fontos üzenete az elmúlt 2-2,5 évnek, a Rák-Bak tengelynek, hiszen a holdcsomópontok éppen ennek üzeneteit rejtik.

A múltad a gyökered, az alapjaid amikre építhetsz ( Bak ) ezért nagyon fontos, hogy helyes tapasztalatokat szűrj le belőle.

Szánj időt önmagadra és találd meg az emlékeidben rejlő kincseket.

Ennek folytatása lesz majd július 12.-én amikor a Chiron a sebzett gyógyító retrográdba vált, hiszen az éppen az öngyógyítást erősíti életünkben.

Csodálatos ahogy minden egymásra épül és az égi energiák támogatása a legjobb időben érkezik el.

Bővebben a július hónapról az alábbi videómban: