2020 február 16-tól március 30.-ig -Mars a Bakban

2020-02-18

A Mars utoljára 2018 március- május között volt a Bakban, a két évvel ezelőtti történések, hatások befolyásolják az idei történéseket is. 

A Bakban mint tudjuk az idén jelentős energiák mozognak, hiszen a sorsbolygók találkozójának „helyszíne” a Bak jegy,  a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó erejével. Hozzájuk csatlakozik most a Mars is, ami szintén az év sorsfordító lehetőségeit támogatja, és indítja el.

Mars a cselekvés bolygója, ezért itt kerül felszínre a szembesülés energiáid felhasználásának irányával.

- Mire fordítasz erőt? 

- Harcolsz valami ellen? 

- Vagy teszel valamiért?

- Áldozatként várod a sors hatásait?

- Vagy magad alakítod életed történéseit?

Már többször volt szó az évet meghatározó Szaturnusz-Plútó együttállás okán a felelősségről és a szabad akarat kérdéseiről is.

Akarod-e irányítani az életedet?

Ennek kulcsa a felelősségvállalása, a jelen történések a múltban hozott döntéseid, tetteid eredményei. Aki ezt vállalja annak hatalmas lehetősége is van, hiszen DÖNTHET. Ahogy most dönt, ahogy most cselekszik, azzal alakítja jövőjét.

Amire erejét, energiáit felhasználja azt teremti meg. Az ellenállás, a hadakozás rengeteg erőt kíván, elveszi az energiát a cselekvéstől a teremtéstől. 

Ennek felismerése a jelen folyamat támogató ereje, amit kiegészít a már említett és bemutatott Merkúr Halak retrográd ideje.

Minden értünk történik és minden a rendelkezésünkre áll. Nézzük csak végig a jelen hatásokat, ahogyan egymásra épülve, egymás áldásos hatását kiegészítve működnek és működtethetők.

Egyetlen feltétel ami a kulcsa mindennek, a szándék, a részvétel. Lehet bármi segítség az életedben, ha nem akarod látni, nem akarod használni, semmi nem tud helyetted megnyilvánulni. 

Erre kiváló példa a napjainkban tömegével megjelenő és elérhető terápiás, segítő módszer és szakember. Bizony sokan millió féle ilyet kipróbálnak, részt vesznek számtalan kezelésen, és semmi eredmény. 

Miért? Nagyon egyszerű, senki és semmi nem tudja megoldani helyetted az életedet, nincs olyan varázspálca amivel válladra koppintanak és egy csapásra minden kivirágzik körülötted és megoldódnak az évek alatt felhalmozott problémáid, feloldódnak a blokkjaid és szárnyalva repülsz tovább fényesen csillogó hintódban pompás életedbe.

A Földre tapasztalni jöttünk, ehhez megkaptunk minden eszközt és lehetőséget. Bármely terápia, módszer hatásos, ha akarod és csinálod, ha részese vagy.

Minden segítség hatásos, ha nem passzívan várod mástól a megoldást. Felhasználni, átalakulni, megérteni és változtatni. Ez a titok, ez a módszer.

Neked kell beletenni az energiádat, az idődet, ha eredményt akarsz, a Te izzadságod kell hozzá, a Te energiád és erőd, egyszóval a cselekvés a várakozás helyett.

A Mars energiái azt a tiszta cselekvést jelentik, amikor tudom mit akarok és azt teszem is!

Nagyon nyilvánvalónak tűnik, azonban mégis itt bukik meg a legtöbb ember, aki a sors áldozatává válik. Ha tisztaságot akarsz az otthonodban, tégy rendet, vagy fizesd meg aki ezt megteszi ( az is ugyanaz, hiszen a pénzzel adod ki az energiát ) Ha szép virágos kertet akarsz, ültess virágokat, műveld meg a talajt és gyomláld ki a gazokat. Nyilván ez mindenkinek egyértelmű, pedig mégsem az, hiszen az életedben sok témában, helyzetben, életterületeden azt várod, hogy jöjjön valaki, a sors vagy az Isten és az elhanyagolt gazos kertedet varázspálcájával változtassa virágos parkká.

Nem fog menni, mivel Neked kell energiát belefektetned, a Te életed a Te erődet igényli.

Itt a nagyszerű alkalom ennek megértésére, hiszen a Bak Mars kitartó, önálló és fegyelmezett. Zárójelben negatív megélési módja, az önmagunk korlátozása, a kishitűség. 

Ezért nagyon fontos idő ez arra, hogy megfigyeld napjaidat és erőd felhasználását. Bünteted magad és utolsó vérig áldozol a tettek oltárán, ami épp annyira kedvezőtlen mint a passzivitás. Vagy nem hiszel a lehetőségekben, a kedvező fordulatokban, egyszóval magadban és szerencsédben?

Hogyan használjuk fel energiánkat, milyen félelmek akadályoznak a célok elérésében.

A Bak azt akarja, hogy lassítsunk és tervezzünk, szánjunk időt a felkészülésre. Ezzel semmi gond nincs, ha nem korlátokkal hanem renddel és hasznos szabályokkal indulunk.

A Mars azt segíti, hogy elinduljunk és korlátok, félelmek helyett az akarat és abban való hit vezessen, a cselekvés és a vágyak irányítsanak.

Mi ebben a fantasztikus lehetőség? 

A Bak visszafogja a Mars meggondolatlan erőpazarlását, a Mars pedig oldja a Bak félelmeit. Így kettejük szövetsége elszántságot és sikert hozhat.

Ehhez nagyszerű segítség, ha végiggondolod, vagy leírod mi az a mindennapi szokás, tett, ami lemeríti energiádat, és mi az ami feltölt.

Az energirabló gondolatok, félelmek, cselekvésektől való szabadulás még több erőt szabadít fel azokra a dolgaidra amik feltöltenek.

 A Bakban töltekező Mars segít abban, hogy felülvizsgáld milyen félelmek korlátoznak, vagy épp vezetik döntéseidet.

A Bak egy nagyon ambíciózus jegy, és tekintve a bolygóhalmozódást igen erős hatással lesz életünkre a Mars energiája itt. 

Nézzük mely bolygókkal és mikor kerül kapcsolatba a Mars a Bakban:

 

február 21.-én az Uránusszal kerül áldásos kapcsolatba trigon, valamint a Chironnal kavadrátban

Új utak, lehetőségek, és nézőpont váltásra kiváló energia, valamint az  önértékelés és önmagunk korlátaival való szembesülés

 

február 25.-én a leszálló holdcsomóval együttállásban és szembenállásban a felszálló holdcsomóval, valamint kvadrátban a Kos Lilithtel

Szabad akarat vs sors, erőteljes és gyors karma azaz ok-okozati összefüggések tapasztalása, figyelj a mai napon tetteidre, gondolataidra, mert hihetetlen gyorsasággal szállnak vissza Rád

 

március 14 Neptunusz-Mars szextil

Cselekvés vagy passzivitás, valamint a megérzések felhasználása

 

 - március 20 tavaszi napfordulókor együttáll a Jupiterrel 

A hit sikerre vezet, nagyszerű eredményekhez vezető erőt kapunk

 

 - március 22.-én Mars-Plútó együttállás

Elkerülhetetlen történések

Hatalmas átalakító erő, nincs lehetetlen, sem elérhetetlen, belső erőink felismerése 

 - március 31 Mars-Szaturnusz együttállás a Vzöntőben

kitartás és megszilárdítás, fegyelmezett cselekvés

ennek végkifejlete decemberben lesz, amikor a Jupiter találkozik a Szaturnusszal a Vízöntőben.