2019-július 8-Merkúr retrográd-Vissza a múltba

2019-07-07

Sok égi esemény várható júliusban, hétfőn a hírnök azaz a Merkúr retrográd mozgásba kezd, az irányváltás mindig felerősíti az adott égitest hatásait. 

Intenzív megnyilvánulásokra számíthatunk hétfőn és kedden az információ, a kommunikáció területén, valamint a közlekedésben is megnyilvánul ezen energia. 

Félreértések ilyenkor gyakran megesnek, illetve elsőre bosszantó fennakadások a kommunikációs csatornákban. Mindez azonban a lassításra ösztönző mintsem a türelmetlenségre mely elsőre megjelenik.

A Merkúr augusztusig halad majd retrográd zónában, így távolodik majd a Naptól és visszalép a Rákba.

Ahogy a Napfogyatkozás kapcsán már említettem a januárban történt események térhetnek vissza, mind kiigazítás, mind újratervezés okán.

Egyéni hatása nyilván függ a személyes képletben lévő Rák házhelyzetétől, mely életterület dolgai, ügyei térnek vissza, illetve igényelnek kiigazítást.

Mindezt tovább erősíti a Merkúr Marssal történő együttállása, mely különösen fontos, hiszen július 9.-én kedden a Mars jegyében a Kosban haladó Chiron is visszafordul.

Az otthon, mind szó szerint és átvitt értelemben és ahhoz kapcsolódó témák előkerülnek, mely hozhat új lehetőségeket, elszalasztott alkalmak újbóli megjelenését.

A belső otthon, a belső biztonság, mely sokszor nem a tárgyi otthontól, lakhelytől függ, hanem sokkal inkább a belső békétől vagy békétlenségtől.

A biztonság, a bizonyosság önmagadban fellelhető állapot, amit pillanatokra kibillenthet a külvilág zaja, azonban a belső bizonyosság lecsendesíti a feszültséget.

Visszamenni a múltba nem tudunk, de ami a legfontosabb és legbiztosabb nem is szükséges. A biztonság nem a múltad, nem a múltból fakad, a jelened a biztos és a biztonság.

Éppen erre segít felhívni a figyelmet a retrográd Merkúr ideje, hogy most vagy jó helyen, amit bánsz a múltból, amiről azt gondolod elszalasztottad, csak a visszahúzó félelmed játéka.

Nem lehet elszalasztani a számodra fontos dolgokat, hiszen ha azzal neked tennivalód van, ha azt meg kell élned, akkor az újra felbukkan, újra megjelenik.

Az augusztusig tartó időszakban amit valóban kihagytál, elszalasztottál visszatér. Visszatér, hogy élj a lehetőséggel, használd fel a tanultakat.

Amitől el kell búcsúzni csak azért jött, hogy most tedd meg másképp, ami a része az életednek azt újra meglelheted.

Kedden a Chiron a sebzett gyógyító, a szerzett sebeink és a gyógyításunk energiája változtat irányt és tér retrográd zónába. Az egyéni utad, a céljaid és azokért hozott cselekvések kerülnek most gondolataidba, hogy belső munkával léphess előre.

Meglelheted most azt az erőt ami a fájdalomból születik, és nincs benne gonoszság, sem bosszú. Nem elégedetlenség szüli ezt az energiát, hanem az a hatalmas erő ami a szívedből, lelkedből érkezik.