2019-június 21-Nyári napforduló-A Fény győzelme

2019-06-21

Június 21.-én a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka, ez a nyári napforduló ideje. A fény győzelme a sötétség felett az igazság győzelme a hamisság felett.

A Nap a Rákba lépett, szombaton pedig a Neptunusz az álmok bolygója hátráló mozgásba kezd.

A Neptunuszhoz tartozik az égi minőség, az angyali erők, a vágyak, álmok és a magasabb rendű szeretet is. Azonban a megtévesztés, a ködösítés is itt jelenhet meg, ezért okozhat némi feszültséget a napokban, ha nem az őszinteséget választottad, ha menekülsz a valóság elől.

A Mars-Plútó szembenállás is igen erőteljes hatást kelt, érezheted elnyomva magad, ami nem biztos, hogy indokolt is.

Mivel a Mars a cselekvés, az akarat megjelenítője, a Plútó pedig a hatalom és bátorság ezért kettejük szembenállása megkérdőjelezi a cselekedeteid valódi tartalmát, motivációját.

Plútó a mélyről jövő érzéseket, a transzformációt képviseli, azt a hatalmas erőt ami képes átalakítani bármit és bárkit.  A Bakban mindez a felelősséget és az azon keresztül megélhető sorsuralást támogatja, miközben a Rákban haladó Mars az érzelmi oldalt, a múlt kötéseit is megjeleníti.

Előfordulhat, hogy gyerekesen viselkedsz és hárítod a felelősséget, érzelmi téren ért csalódások törhetnek elő benned. Később rájöhetsz, hogy életedet nem passzívan szenveded el, hanem alakíthatod, uralhatod. Segítő energiákat felhasználhatod arra, hogy rájöjj hol vagy kiszolgáltatott, hol nem látsz tisztán, esetleg áltatod önmagad.

Mindezen felismerések elvezethetnek ahhoz az áttöréshez, amikor a múltat nem a jövőd ellen, hanem a jövődért értékeled és teszel másképp máshogyan.

Hétfőn pontosodik be a Vénusz-Jupiter szembenállása is, ami a párkapcsolatokat is alakíthatja. A szerelem és az elköteleződés dilemmái kerülnek elő, ami szintén a valódiságot tisztázza.

Az igazi szeretet, szerelem szabadsága nem az elköteleződés hiánya, sokkal inkább a felvállalás igazsága.

Az összetartozás a felvállalás, mely leginkább önmagadban keresendő hiány vagy kérdés, hiszen ami igaz azt vállalod, ami hamis az csupán álcaként szolgálhat.

Nem kérdés, hogy a legfontosabb boldogság az igaz érzelmek, az igaz vágyak felfedése és megélése.