2019-november 14-Vénusz-Neptunusz-Remények és Álmok

2019-11-14

Ma a Vénusz a Neptunusszal alkot feszítő kapcsolatot, amit vagy felold a Merkúr Neptunusz áldásos kapcsolódása vagy tovább erősíti azt. 

A Merkúr Neptunusz hatása a racionális gondolkodást a fantáziával és megérzésekkel hangolja össze. Ez megjelenhet kiváló beleérző készségben, megérzésekben, ráhangoltságban is. 

Azonban a vizes jegyek érintettsége révén, a Skorpió mély érzelmi szélsőségei és a Halak illúziói hozhatnak túlfűtött gondolatokat, olyan érzelmi magaslatokat amire talán nincsenek szavak, legalábbis sekélyes lenne szavakkal kifejezni, megjeleníteni mindezt.

A Vénusz uralja a szerelmet, a pénzügyeket, és mindent ami szépet és boldogságot hoz életünkbe, a Neptunusz az álmok és vágyak megjelenítője, a magasabb rendű szeretet, az angyali energia megnyilvánulása, azonban negatív formában ide tartozik a hamis illúzió is.

A Vénusz a megvalósulás, a Neptunusz a vágyódás.

Mit hozhat kettejük kapcsolata?

Előfordulhat, hogy hamis vágyakat, illúziókat élsz meg a napokban, vagy most jössz rá mit is jelent ez, mi az amit a múltban valódinak hittél, de a valóságban meg sem közelíti a vágyaidat, elképzeléseidet. Igen, ez hozhat pillanatnyi csalódást is, ami jelen esetben inkább segítség lesz, mint fájdalmas megélés.

A Vénusz a Nyilasban halad, ahol a kaland, az új utak felé vonzódsz, kipróbálnál valami teljesen szokatlant, teljesen újat. Ez mind a szerelmi életedben, mind a szépséggel, külsőddel kapcsolatos vágyakban megjelenhet, de akár a pénzügyeid területén is.

A Neptunusz a saját jegyében a Halakban még hátráló azaz retrográd mozgásban van egészen november 28.-ig.  Igen erős így a hatása, leginkább a belső vágyaink, álmaink, ideáink kerülnek elő, ami tekintve a retrográd mozgást valószínűleg a múlttal van összefüggésben.

Felbukkanhat a múltból valaki, akit álmaid, vágyaid tárgyának hittél, felruházva olyan tulajdonságokkal amikkel talán nem is rendelkezik. A túl idealizált szerelem nem reális, a tökéletes utáni vágyódás tévutakra vihet, hiszen a földi létben vagyunk, itt nem biztos, hogy minden úgy működik ahogy azt az égi szerelem vágyával hisszük.

Ma biztosan el fogsz rugaszkodni a valóságtól, A Hold-Vénusz szembenállás a hódítást, a tetszeni akarást az ideális utáni vágyódást feszegeti.

Szembesülhetsz a vágyaid hamis oldalával, amit vágysz, kívánsz valóban jó lenne Neked? Vajon arra vágysz, arról álmodozol ami a valóságban szükséges számodra?

Éppen erre jó a pillanatnyi kiábrándulás, hogy rájöhess nem mindig az a jó neked amit éppen vágysz, vagy vágytál. Hiszen boldogságra vágysz nem egy általad ideálisnak hitt személyre, szépre vágysz nem egy elképzelt bűbájra.

Vizsgáld meg vágyaidat, álmaidat és kívánságaidat.  Ami nem tud teljesülni, beteljesülni az csupán illúzió és megtévesztés számodra, hiába hinnéd, hogy az ideális. Az ideális, a valódi szerelem az igazi boldogság egyszerű vágyakból születhet, ahol megkapod és megtalálod a jelen boldogságát, a figyelmet, a törődést, a kedvességet és a szeretetet. Ez a kincsed és nem az álmok és illúziókból születő hamis rajongás, vágyódás arra ami éppen ott nincs meg.

Nehéz lesz ma reálisnak maradni, nem is biztos, hogy kéne ezt erőltetni, azonban megélhetjük ezt mégis kedvezően, ha hagyjuk ugyan, hogy belesodródjunk a vágyak tengerébe, ha engedjük az álmokat felszínre törni, de nem romboljuk le életünket. Keressük meg a földi valóságban, a jelenben azt ami csodálatos, ami ha nem lenne itt és most akkor csak vágyódnánk utána. Gondoljunk vissza mi az ami a múltban a vágyunk volt és a jelenben most már az életünk része, jelenünk szilárd talaja. Ami egykor hiány volt, a jelenben létezik, ezt keresd meg életedben, és adj hálát érte, így megőrizve azt a jövődben is.